Lifestyle

De 5 meest bezochte landen ter wereld

usa

De meeste mensen gaan graag op reis en volgens mij dromen de meeste mensen van het bezoeken van nieuwe landen, waar dan ook in de wereld. Nieuwe ervaringen beleven, een andere cultuur ontdekken en genieten van de natuur, steden bewonderen en het bezoeken van bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. Sommige landen zijn zó populair dat er jaarlijks miljoenen toeristen naar toe gaan. Wat zijn de meest bezochte landen ter wereld?

Dit zijn de vijf meest bezochte landen ter wereld!

De 5 meest bezochte landen ter wereld

1. Frankrijk

Door diverse toeristische bestemmingen wordt Frankrijk officieel erkent als het meest bezochte land ter wereld. Het is qua oppervlakte het op twee na grootste land in Europa. De hoofdstad is Parijs en dit is de grootste stad van het land is. De steden Parijs, Straatsburg en Lyon zijn de belangrijkste steden die toeristen aantrekken. Afgezien van de steden biedt Frankrijk vele attracties voor de toeristen zoals stranden, pittoreske dorpjes, parken en bossen, avontuurlijke sporten en historische bestemmingen. In de Alpen, de Pyreneeën en het Centraal Massief wordt veel geskied. Frankrijk heeft ook een aantal van de mooiste tuinen ter wereld. De Grafheuvel van Bougon is het oudste gebouw ter wereld en is gebouwd in 4.800 voor Christus.

Het land heeft een aantal grote rivieren, zoals de Seine, die dwars door Parijs stroomt. De langste rivier is de Loire en die is 1.012 km lang en stroomt door heel Frankrijk. De Franse keuken is wereldwijd bekend en geliefd. De Franse wijn (uit verschillende wijnstreken) en Franse kaas (wel 400 soorten) zijn erg bekend

meest bezochte landen, De 5 meest bezochte landen ter wereld

2. Verenigde Staten

Het derde grootste land ter wereld heeft een breed scala aan toeristische bestemmingen om uit te kiezen. Steden als New York, Los Angeles, Las Vegas en Miami zijn enkele van de meest populaire bestemmingen. Maar ook de natuurwonderen zoals de Grand Canyon, Yellowstone National Park, Alaskan ijsbergen en de stranden van Florida zijn enkele van de beste in de wereld. Het grootste aantal buitenlandse toeristen komt uit Canada, Verenigd Koninkrijk en Mexico. Verenigde Staten is ook één van de landen met de langste kusten.

De Verenigde Staten bestaan uit vijftig staten (deelstaten) die in een zekere mate van onafhankelijkheid van de Amerikaanse federale overheid kunnen opereren. De kleinste staat is Rhode Island en de grootste staat is Alaska. Alaska heeft ook de laagste bevolkingsdichtheid en de hoogste bevolkingsdichtheid is in New Jersey. De staat Wyoming heeft de minste inwoners en Californië de meeste inwoners.

meest bezochte landen, De 5 meest bezochte landen ter wereld

3. Spanje

Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land combineert het comfort van Europa met de prachtige stranden aan de Atlantische en de mediterrane zee. Er zijn tal van historische bezienswaardigheden en levendige festivals. De meest populaire steden zijn Sevilla, Barcelona en Madrid. De vele UNESCO-werelderfgoed locaties, zoals het Alhambra, zorgen ook voor een groot aantal toeristen. Het merendeel van de bezoekers naar Spanje komt uit West-Europese landen zoals Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Malaga in Spanje is één van de steden met de beste weersomstandigheden in de wereld.

Spanje heeft 48.958.159 (2017) inwoners en een oppervlakte van 505.992 km². Het land beslaat ongeveer 80% van het Iberisch Schiereiland. Buiten dat horen ook de eilandengroep Balearen, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika bij het land.

meest bezochte landen, De 5 meest bezochte landen ter wereld

4. China

Vanwege zijn communistische regering en een gesloten standpunt in de internationale betrekkingen, lijkt China misschien een onwaarschijnlijk toeristische bestemming. Maar het land heeft veel voordelen voor buitenlandse toeristen. Er zijn een groot aantal historische, culturele en ecologische bezienswaardigheden zoals de Chinese muur, de Shaolin Tempel, de waterval Huangguoshu en de verboden stad. China is ook goedkoop land en heeft uitstekend openbaar vervoer netwerk.

De schatting is dat in 2020 China het meest bezochte land ter wereld is. In China worden honderden verschillende talen gesproken. De meeste daarvan zijn dialecten die tot de Chinese talen gerekend worden, die onderling niet worden begrepen.

meest bezochte landen, De 5 meest bezochte landen ter wereld

5. Italië

Italië heeft een rijke geschiedenis en de meeste van de bezienswaardigheden zijn zeer goed bewaard gebleven. Dit maakt Italië zeer aantrekkelijk voor toeristen. Italië heeft 50 UNESCO World Heritage Sites en deze behoren allemaal tot verschillende periodes in de geschiedenis. Het Colosseum in Rome is één van de spectaculaire zeven nieuwe wereldwonderen. Er zijn ook kleine alpine dorpen die inzicht bieden in traditionele Italiaanse leven, genoeg opties tot avontuurlijke sporten, er zijn prachtige stranden en het eten is ongelooflijk lekker.

De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië. Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel “de laars” genoemd. Op een grondgebied van ruim 300.000 km² wonen 62.137.802 (2017) Italianen. De hoofdstad van het land is Rome.

meest bezochte landen, De 5 meest bezochte landen ter wereld

Dit zijn de meest bezochte landen ter wereld! Welke landen heb jij bezocht?


Lees meer