ReizenUnieke Belevenissen

De landen met de vriendelijkste mensen

Iran

Ik vertel het altijd aan vrienden en familie als ik terugkom van een reis of ik de mensen in het desbetreffende land vriendelijk en gastvrij vond. Voor mij is dat een heel erg belangrijk aspect wat een reis kan maken of breken. Een helpende hand van de lokale bevolking is erg fijn en de sfeer die de lokale bevolking uitstraalt, neem je als toerist vaak over. Ik vind het prettig om oprecht vriendelijk onthaald te worden en niet het gevoel te hebben dat mensen alleen geïnteresseerd in mij zijn om het geld wat ik in het land ga spenderen. Ik probeer me altijd met respect te kleden en te gedragen t.a.v. het land waar ik ben, want dat hoort er natuurlijk ook bij. Respect geven is respect krijgen! Maar welke landen hebben de vriendelijkste mensen?

In totaal heb ik meer dan 70 landen bezocht en ben je benieuwd in welke 5 landen volgens mij de vriendelijkste mensen wonen?

1. Iran

Over welk land ik op nummer 1 zet in de lijst met de landen met de vriendelijkste mensen, hoef ik geen seconde na te denken. Met kop en schouders gaat de eerste plaats naar Iran. De bevolking is zeer gastvrij, enorm vriendelijk, oprecht geïnteresseerd en super behulpzaam. Geen enkele seconde heb ik me niet welkom of onveilig gevoeld in Iran. Ik heb in Iran zoveel eten, drinken en snoepjes gekregen van de lokale bevolking en dat zelfs in restaurants waar ik soms al vol zat van al het eten dat ik kreeg, voordat mijn eigen maaltijd kwam. Iraniërs wijzen je uitgebreid de weg en meestal lopen ze helemaal met je mee om onderweg ook nog eens een flesje water voor je te kopen, omdat het zo warm is. Ik ben in Iran op een huwelijk geweest en ik heb verjaardagen gevierd en dat allemaal in het gezelschap van goedlachse families!

Wil je meer weten over Iran?

landen met de vriendelijkste mensen, De landen met de vriendelijkste mensen


2. Indonesië

Wat mij het meeste opvalt aan de bevolking in Indonesië is dat ik er altijd zeer vrolijk word begroet door een goedlachse Indonesiër met een vriendelijk gezicht. De bevolking is altijd in voor een gezellig praatje en Indonesiërs hebben een tof gevoel voor humor. Zo heb ik eens uren bij een eetstalletje in Ubud doorgebracht en gepraat met de eigenaar en non stop gelachen en vervolgens het eten gratis gekregen. Ook al spreken de mensen niet echt Engels op de minder toeristische plaatsen, toch hebben mijn gids en ik op Nusa Penida de hele dag met handgebaren gecommuniceerd en elkaar toch volledig begrepen. Dit vormen voor mij de redenen dat ik Indonesië heb opgenomen in mijn lijst met de landen met de vriendelijkste mensen.

Wil je meer weten over Indonesië?

landen met de vriendelijkste mensen, De landen met de vriendelijkste mensen


3. Spanje

Ik heb een enorm zwak voor de Spaanse mensen. Geen idee of het komt omdat ik de taal zo prachtig vind klinken, het eten zo heerlijk is of omdat het land zo lekker gevarieerd is met strand, steden en natuur. Ik ontmoet altijd hele vriendelijke Spanjaarden die me het gevoel geven dat ik een soort van thuis ben in Spanje. Ik vind het heerlijk dat het hele leven zich zomers op straat afspeelt en je gewoon kunt aanschuiven in een tapasbar en het eten en de fles wijn met elkaar deelt. Zo heb ik in Tarifa met volstrekt onbekenden gegeten, omdat het restaurant geen plek meer had en ik bij hen aan tafel mocht aanschuiven. Ook heb ik gezellig gepicknickt met een groepje scholieren in het park in Valencia.

Wil je meer weten over Spanje?

landen met de vriendelijkste mensen, De landen met de vriendelijkste mensen


4. Mexico

Het motto van de Mexicanen is “tranquilo”! Wellicht is dat een reden waarom ik Mexico in mijn lijstje opgenomen heb. De mensen in Mexico vind ik enorm vriendelijk en altijd ontspannen overkomen. Dit zijn twee kenmerken waar ik altijd erg vrolijk van wordt en voor mij bij het vakantiegevoel horen. Mexicanen hebben echt nooit haast en zijn altijd goedlachs. Zo heb ik eens met een hele gezellige familie een kinderverjaardag gevierd en werd ik helemaal volgepropt met al het lekkere Mexicaanse eten. En in Tulum heb ik  de meeste vrolijke barman ooit ontmoet en zijn vrolijkheid werkte enorm aanstekelijk op mij en alle andere gasten van de strandtent.

Wil je meer weten over Mexico?

landen met de vriendelijkste mensen, De landen met de vriendelijkste mensen


5. Laos

De mensen in Zuidoost-Azië vind ik allemaal erg vriendelijk! Maar de liefste en meest gastvrije mensen in Zuidoost-Azië zijn toch echt de Laotianen. Overal lachen de mensen vriendelijk naar je en komen kinderen lachend en druk zwaaiend naar je toe. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld en de Laotianen zijn altijd bereid om je te helpen. Wat heb ik me welkom gevoeld in Laos! In Laos spreken wel weinig mensen Engels, maar soms spreken ze wel Frans. Zo ontmoette ik in Vientiane een hele vriendelijke dame en ze heeft me de hele stad per fiets laten zien.

Wil je meer weten over Laos?

landen met de vriendelijkste mensen, De landen met de vriendelijkste mensen

In welke landen wonen volgens jou de vriendelijkste mensen?


Lees meer 

Geef een reactie