ReizenStedentrip

De 7 leukste hotspots in de stad Milaan

milaan-stedentrip

De Italiaanse stad Milaan is de tweede stad van het land na Rome en het is de hoofdstad van de regio Lombardije. Milaan telt maar liefst vier miljoen inwoners en behoort tot de populairste stedentripbestemmingen van Italië. Milaan ademt mode en is één van de modehoofdsteden ter wereld, maar Milaan is meer dan alleen een winkelstad. Het is een stad waar ik heerlijk rondgedwaald heb, genoten heb van de prachtige en historische architectuur en het lekkere eten. Ontdek de leukste hotspots in Milaan! 

Benieuwd wat ik de 7 leukste hotspots vind in Milaan?

1. Bekijk de stad vanaf het dak van de Duomo

Eén van de bekendste hotspots van Milaan is de beroemde Duomo kathedraal in het centrum van Milaan en dit is de toeristische trekpleister van de stad. Dit is dan ook de plek waar ik als eerste naar toe ben gegaan! Vanaf de veertiende eeuw tot de twintigste eeuw is er gebouwd aan dit meesterlijke bouwwerk en de kathedraal van Milaan vind ik zeker een fantastisch stukje architectuur! De kerk is 157 meter lang, 92 meter breed, 108 meter hoog en heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter.

Er zijn maar twee kerken groter in de wereld.

Het bezoeken van de kathedraal is gratis, maar wat niet iedereen weet is dat je met een lift of met de trap naar het dak van de kathedraal kunt gaan. Op het dak van de kathedraal kun je een beetje rond dwalen en genieten van het uitzicht en van de architectuur. Uitzonderlijk vind ik de ontelbare beelden die op de Dom prijken en vanaf het dak kun je de beelden van dichtbij bewonderen.

Adres: Piazza del Duomo 14
Openingstijden: 08:00 uur tot 21:00 uur
Toegangsprijs: € 8,00 trap € 13,00 lift naar het dak

hotspots Milaan, De 7 leukste hotspots in de stad Milaan

2. Piazza del Duomo

Het centrale plein in Milaan is de Piazza del Duomo en het beschikt over indrukwekkende architectuur en beeldhouwwerken. Hier staat de Duomo kathedraal en in het centrum van het plein staat een standbeeld van de eerste koning van Verenigd Italië en het indrukwekkende Koninklijk Paleis. Rondom het plein liggen diverse winkels, restaurants en bars waar je geniet van een kopje koffie of een lekkere lunch, terwijl je kijkt naar de toeristen en de Italianen die op dit druk bezochte plein lopen. Zeker één van de hotspots in Milaan die je niet mag missen!

3. Wandel door de wijk Brera

Dit is de kunstenaarswijk van Milaan en hier barst het van de kunstgalerijen en antiekwinkels en er zijn diverse gezellige restaurantjes en cafés. De sfeer in de wijk is gemoedelijk en ik vond het aanvoelen als de typische Boheemse sfeer. Een wandeling door deze wijk is super leuk en je komt vanzelf langs interessante plekjes zoals achttiende-eeuwse paleizen en de oude kerk San Simpliciano. In het museum Pinacoteca Nazional di Brera tref je kunstwerken van bekende namen uit de kunstgeschiedenis van Italië. Je vindt deze charmante wijk ten noorden van de Duomo tussen Borgonuovo en Broletto.

hotspots Milaan, De 7 leukste hotspots in de stad Milaan

4. Bekijk de etalages in het Quadrilatero d’Oro

Milaan is de modehoofdstad van Italië en hier vind je de dure winkels van Prada, Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Ferragamo, en Valentino. Voor mij een beetje te duur om hier ook daadwerkelijk iets te kopen, maar ik vond het geweldig om de etalages van deze winkels te bekijken en me te verbazen over de prijzen.

hotspots Milaan, De 7 leukste hotspots in de stad Milaan

5. Zoek de rust in de parken

Milaan is een drukke en wat hectische stad, maar gelukkig zijn er een aantal parken in het centrum van de stad. Het fijnste park om te bezoeken vind ik het Parco Sempione. Dit park is prachtig aangelegd en kent een groot aantal wandel- en fietspaden. Het park is 95 hectare groot en heeft ook een stuk bebost gebied en een aantal fonteinen en sculpturen. Ook is er een museum in het park en de Torre Branca is een enorme wachttoren waarvandaan je een panoramisch uitzicht over de stad hebt.

hotspots Milaan, De 7 leukste hotspots in de stad Milaan

6. Ontdek de kanalen van Milaan in de Navigli

De kanalen in Milaan bevinden zich in het district Navigli. Dit vind ik de mooiste wijk van Milaan en het bestaat uit smalle straatjes en charmante bruggetjes die over de kanalen lopen. In deze wijk staan leuke boetiekjes, kleine kunstgalerijen en charmante restaurants en het uitgaansleven is er fantastisch. Vooral rondom de kanalen Naviglio Grande en Naviglio Pavese vond ik de sfeer erg gezellig en is het leuk om later op de avond op een terrasje te zitten en vaak krijg je gratis kleine hapjes!

hotspots Milaan, De 7 leukste hotspots in de stad Milaan

7. Bewonder “Het Laatste Avondmaal”

Het Laatste Avondmaal is een wereldberoemde muurschildering die gemaakt is door Leonardo da Vinci en toont het Laatste Avondmaal van Jezus zoals het in de Bijbel beschreven staat. Dit schilderwerk is 460 bij 880 centimeter groot en je kunt dit bewonderen in de vijftiende-eeuwse kerk Santa Maria delle Grazie. Je moet dit bezoek van te voren reserveren en je krijgt niet meer dan 15 minuten om het te bewonderen.

Adres: Piazza Santa Maria delle Grazie 2 (Corso Magenta)
Openingstijden: 08:15 uur tot 19:00 uur
Toegangsprijs: € 6,50

Dit vind ik de leukste hotspots in Milaan. Ben je wel eens in deze stad geweest en heb jij nog tips voor leuke hotspost in Milaan?


Tip hotel Milaan

Wist je dat er veel leuke en betaalbare hotels in Milaan zijn? Klik hier om deze te bekijken!


Europa

hotspots Milaan, De 7 leukste hotspots in de stad Milaanhotspots Milaan, De 7 leukste hotspots in de stad Milaan

Geef een reactie