Cultuur & NatuurReizen

De leukste 20 bezienswaardigheden in Iran

iran

Iran vind ik een geweldig mooi en interessant land om naar toe te gaan. Er zijn zoveel toffe bezienswaardigheden in Iran! Veel mensen denken totaal niet aan Iran als volgende vakantiebestemming en ik vind dat heel erg jammer. Van de méér dan 70 landen die ik heb bezocht staat Iran voor mij met stip op één! De bevolking is super gastvrij, het is er veilig, het land is prachtig, het eten is heerlijk en de cultuur is fascinerend. Ook is het fijn dat het reizen naar en in Iran helemaal niet duur is. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Iran?

20 bezienswaardigheden in Iran waarvan ik vind dat je ze niet mag missen!

De 20 leukste bezienswaardigheden in Iran

1. Bezoek de mystieke Nasir al Molk moskee in Shiraz en laat je betoveren door het zonlicht dat door de glas in lood ramen schijnt en voor een waar spektakel van kleuren zorgt.

2. Ga op bezoek bij mensen thuis. Dit klinkt wellicht raar, maar ik weet zeker dat je meerdere uitnodigingen hiervoor ontvangt en sla deze niet af, want dit zorgt voor mooie momenten en geeft je een unieke kijk op het leven van de Iraniërs.

3. Wandel op en onder de geweldige bruggen van Esfahan. Dit is een ontmoetingsplek voor de Iraniërs en deze ervaring mag je niet missen.

4. Dwaal over het Naqsh-e Jahan plein in Esfahan en verbaas je over wat je hier allemaal ziet. Ik vind geen plein ter wereld mooier dan dit plein.

5. Ga in gesprek met de jongere generatie van Iran, want ze spreken allemaal goed Engels. Praat met ze over diverse onderwerpen en vraag alles wat je wilt weten en krijg zo inzicht in het leven in Iran.

bezienswaardigheden in Iran, De leukste 20 bezienswaardigheden in Iran

6. Zoek de rust en de eindeloze zandvlaktes op in de Maranjab woestijn in Kashan. Dit kun je doen met een halve dag tour of door te overnachten onder de heldere sterrenhemel.

7. Drink thee in een sfeervol theehuis en rook een waterpijp en dit doe je bij voorkeur samen met de Iraniërs!

8. Bezoek de Aran va bid Gol moskee in de buurt van Kashan. De kleuren van deze moskee zijn uniek en ik vind dit de meest bijzondere moskee van Iran.

9. Winkel in een bazaar en verwonder je over de bijzondere architectuur en de levendigheid van de bazaar Iran. Voor mij symboliseert de bazaar de identiteit van Iran.

10. Koop een dichtbundel van de Perzische dichter Hafez en vraag aan een Iraniër om een gedicht van hem voor te dragen. Dit is de ideale manier om de Iraanse cultuur te leren kennen.

bezienswaardigheden in Iran, De leukste 20 bezienswaardigheden in Iran

11. Bezoek de meest heilige stad van het land: Qom. Dit is het religieuze centrum van Iran en hier bevinden zich de Koran scholen. Het is de stad waar Khomeini jarenlang de Koran heeft bestudeerd.

12. Geniet van de rust in de botanische tuin Bagh-e Eram in Shiraz. De tuin vertegenwoordigt in de islamitische cultuur de aardse versie van het paradijs.

13. Loop rond in de oude Perzische hoofdstad Persepolis. Dit is de hoofdstad van het eens zo machtige Perzische rijk en dit besef je pas echt als je hier rondgelopen hebt.

14. Verdwaal in één van de straatjes in de steden van Iran. Iran is een veilig land en de bevolking is super vriendelijk en rondlopen zonder doel is een heerlijke manier om een stad te bekijken en te ervaren.

15. Eet net zoals de Iraniërs veel ijsjes. IJs kraampjes zie je overal en ijs is niet duur en super lekker. Mijn tip is om een keer het saffraan ijs te proeven!

bezienswaardigheden in Iran, De leukste 20 bezienswaardigheden in Iran

16. Bekijk het mooiste badhuis van Iran: Hamam-e Sultan Mir Ahmad. Dit badhuis is ongeveer 450 jaar geleden gebouwd.

17. Wandel rond in het machtige Imam Khomeini Shrine. Dit is een enorm grote moskee ten zuidoosten van Teheran. Dit is de plek waar Khomeini is begraven en super indrukwekkend.

18. Eet het nationale gerecht van Iran: Chelow Kabab. Deze maaltijd is een lamsschotel met groenten en rijst en is goddelijk lekker.

19. Iraniërs zijn zoetekauwen en ik vond het heerlijk om hier lekker aan mee te doen. Eet alle snoepjes die je aangeboden krijgt en geniet van het gedroogde fruit.

20. Koop als souvenir het rode goud saffraan. Dit is super goedkoop en heerlijk om thuis te gebruiken tijdens het koken.

Dit vind ik de leukste bezienswaardigheden in Iran! Ben je al enthousiast over Iran?

bezienswaardigheden in Iran, De leukste 20 bezienswaardigheden in Iran


Tips boeken Iran

Tip: Ik neem altijd een e-reader mee op reis. De kobo modellen bij Coolblue zijn goed geprijst en super handig!


Wat te doen in Iran

Algemeen over Iran

Geef een reactie