ReizenStedentrip

De Arc de Triomphe in Parijs bezoeken

Parijs

De Arc de Triomphe is een iconisch bouwwerk in Parijs en een bezoek hieraan mag absoluut niet ontbreken als je in de stad Parijs bent. Het is een zeker interessant en mooi bouwwerk, maar de reden dat ik altijd dit bouwwerk bezoek is vanwege het geweldige uitzicht dat je vanaf de top hebt. Bovenop de Arc de Triomphe vind ik namelijk dat je het beste uitzicht over Parijs hebt! Wat moet je weten voor het bezoeken van de Arc de Triomphe in Parijs?

Lees alles over het bezoeken van de Arc de Triomphe in Parijs!

De Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe of de Triomfboog is en een van de bekendste bouwwerken van Parijs. Het bouwwerk staat op de Place de Charles de Gaulle en dit is een druk verkeersplein waar twaalf banen samenkomen. De boog is ongeveer 50 meter hoog, 45 meter breed en 22 meter diep. Hij is zelfs de op twee na grootste in de wereld! De bouw is gebouwd in 1806 ter ere Napoleons overwinning bij Austerlitz.

bezoeken Arc de Triomphe Parijs, De Arc de Triomphe in Parijs bezoeken

Wist je dat?

• Aan de binnenkant staan de namen van 558 belangrijke generaals gegrafeerd.
• In 1840 werd het stoffelijk overschot van Napoleon tijdens een indrukwekkende ceremonie onder de Arc de Triomphe doorgereden.
• In 1811 werd de bouw van de Arc, die nog geen 10 meter hoog was, stilgelegd wegens de dood van de architect en de militaire tegenslagen van Napoleon.
• De boog in een rechte lijn staat met het Louvre.

bezoeken Arc de Triomphe Parijs, De Arc de Triomphe in Parijs bezoeken

Wat zie je vanaf de Arc de Triomphe?

De Arc de Triomphe ligt aan het einde van de Champs Elysees. Deze straat is erg mooi van bovenaf. Ook zie je in de verte op de heuvel de Sacre Coeur liggen. De Eiffeltoren is ook duidelijk herkenbaar vanaf de top. Je staat letterlijk midden in het centrum van de stad en dat voel en zie je ook. Alle iconische gebouwen zijn erg goed te zien doordat je een 360 graden uitzicht hebt.

bezoeken Arc de Triomphe Parijs, De Arc de Triomphe in Parijs bezoeken

De openingstijden en locatie voor het bezoeken van de Arc de Triomphe in Parijs

  • Openingstijden: April tot en met September: 10:00 uur – 23:00 uur. Oktober tot en met Maart: 10:00 uur – 22:30 uur.
  • De locatie: Place Charles de Gaulle, 75008 Parijs

bezoeken Arc de Triomphe Parijs, De Arc de Triomphe in Parijs bezoeken

Hoe kom je er met de metro?

De Arc de Triomphe is goed te bereiken met de metro. De gele lijn 1, de blauwe lijn 2 en de groene lijn 5: station Charles-de-Gaulles Etoile.

bezoeken Arc de Triomphe Parijs, De Arc de Triomphe in Parijs bezoeken

Tips voor het bezoeken van de Arc de Triomphe in Parijs

• Beklim net voor de zonsondergang de Arc de Triomphe! De zonsondergang is super indrukwekkend om te zien. Zo zie je stad met daglicht en ’s avonds als alles mooi verlicht is.
• Koop je tickets online en voorkom hiermee dat je in de rij moet staan.
• Hou er rekening mee dat je tot 45 minuten voor sluitingstijd naar binnen mag.


Hotel Parijs

Ik slaap in Parijs altijd in het CitizenM Paris Gare de Lyon en dit is een heerlijk hotel. De ligging is perfect en het dakterras is super gaaf. Alles klopt bij dit hotel: het personeel, de kamers, het ontbijt en de sfeer in het hotel. De kamers zijn modern en trendy.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Parijs!
bezoeken Arc de Triomphe Parijs, De Arc de Triomphe in Parijs bezoeken
CitizenM Gare du Lyon

Tips boeken Parijs


Parijs

bezoeken Arc de Triomphe Parijs, De Arc de Triomphe in Parijs bezoekenbezoeken Arc de Triomphe Parijs, De Arc de Triomphe in Parijs bezoeken

Geef een reactie