ReizenStedentrip

De 5 beste plekken om te winkelen in Chiang Mai

chiang

Chiang Mai is een geweldige stad om te winkelen! Natuurlijk is heel Thailand één groot shopwalhalla voor de liefhebbers, maar ik vind Chiang Mai bij uitstek dé plek om goed te winkelen! Er is zoveel keuze en zoveel diversiteit dat werkelijk alles te koop is deze stad. Het is ook nog eens de goedkoopste plaats in Thailand om te winkelen! Vergeet voor een middag de tempels en de overige bezienswaardigheden en ga winkelen in Chiang Mai!

Mijn 5 favoriete plekken om te winkelen in Chiang Mai.

Chiang Mai

Zoek je souvenirs, kleding, namaak producten of juist de echte merken? Dit vind je hier allemaal in overvloed. Ik ben bijna twee weken in Chiang Mai geweest en ik heb stiekem toch best wel veel geshopt. Vanuit Chiang Mai vloog ik weer naar Nederland, dus ik heb mijn koffer goed gevuld met diverse aankopen. Ik vind het heerlijk om langs de kraampjes te struinen en te zien wat voor moois en bijzonders ze verkopen. Ook ben ik in de diverse winkelcentra geweest, want een bezoekje aan de H&M, Mango en Zara hoort er voor mij ook zeker bij.

1. De Night Market

De night market in Chiang Mai is wereldberoemd en dit is natuurlijk niet zonder reden. Iedere avond worden aan de kant van de weg een aantal straten de vele kraampjes opgebouwd en alle spullen keurig uitgestald. De night market verkoopt alleen lokaal geproduceerde producten. Urenlang kun je hier ronddwalen en je verbazen over wat er allemaal verkocht wordt.

Kleding, souvenirs, tassen, schoenen, slippers, portemonnees, lampen, sjaals, kunst, speelgoed. Je vindt het er werkelijk allemaal!

Belangrijk is om af te dingen op alles wat je koopt, ook al staan er prijzen bij de producten vermeldt. De night market start om 18:00 uur en om 23:00 uur worden de vele kraampjes weer allemaal afgebroken. Ik ben hier elke avond geweest en heb onder andere een prachtige lamp en een gave handtas gekocht. Het leuke vind ik dat er ook diverse eetkraampjes en kraampjes met verse sapjes op de markt staan, waardoor het ook een soort van groot openlucht restaurant is.

winkelen in Chiang Mai, De 5 beste plekken om te winkelen in Chiang Mai

2. Warorot Market

Midden in het hart van de Chinatown ligt deze grote en gedeeltelijk overdekte markt. Deze markt begint iedere dag al vroeg in de ochtend en sluit om 18:00 uur. Hier is het een complete chaos met diverse kraampjes en veel mensen die er doorheen krioelen. Dit vind ik altijd wel vermakelijk en is kenmerkend voor een Chinatown waar ook ter wereld. Het fijne van deze markt vind ik dat de spullen goedkoper zijn dan in de rest van Chiang Mai, zoals bijvoorbeeld op de night market.

Hier vind je de goedkoopste souvenirs en er is keuze genoeg.

Veel kraampjes verkopen ook diverse etenswaren en spullen uit China, waarvan ik van zeker de helft geen idee had wat het nou daadwekelijk was. De wandeling naar de markt gaat dwars door Chinatown en dit deel van de stad is totaal anders dan de rest. Ik heb hier mijn ogen uit gekeken en spotgoedkope souvenirs gekocht waaronder een aantal felgekleurde portemonneetjes om uit te delen aan vrienden thuis.

winkelen in Chiang Mai, De 5 beste plekken om te winkelen in Chiang Mai

3. Maya Shopping Center

Dit is het grootste winkelcentrum van Chiang Mai en het ligt in het gedeelte van de stad dat Nimmanahaemin heet. Dit is het nieuwe gedeelte van Chiang Mai en alles oogt hier een stuk moderner en ik vind het er zelfs een beetje westers uitzien. De lange straat Nimmanahaemin heeft diverse hippe restaurantjes en koffiebars en aan het einde ligt het winkelcentrum.

Hier zijn de diverse bekende winkelketens te vinden, zoals de H&M, Mango en Zara.

Men verkoopt geen namaak spullen en geen souvenirs in dit winkelcentrum. Er is ook een food court aanwezig. Ook de straten rondom het winkelcentrum zijn erg leuk om doorheen te wandelen en staan vol met gave winkels.

winkelen in Chiang Mai, De 5 beste plekken om te winkelen in Chiang Mai

4. De zondagsmarkt

Iedere zondagavond worden er twee straten in het oude centrum van Chiang Mai afgesloten voor verkeer en dan vindt er de zondagsmarkt plaats. Deze markt is super gezellig en biedt een erg grote diversiteit aan producten. De straten staan vol met kraampjes en de tempels die aan deze straat liggen, staan op zondagavond ook vol met kraampjes met eten, drinken en diverse producten. Op straat zijn ook diverse muzikanten en kunstenaars aanwezig die bijvoorbeeld een portret van je schilderen. De zondagsmarkt is een stuk kleiner dan de night market en hierdoor kan het er wel wat druk zijn.

winkelen in Chiang Mai, De 5 beste plekken om te winkelen in Chiang Mai

5. Festival Plaza

Dit vind ik een erg leuk winkelcentrum waar je heerlijk kunt winkelen in de diverse bekende winkelketens. De prijzen zijn allemaal net wat lager dan in Nederland en hier heb ik kleding gekocht bij de H&M en Mango. Op de bovenste etage is een hele elektronica afdeling aanwezig waar je goed terecht kunt voor camera’s, telefoons en alle benodigde accessoires. In de buurt van dit winkelcentrum is verder niet zo veel te doen.

  • Zoek je een leuke accommodatie in Chiang Mai? Kijk dan hier!

Wat is jouw favoriete plek om te winkelen in Chiang Mai?

Bekijk hier mijn reisroute voor het noorden van Thailand 2 weken

Tips boeken Thailand


Noord Thailand

Thailand

Bangkok

Geef een reactie