ReizenStedentrip

De East Side Gallery bij de Berlijnse muur

East Side gallery Berlijn

Ik vind de East Side Gallery in Berlijn erg leuk om te bezoeken. Nu ben ik een enorme fan van street art en voor iedereen die hiervan houdt, is de East Side Gallery er eentje om hoog op je bucket list te plaatsen. De East Side Gallery is een groot stuk van de originele Berlijnse muur wat nog overeind staat en wat nog in originele staat bewaard is gebleven. In totaal is de muur ongeveer 1,3 kilometer lang en daarmee het grootste openbare kunstwerk ter wereld.

Benieuwd naar dit prachtige stukje street art in Berlijn? Lees verder en bekijk mijn foto’s!

Wat is de East Side Gallery bij de Berlijnse muur?

Deze hele muur is een waar openlucht kunstobject doordat het door diverse kunstenaars op een geweldige manier beschilderd is. In totaal hebben 118 kunstenaars meegewerkt om van dit stuk muur iets heel erg moois en iets heel erg bijzonders te maken. Ik vind dat dit zeker gelukt is!

Enkele maanden nadat de muur in 1990 viel, zijn de diverse kunstenaars deze muur vol met graffiti gaan spuiten. Het thema van dit kunstobject is vrijheid en alle kunstenaars hebben hun eigen visie op het begrip vrijheid geprojecteerd op het stukje muur.

Wist je dat de East Side Gallery het grootste openbare kunstwerk ter wereld is?

Wat mij erg tegenviel is dat zijn sommige stukken van de muur beklad zijn door toeristen. Zij hebben daar bijvoorbeeld hun eigen naam met graffiti op de muur gezet en daarmee de kunstwerken verpest. Super zonde en daarom staan er tegenwoordig hekken om de muren heen, zodat dit niet meer kan gebeuren.

Waar ligt de East Side Gallery?

Locatie: tussen Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke, parallel aan de Spree

  • Op zoek naar een leuke accommodatie in Berlijn? Kijk dan hier!

East Side Gallery Berlijnse muur, De East Side Gallery bij de Berlijnse muur

East Side Gallery Berlijnse muur, De East Side Gallery bij de Berlijnse muur

East Side Gallery Berlijnse muur, De East Side Gallery bij de Berlijnse muur

East Side Gallery Berlijnse muur, De East Side Gallery bij de Berlijnse muur

Wat is jouw favoriete stad om street art te bekijken?


Berlijn

Duitsland

Street art

East Side Gallery Berlijnse muur, De East Side Gallery bij de Berlijnse muurEast Side Gallery Berlijnse muur, De East Side Gallery bij de Berlijnse muur

Geef een reactie