ReizenStedentrip

De 13 beste bezienswaardigheden van Singapore

singapore

Singapore is een bruisende stad vol met gave bezienswaardigheden! Wat ik zo gaaf aan deze stad vind, is de interessante mix van koloniale gebouwen, moderne nieuwe wolkenkrabbers, oude tempels en groene parken. Singapore is een heel klein land met maar één stad, maar het is wel één van de rijkste landen van heel Zuidoost Azië en dat merk je als je er bent. De ligging aan de Straat van Melakka en de Zuid Chinese zee hebben ervoor gezorgd dat de haven van Singapore de grootste in de hele regio is en deze haven heeft voor veel economische welvaart gezorgd. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Singapore?

Er is veel te zien, te beleven en ook te doen in Singapore en dit vind ik de 13 beste bezienswaardigheden van Singapore!

1. Gardens by the Bay

Dit futuristische park ligt vlakbij het Marina Bay Hotel en de mooiste plekken zijn de Flower Dome en de Cloud Forest. De tuinen zijn allemaal overdekt en vol met planten, bomen en bloemen die ik nog nooit eerder had gezien! Het is geen typische botanische tuin vol met naamplaatjes, maar een echte explosie van bloemen, planten, struiken en bomen uit alle hoeken van de wereld. De prachtige sciencefictionachtige bouwwerken en bomen maken deze plek heel bijzonder. Je loopt op een brug/skywalk hoog tussen de bomen door. ’s Avonds is het sfeervol verlicht en als je naar boven loopt heb je een fantastisch uitzicht op de lasershow van het Marina Bay Sands Hotel en de haven. Dit is mijn favoriete plek in Singapore en één van de beste bezienswaardigheden van Singapore!

2. Marina Bay

De kades van Marina Bay is de plaats waar je het mooiste uitzicht hebt op de indrukwekkende skyline van Singapore. Iedere avond om 20:00 uur is er een geweldige lichtshow die je moet zien! Je eet bij één van de vele restaurantjes lekker en geniet van de rust en het uitzicht op de moderne architectuur van de vele hoge gebouwen. Ik heb heerlijk rustig langs de waterkant en de haven gewandeld en genoten van het uitzicht. Je kunt vanaf hier een boottocht maken. De winkels in dit gebied zijn allemaal wel wat duurder.

bezienswaardigheden Singapore, De 13 beste bezienswaardigheden van Singapore

3. Little India

Dit vind ik een hele leuke wijk in Singapore! Het lijkt totaal niet op de rest van de stad, maar je waant je even in het heerlijke India, wat toch eigenlijk wel mijn favoriete land in Azie is. Dit gedeelte van de stad is kleurrijk, levendig en een tikkeltje chaotisch. Voor de India liefhebbers is deze wijk een absolute aanrader! Deze wijk verken je door er doorheen te dwalen en je mee te laten voeren door de vele kleuren, geuren en geluiden. Er zijn erg veel kleine, maar zeker goede Indiase restaurantjes te vinden waar je heerlijk en goedkoop eet. De mooiste Hindoe tempel in deze wijk is de Sri Veeramakaliamman en deze moet je even gezien hebben.

bezienswaardigheden Singapore, De 13 beste bezienswaardigheden van Singapore

4. Singapore Mass Rapid Transit

De metro van Singapore is geweldig, snel en goed georganiseerd. De stations zijn schoon en in de warmte van de stad is de metro de ideale plek om even afkoeling te vinden. Ik ben serieus een aantal keer een kort stukje met de metro gaan reizen om zo de hitte van de stad te ontlopen. De lijnen staan overzichtelijk aangegeven en het is overal bijzonder schoon. Met een toeristenkaart van bijvoorbeeld drie dagen kun je alle bezienswaardigheden in Singapore prima bekijken.

5. Raffles Hotel

Het beroemde Raffles Hotel ligt in de koloniale wijk en dit is de plek om een (dure) Singapore sling cocktail te drinken, want dit is het hotel waar deze heerlijke cocktail bedacht is.

6. Chinatown

Ik bezoek in iedere stad waar ik kom altijd de Chinatown. Chinatown heeft altijd een typische sfeer die mij goed bevalt. Ook tussen alle wolkenkrabbers in Singapore vind je een Chinatown en wandel je lekker rond in deze rommelige en chaotische buurt vol met winkeltjes. Hier koop je op straat goedkope kleding, souvenirs, schoenen, medicijnen en eigenlijk alles wat je nodig zou kunnen hebben. Ook het eten in China Town is erg smaakvol en goedkoop.

bezienswaardigheden Singapore, De 13 beste bezienswaardigheden van Singapore

7. Changi gevangenis

Wil je weten wat er gespeeld heeft gedurende de Tweede Wereldoorlog in Singapore, dan is dit de plek die je moet bekijken. In de Tweede Wereldoorlog sloot Japan 70.000 mensen op in deze gevangenis en het staat bekend als executieplaats. In 1994 is de Nederlander Johannes van Damme hier nog opgehangen wegens drugssmokkel. Een bezoek aan dit museum en de kapel vind ik een indrukkende ervaring en geeft inzicht in het leed van de gevangenen gedurende de tweede wereldoorlog. Aanrader is om de audio tour te huren!

8. Buddha tooth relic tempel en museum

Midden in Chinatown staat de grootste Boeddhistische tempel van Singapore. Deze tempel ligt naast de overdekte markt met de diverse voedingswaren. De tempel is prachtig aan de buitenkant en ook de binnenkant is fantastisch. De tempel is lekker uitbundig versierd en er staan veel Boeddha’s en een groot altaar. De details en de afwerking in deze tempel is met enorm veel oog voor detail gemaakt.

bezienswaardigheden Singapore, De 13 beste bezienswaardigheden van Singapore

9. Het koloniale district

Het koloniale verleden met Engeland vind je terug in deze wijk. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Victoria Concert Hall, het oude parlement, de cityhall en de St Andrew’s Cathedral. Hier ben je even terug in de tijd en het leuk om hier even doorheen te wandelen.

10. National Orchid Garden / de orchideeën tuin

In de botanische tuin van Singapore is een apart gedeelte aangelegd als orchideeëntuin. Dit is mijn favoriete gedeelte waar je wel apart entreegeld voor moet betalen, maar dat is het waard. Deze tuin is net een sprookjestuin en de vele bloemen en de vele kleuren zijn echt een lust voor het oog.

bezienswaardigheden Singapore, De 13 beste bezienswaardigheden van Singapore

11. Battlebox

Voor iedereen die van geschiedenis houdt, is dit een absoluut interessante plek om te bezoeken. Met een gids wandel je door dit museum en ontvang je alle informatie over de Japanse bezetting die in 1942 begon. De gidsen zijn erg goed in dit museum en zorgen ervoor dat je de aandacht er goed bij kunt houden en de anderhalf uur durende rondleiding boeiend is. Controleer van te voren even op de website de tijden van de tour!

12. Winkelen op Orchard Road

De beste plek om te winkelen vind ik op Orchard Road, want in totaal zijn hier 22 shoppingmalls en honderden winkels. Je vindt er alle bekende merken die je in je eigen land ook hebt, zoals bijvoorbeeld de Zara, H&M of Mango. Maar je kunt hier ook terecht voor de luxe en dure winkels zoals Louis Vuitton of Gucci.

bezienswaardigheden Singapore, De 13 beste bezienswaardigheden van Singapore

13. De leeuw van Singapore

Merlion is het kenmerk van Singapore en dit beeld staat in het Merlion park bij de waterkant van Marina Bay op de grens met het financiële district. Het beeld bestaat uit een vis met daarop een leeuwenkop die water spuugt. Leuk om dit beeld even gezien te hebben en ermee op de foto te gaan!

Dit vind ik de 13 beste bezienswaardigheden van Singapore! Wat vind je de beste bezienswaardigheden van Singapore?


Hotel Singapore

Een overnachting in dit hotel Marina Bay Sands is een ware belevenis! Indien je naar Singapore reist moet je dit hotel boeken, al is het maar voor 1 nacht. Het is fantastisch om op de 57e verdieping te zwemmen en te genieten van het uitzicht. Ook het ontbijt is meer dan een aanrader. Het is een erg groot, luxe en duur hotel, maar het uitzicht is fantastisch! Er is een geweldig infinity zwembad, de restaurants zijn uitstekend en het personeel is fantastisch. Werkelijk alles is fantastisch in dit hotel!

  • Check hier de beschikbaarheid en de actuele prijzen.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Singapore!
bezienswaardigheden Singapore, De 13 beste bezienswaardigheden van Singapore
Marina Bay Sands

Tip boeken Singapore


Singapore

Steden in Azië

Geef een reactie