Lifestyle

De stichting Reis met je hart

REIS MET JE HART

Ik reis al jaren met veel plezier de wereld over en dat maakt mij heel erg blij! Ik wil me niet ineens indenken hoe vreselijk ellendig ik me zou voelen, als ik niet meer zou kunnen reizen. Door mijn leven, waarbij ik van de ene reis naar de andere ga, vergeet ik helaas vaak dat reizen een luxe is die helemaal niet voor iedereen weggelegd is. Wist je dat 1 op de 6 Nederlanders niet op vakantie kan gaan?? Deze mensen leven namelijk structureel onder de armoedegrens of kunnen door andere tegenslagen niet op vakantie gaan. Laatst kwam ik in aanraking met Sabine Beths van de Stichting Reis met je Hart en zij vertelde mij het inspirerende werk wat Reis met je Hart doet voor deze mensen.

Dit verhaal maakte indruk op mij en daarom wil ik graag delen, want deze stichting maakt het mogelijk dat deze mensen toch op vakantie kunnen. Hoe mooi is dat!

Hoe werkt Reis met je Hart?

Reis met je Hart is een stichting zonder winstoogmerk en zij bieden een online platform aan dat mensen met elkaar in contact brengt. Mensen die op een andere manier waarschijnlijk nooit met elkaar in contact zouden komen. Zo vergroten ze de sociale binding en verkleinen ze de gevoelens van eenzaamheid. Het platform lijkt op het idee van crowdfunding. Op het platform staan mensen die een vakantie héél erg verdienen, maar dit niet zelf helaas kunnen betalen.

Iedereen kan iemand uit zijn nabije omgeving nomineren die om wat voor reden dan ook zelf niet in staat is een vakantie te betalen. Reis met je Hart steunt een hele brede doelgroep. Ook mensen net boven de armoedegrens kunnen via de stichting steun krijgen en er toch even tussenuit gaan. Mensen waarvoor het belangrijk is om even uit de dagelijkse sleur te komen en even in een andere omgeving te zijn waar ze kunnen genieten, ontspannen en even gewoon zorgeloos zijn.

Reis met je hart, De stichting Reis met je hart

Het verhaal van de genomineerde wordt geplaatst op het online platform van de stichting. Iedereen kan vervolgens geld doneren om deze vakantie mogelijk te maken. Er staan een aantal verhalen van mensen op dit platform en je kunt zelf kiezen wie jou het meeste aanspreekt en wie jij dus wilt steunen.

In samenwerking met de sponsoren van Stichting Reis met je Hart kan de vakantie meestal gratis aanbieden. Zij hebben namelijk een uitgebreid netwerk opgebouwd. De opgehaalde donaties worden gebruikt voor zakgeld, reiskosten en excursies ter plaatse.

Reis met je Hart maakt vervolgens de juiste match tussen de genomineerde, het type vakantie en de reisorganisatie. Organisaties in de reisbranche dragen ook bij door (onderdelen van) reizen te sponsoren, een financiële bijdrage te leveren of door hun reizigers te wijzen op stichting Reis met je Hart. Organisaties zoals TUI, Sunweb, Thomas Cook maar ook Thuisbezorgd.nl, Connexxion en Europeesche verzekeringen hebben al vakanties mogelijk gemaakt.

Zo heeft Reis met je Hart al tientallen mensen een mooie vakantie bezorgd!

Ben je enthousiast en wil je de Stichting Reis met je hart helpen?

 

1. Nomineer iemand die een vakantie verdient.
Ken jij iemand in jouw omgeving die een nominatie en dus een vakantie verdient? Laat dit dan Reis met je Hart weten! Als nominator geef je zelf de eerste donatie en inspireer je andere mensen om ook bij te dragen om de vakantie mogelijk te maken. Vaak hebben de genomineerden zelf geen sterk sociaal netwerk. Als nominator laat je zien dat er kan wel degelijk mensen zijn die zich om hen bekommeren.

2. Doneer geld voor een genomineerde.
Je kiest zelf wie je wilt sponsoren en wiens verhaal op de site je het meeste aanspreekt. Erg leuk is dat je op de hoogte wordt gehouden van het verloop van de nominatie. Je krijgt een berichtje als deze mensen dankzij jouw bijdrage op vakantie kunnen. En na de vakantie krijg je te horen hoe de vakantie geweest is. Zo kun je daadwerkelijk zien waar jouw geld terecht is gekomen en hoe gelukkig jij de genomineerde hebt gemaakt! Bedrijven kunnen natuurlijk ook de stichting sponsoren.

3. Deel de verhalen van de genomineerden en inspireer anderen en maak mensen bewust.
Dat is wat ik nu doe!

Ik wil graag een mooi verhaal delen met je van Jessie die naar Egypte op reis is geweest dankzij de Reis met je Hart.

Reis met je hart, De stichting Reis met je hart
“Egypte is mijn droombestemming!” zo reageerde Jessie als reactie op het nieuws dat zij met haar moeder en broertje, die zij deze vakantie zo gunde, naar Egypte zou gaan. Ze begon direct met de voorbereiding. Las over de dingen die zij wilde gaan bekijken en zorgde ervoor dat zij hoe zij in het Arabisch een kopje koffie kon bestellen”.

“Deze reis heeft ons veel geluk gebracht. We zijn als gezin dichterbij elkaar gekomen. Het was voor mijn moeder heerlijk omdat zij in dat klimaat veel minder pijn heeft. Het is geweldig dat we dit met elkaar hebben kunnen doen en mijn moeder straalt weer! Voor mijn broertje was het een groot avontuur. Het vliegtuig, de glijbaan in het zwembad waar we wel duizend keer samen vanaf gingen en het verkeer niet te vergeten. Die witte streep in het midden staat er echt alleen maar voor de show! In de auto vloog hij bijna door de lucht en hij moest zich met z’n handen tegen het plafond tegenhouden”.

Reis met je hart, De stichting Reis met je hart

“In het hotel hadden we een op mobiliteit aangepaste kamer voor mijn moeder. Maar het personeel heeft ons zo verwend! Zelfs onze kleding werd opgehaald en de volgende dag weer gestreken teruggebracht. Elke dag werden de handdoeken op een grappige manier op het bed gelegd. Bij mijn broertje lag er bijvoorbeeld een keer een krokodil met zijn eigen zonnebril op”.

“We hebben met elkaar een bootexcursie in een onderzeeër gemaakt. Natuurlijk was dat een special deal voor ons. Er was duiker die buiten de boot de vissen met voer lokte zodat we alles goed konden bekijken”.

Reis met je hart, De stichting Reis met je hart

“We gingen met een buggy de woestijn in voor een safari. Onderweg zagen we een kleine tornado. Daarna gingen we op een dromedaris naar de bergen waar Nomaden kruiden verkopen en je waterpijp kon roken. Een quad zorgde ervoor dat mijn moeder niet ver hoefde te lopen”.

“De excursie naar Luxor heb ik alleen gedaan. ‘s Morgens vroeg opgestaan en met twee oudere heren in de bus naar de koningsvallei. Het was heel indrukwekkend om het graf van Toetanchamon te zien en het verhaal over zijn dood te horen. We hebben die dag heel veel gezien, ik denk dat ik wel 15 km heb gelopen. Gelukkig konden we even opfrissen in de Nijl voordat we weer naar het hotel terug reden”.

Reis met je hart, De stichting Reis met je hart

Meer informatie over de stichting Reis met je hart

Voor meer informatie over Reis met je Hart verwijs ik je graag naar de website. Daar lees je meer informatie over het goede werk wat zij doen! Vergeet niet dat je zelf ook iemand kunt nomineren, of geld kunt doneren. Op de site staan ook diverse mooie verhalen van de mensen die op vakantie zijn geweest dankzij Reis met je Hart.

Geef een reactie