Cultuur & NatuurReizen

De 7 mooiste stranden in Azië

Koh Kood

Mijn favoriete plek om naar toe te reizen is Azië. Al jarenlang ga ik minimaal één keer per jaar een aantal weken naar dit continent. Ik heb er dan ook al veel landen bezocht en veel landen al meer dan één keer. Ik hou van Azië vanwege de prachtige natuur, de indrukwekkende cultuur, de vriendelijke mensen en het lekkere eten. Maar ook zeker vanwege de geweldige stranden in Azië! Wat zijn de mooiste stranden in Azië?

Ontdek wat mijn 7 favoriete stranden in Azië zijn en zet deze jouw bucket list!

De mooiste stranden in Azië

Meestal sluit ik mijn reis af ergens op een parelwit strand om zo een paar dagen lekker te luieren, een boekje te lezen in een hangmat en om te genieten van de rust en het niets hoeven te doen. Ik heb vele stranden en eilanden gezien en ik vind het ene strand nog mooier dan het andere. Ik blijf me iedere keer weer verbazen over de schoonheid van de diverse stranden! Rustige en onontdekte stranden in Azië zijn mijn favoriet! Ik raad je aan om deze op jouw bucket list te plaatsen!

1. El Nido, De Filippijnen

Het paradijs bestaat en dit kun je vinden in El Nido, het mooiste plekje op de Filippijnen! Ik heb geen beter passend woord om deze plek te omschrijven. Ik vind dit strand het allermooiste strand van de Filipijnen en één van de mooiste stranden in Azië! Het is adembenemend mooi en een enorm wonder van moeder natuur!

Het is één van de plekken op aarde waar ik heel stil ben en kippenvel krijg vanwege de pure en fenomenale schoonheid van deze plek.

Talloze verborgen lagunes, geweldige karstbergen, kristalblauwe zee en parelwitte zandstranden zijn de woorden die in mij opkomen om deze plek te beschrijven. Het wereldberoemde boek “The Beach” van Alex Garland is geïnspireerd door de schoonheid van El Nido. Luieren op de geweldige stranden, snorkelen, duiken en eilandhoppen zijn fantastische activiteiten op dit stukje paradijs op aarde.

  • Zoek je een leuke accommodatie op El Nido? Kijk dan hier!
mooiste stranden Azië, De 7 mooiste stranden in Azië
El Nido

2. Koh Kood, Thailand

Koh Kood is wat mij betreft het allermooiste eiland van heel Thailand. Het eiland is ook bekend onder de naam Koh Kut en dit eiland is nog puur en onontdekt door toeristen en daarom moet het op jouw bucket list! Ik heb heel veel eilanden gezien in Thailand, maar dit eiland heeft mijn hart gestolen. De natuur is nog ruig en lekker groen en de hagelwitte stranden zijn de grote parel van dit eiland. Veel hotels hebben een eigen privé strand en daarnaast zijn er diverse kleine, mooie en verlaten stranden op het hele eiland te vinden. Ik ga niet kiezen en alle kleine strandjes zijn mijn favoriet op dit eiland! Het eiland Koh Kood heeft de mooiste stranden van Azië!

  • Zoek je een leuke accommodatie op Koh Kood? Kijk dan hier!
mooiste stranden Azië, De 7 mooiste stranden in Azië
Koh Kood

3. Palolem, India

Goa is dé strandbestemming van India en er zijn erg veel kleine plaatsjes hier waar je heerlijk kunt genieten van de zon en van het strand. Palolem ligt in het zuiden van Goa en het is mijn favoriete plek in heel Goa en hier vind je ook het allermooiste strand van Goa.

De woorden die deze plaats omschrijven zijn rust, palmbomen, uitgestrekt strand, relaxte sfeer en veel goedkope accommodaties.

Dit is een plek die zeer geliefd is bij backpackers, maar ook bij flashpackers. Steeds meer mensen ontdekken dit paradijsje en daardoor wordt het de laatste jaren wel wat drukker bezocht en zijn er ook wat meer duurdere hotels. Sta zeker een keertje vroeg op en bekijk de koeien die dagelijks over het strand lopen.

  • Zoek je een leuke accommodatie in Palolem? Kijk dan hier!
mooiste stranden Azië, De 7 mooiste stranden in Azië
Palolem

4. Crystal Bay, Indonesië

Crystal Bay is een strand dat ligt op het eiland Nusa Penida en dit is een groot, onbekend en paradijselijk eiland in het zuiden van Bali. Toeristen weten Nusa Penida nog amper te vinden en dat is één van de dingen wat dit eiland mooi en authentiek maakt volgens mij. Crystal Bay is het mooiste zandstrand van Nusa Penida en het ligt in het noord westen van het eiland en het staat er vol met palmbomen. Hier kun je neerploffen op de zitzakken en heerlijk zwemmen in de zee. Aan te raden is om je snorkel mee te nemen, omdat het een erg mooie plek is om te snorkelen.

  • Zoek je een leuke accommodatie op Nusa Penida? Kijk dan hier!
mooiste stranden Azië, De 7 mooiste stranden in Azië
Crystal Bay

5. Ao Yai, Thailand

Ao Yai ligt op het eiland Koh Payam en het hoofdstrand Ao Yai ligt aan de westkust van het eiland. Dit strand is lekker lang, namelijk ongeveer drie kilometer, en tijdens eb is het zandstrand super breed en kun je hier zelfs fietsen of met je scooter rijden. Wat erg makkelijk is voor het verplaatsen naar een ander plekje op het eiland. Dit strand is tevens de plek waar je de mooiste zonsondergang van het eiland kunt bekijken en daarom is het aan te raden om een accommodatie aan deze kant van het eiland te boeken.

Het leven op Ao Yai is puur, rustig en relaxed.

Hier wandel je, snorkel je, fiets je, lig je in een hangmat, zwem je in de zee en kom je weinig andere toeristen tegen en je hebt er zelfs maar beperkt stroom per dag.

  • Zoek je een leuke accommodatie op Koh Payam? Kijk dan hier!
mooiste stranden Azië, De 7 mooiste stranden in Azië
Ao Yai

6. Gili Air, Indonesië

Gili Air is een klein paradijselijk eilandje gelegen tussen Bali en Lombok. Het is één van de drie bekende Gili eilanden en het is mijn absoluut favoriete eiland. Het eiland is klein en relaxt, maar er is genoeg te doen om hier een aantal fijne dagen door te brengen. De sfeer op Gili Air laat je automatisch een tandje terugschakelen en alles wat langzamer doen.

Ik vond het heerlijk om mezelf over te geven aan dit relaxte eiland gevoel.

Het mooiste strand ligt aan de westkust van het eiland en vanaf dit strand kun je iedere avond een geweldige zonsondergang zien. Op het strand staan diverse ligbedjes en hele fijne zitzakken en gegarandeerd dat je daar de hele dag niet meer vanaf komt! De zee is helderblauw en er gebeurt hier precies genoeg om je te vermaken met alleen al om je heen te kijken.

  • Zoek je een leuke accommodatie op Gili Air? Kijk dan hier!
mooiste stranden Azië, De 7 mooiste stranden in Azië
Gili Air

7. Perhentian Besar, Maleisië

De Perhentian eilanden vind ik de mooiste eilanden in Maleisië! Het is een plek waarvoor ik geen ander woord kan verzinnen dan bounty eiland. Het strand op Perhentian Besar heeft kristalhelder water en een parelwit strand. Avonds wordt het strand verlicht met allemaal lampionnen. Behalve relaxen, zwemmen en snorkelen is er helemaal niets te doen op Perhentian Besar. Daarom hou ik zo van deze plek en mag het niet ontbreken in het lijstje met de mooiste stranden in Azië!

  • Zoek je een leuke accommodatie op de Perhentian eilanden? Kijk dan hier!
mooiste stranden Azië, De 7 mooiste stranden in Azië
Perhentian Besar

Dit vind ik de mooiste stranden in Azië! Wat vind jij de mooiste stranden in Azië?


Stranden in Azië

Geef een reactie