ReizenStedentrip

De 7 mooiste tempels in Chiang Mai

Wat Phra That Doi Kham

Chiang Mai is een stad in Thailand met talloze tempels! Alleen al in de ommuurde binnenstad bevinden zich tientallen tempels die allemaal mooi zijn. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik op een plek ben waar veel tempels zijn! Ik heb in Chiang Mai dan ook tientallen tempels bezocht gedurende de twee weken dat ik in deze stad was. Ik bezoek zelf vaak meerdere tempels achter elkaar op één dag om zo de verschillen, de unieke kenmerken en contrasten goed te zien!

Dit vind ik de 7 mooiste tempels in Chiang Mai!

1. Wat Phra That Doi Kham

Dit is één van mijn favoriete tempels in Chiang Mai! Hij is ook wel bekend als de “tempel van de gouden berg”. Hij is niet bekend bij veel toeristen, want vooral de lokale mensen bezoeken deze tempel en tijdens mijn bezoek heb ik geen enkele andere toerist gezien. De tempel ligt op twintig minuten rijden vanaf het oude centrum van Chiang Mai. Wat is deze tempel adembenemend mooi! Je vindt er een aantal erg grote metershoge prachtige boeddha beelden, waarvan er eentje zit, eentje ligt en eentje staat.

tempels in Chiang Mai, De 7 mooiste tempels in Chiang Mai
Wat Phra That Doi Kham

2. Wat Umong

Ook één van de leukste tempels in Chiang Mai is Wat Umong. Deze tempel ligt op tien minuten rijden vanuit de oude binnenstad en ik vind dat deze tempel de meest serene sfeer heeft die een tempel maar kan hebben. Deze tempel staat midden in de bossen en is in een grot gebouwd. Door middel van gangen onder de grond loop je door deze tempel heen. Deze tempel is net zo oud als de stad Chiang Mai, want hij is namelijk gebouwd in 1296. Je kunt hier ook de schildpadden en de vissen voeren in de bijbehorende vijver. Deze tempel hoort bij een klooster en hier kun je ook mediteren en informatie ontvangen over het dagelijkse leven van de monniken.

Ik vind deze tempel een oase van rust en voor mij heeft deze tempel iets mystieks wat ik niet ervaren heb bij alle andere tempels in Chiang Mai.

tempels in Chiang Mai, De 7 mooiste tempels in Chiang Mai
Wat Umong

3. Wat Chedi Luang Varavihara

Deze tempel staat midden in de ommuurde binnenstad. Ooit was deze tempel 60 meter breed en 80 meter hoog en was het de plek waar de Smaragdgroene Boeddha, Thailands meest heilige religieuze relikwie, opgesteld stond. Maar de tempel is beschadigd tijdens een aardbeving in 1545 en sindsdien is de tempel gehalveerd in hoogte. Deze tempel vind ik bijzonder, omdat de sfeer er erg kalm is.

Bij mijn bezoek aan deze tempel ervaarde ik echt een heerlijke rust en dat is een uitzondering vergeleken met de andere tempels. Deze tempel is bijzonder, omdat hij totaal niet op de andere tempels lijkt. Je kunt er niet naar binnen, maar alleen omheen lopen en je verbazen dat iedere kant van de tempel er anders en super mooi uitziet.

4. Wat Phrathat Doi Suthep

De Wat Phrathat Doi Suthep is de belangrijkste en ook de bekendste tempel van Chiang Mai. Deze tempel is vernoemd naar de berg waarop de tempel ligt. Het is een klim van meer dan 300 treden, maar voor 50 Baht kun je ook met een kabelbaantje omhoog. Boven bij de tempel heb je een prachtig uitzicht over de stad! Het is een van de meest historisch en geestelijk belangrijke plaatsen in Thailand en is een indrukwekkende belichaming van de Lanna-cultuur, die 700 jaar geleden haar oorsprong vond.

De tempel bestaat vooral uit erg veel goud en versiersels. Deze tempels is erg populair en daarom erg druk bezocht en ik was er zelf erg vroeg in de ochtend om zo de drukte een beetje voor te zijn en dit raad ik je dan ook aan! Deze tempel ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanuit de stad. Hou er rekening mee dat de weg omhoog naar de tempel nogal kronkelig is. Je kunt zelf een scooter huren of je regelt een taxi die je naar de tempel brengt.

tempels in Chiang Mai, De 7 mooiste tempels in Chiang Mai
Wat Phrathat Doi Suthep

5. Wat Pra Singh

Deze tempel staat ook midden in de ommuurde binnenstad en pal naast de Wat Chedi Luang Varavihara. Voor het bezoeken van de Wat Pra Singh tempel moet je entree betalen van 20 Baht. Deze tempel is van binnen enorm groot en er staat een prachtig en gouden boeddha beeld. De tempel is het mooist in de middag, want dan valt het zonlicht prachtig de tempel in!

tempels in Chiang Mai, De 7 mooiste tempels in Chiang Mai
Wat Pra Singh

6. Wat Suan Dok

Het bijzondere van deze sierlijke tempel is dat er naast een grote stoepa ook een kerkhof waar tientallen witte chedi’s (een soort graftombes) staan met de as van de voormalige koninklijke familie van het Lanna Koninkrijk. Er staat ook een gebouw naast de tempel waar je naar binnen kunt lopen en een praatje kunt maken met een monnik. Je kunt alle vragen stellen die je wilt en dit geeft een mooie inkijk in het bijzondere leven van deze mensen.

tempels in Chiang Mai, De 7 mooiste tempels in Chiang Mai
Wat Suan Dok

7. Wat Sri Suphan

Dit is een zilveren tempel, maar eigenlijk zijn maar kleine delen van de tempel echt van zilver en is de rest van nikkel en aluminium gemaakt, wat een mooi zilverkleurig effect geeft. Helaas mogen vrouwen niet naar binnen in deze tempel! Toch vond ik deze tempel de moeite waard, omdat alles zilver lijkt en de vele details en de architectuur prachtig zijn. Vooral de achterste muur is indrukwekkend met een aantal gouden boeddha’s die prachtig afsteken tegen de zilveren achtergrond.

De tempel is niet zo groot, maar is zeker uniek.

Dit vind ik de leukste tempels in Chiang Mai! Wat vind jij de mooiste tempels in Chiang Mai?

Bekijk hier mijn reisroute voor het noorden van Thailand 2 weken

Waar moet je aan denken als je een boeddhistische tempel bezoekt?

• Je kleding: bedek je schouders en je benen.
• Ga niet met je voeten zitten richting het boeddha beeld.
• Betreed de tempel altijd op blote voeten.
• Ben je met je lover in de tempel, kus of omhels elkaar dan niet.
• Drink geen alcohol en rook niet in de tempel.
• Let goed op je spullen.


Tip hotel Chiang Mai

Altijd als ik in Chiang Mai ben, dan verblijf ik in Riverside House and Breakfast. De avondmarkt ligt op loopafstand en er is een 7/11 naast het hotel. Kortom, een perfecte locatie! Het zwembad en de tuin zijn mooi en heerlijk. De kamers zijn ruim, mooi en schoon.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Chiang Mai!
tempels in Chiang Mai, De 7 mooiste tempels in Chiang Mai
Riverside House Chiang Mai

Tips boeken Thailand


Noord Thailand

Thailand

Bangkok

Tempels

tempels in Chiang Mai, De 7 mooiste tempels in Chiang Maitempels in Chiang Mai, De 7 mooiste tempels in Chiang Mai

Geef een reactie