Cultuur & NatuurReizen

Een dag naar Marokko (Tanger) vanuit Spanje (Tarifa)

spanje marokko

Het is super leuk om een dag naar Marokko te gaan vanuit Zuid Spanje. Zo combineer je twee continenten in één dag en heb je gegarandeerd een bijzondere dag. In het Spaanse stadje Tarifa kun je een veerboot pakken naar Marokko en een half uur later ben je in de Marokkaanse stad Tanger. Tanger is dé stad waar Europa en Afrika samenkomen. Ik vond het ontzettend leuk om voor een dag naar Marokko te gaan en even in Marokkaanse sferen te zijn.

Ik neem je mee in deze blog hoe je het regelt om een dag naar Marokko te gaan!

Hoe regel je de bootreis van Spanje naar Marokko?

Iedere ochtend vetrekken er meerdere veerboten vanuit de Spaanse plaats Tarifa naar de Marokkaanse plaats Tanger. Iedere middag vertrekken er ook meerdere veerboten vanuit Tanger terug naar Tarifa. Er varen dus meerdere boten en dit maakt het makkelijk om een dag naar Marokko te gaan. Eet bootticket kost €32,- voor een retour.

Let op

  • Er is tijdsverschil tussen Spanje en Marokko, want in Marokko is het een uur eerder.
  • Neem je paspoort mee.

dag naar marokko, Een dag naar Marokko (Tanger) vanuit Spanje (Tarifa)

Regel zelfstandig een dag naar Marokko

De veerboottickets zijn eenvoudig te boeken direct bij het kantoortje op de haven of via een van de vele reisbureaus in Tarifa. Zelfs vlak voor vertrek van de veerboot kun je nog een ticket regelen om zo een dag naar Marokko te gaan. Wanneer je in Tanger van de boot stapt dan komen de vele gidsen direct op je af. Je kunt ervoor kiezen om een officiële gids ter plekke te regelen om Tanger te bekijken. Maar de echte avonturier kiest ervoor om zelf door Tanger te gaan dwalen. Tanger is niet echt een hele grote stad en naar het oude centrum kun je makkelijk zelf lopen. Vanuit de haven van Tanger is het maar vijf minuten lopen en je bent in de medina.

Boek een excursie voor een dag naar Marokko

In Tarifa kun je bij een van de reisbureaus een georganiseerde excursie van een dag naar Marokko boeken. De prijzen wisselen en zijn tussen de €50,- en €70,-. Met de gids bezoek je dan gezamenlijk met de groep een aantal bezienswaardigheden in Tanger, zoals de Medina en wandel je onder begeleiding door de souks. Ook is er een Marokkaanse lunch inbegrepen bij de prijs. Let op, je hebt tijdens deze georganiseerde excursie maar heel beperkt vrije tijd om souvenirs etc. te kopen. Ik ben met een excursie een dag naar Marokko gegaan en ik vond het achteraf gezien jammer, dat er maar weinig vrije tijd was.

dag naar marokko, Een dag naar Marokko (Tanger) vanuit Spanje (Tarifa)

De stad Tanger

Tanger is de stad waar Europa en Afrika samenkomen en heeft als bijnaam de witte stad. Tanger is een combinatie tussen islamitische, christelijke en Joodse gemeenschappen en culturen. Deze stad is enorm in ontwikkeling en in economische bloei en dit zie je door de vele bouwwerkzaamheden die er gaande zijn. De economie van Tanger is afhankelijk van het toerisme en je ziet in de haven dan ook diverse grote jachten liggen. Het is een stad waar wel veel luxe hotels en restaurants zijn. De stad ligt zelf in een prachtige omgeving, direct aan zee en omgeven door de bergen.

dag naar marokko, Een dag naar Marokko (Tanger) vanuit Spanje (Tarifa)

De bezienswaardigheden van Tanger

  • Het hart van de stad is de Medina en dit is de oude stad. Men zegt ook wel dat de Kasbah de ziel van de stad is. De Kasbah is het gedeelte waar alle winkeltjes zijn en waar de handel plaats vindt. Een wandeling door de wirwar van kleine straatjes in de Kasbah is ontzettend leuk en hier zie, hoor, ruik en voel je de typische Marokkaanse sfeer.
  • In de drukte van de Medina zijn een aantal kleine pleintjes te vinden en het leukste pleintje is de kleine socco. Dit is een super sfeervol pleintje met een aantal terrasjes. Hier kun je genieten van de lekkerste muntthee van heel Tanger.
  • Winkelen in Tanger is leuk en lekker goedkoop. De dingen die je hier veel ziet zijn kleding, schoenen, leren tassen, sieraden, tapijten, kruiden en specerijen. Ik heb een prachtige leren tas gekocht!
  • Midden is de Medina ligt het Kasbah Museum en het is leuk om hier even naar binnen te gaan. Het is een oud paleis van de sultan en het is best een klein museum. Je leert er een aantal dingen over de historie van de stad en het is heerlijk om door de rustige tuin te wandelen.
  • De baai van Tanger is ongeveer 4km lang en heeft een geweldige boulevard en een mooi strand. Hier kun je heerlijk wandelen en flaneren. De stranden van Tanger zijn voor veel mensen de trekpleister van de stad.

Huur een auto in Spanje

Ik heb zelf een auto gehuurd in Spanje en dat is erg goed bevallen. Het landschap in deze regio is prachtig en het in een korte tijd kun je veel van dit deel van Spanje zien. De wegen zijn goed onderhouden en het mooie is dat je overal kunt stoppen als je leuke plekjes onderweg ziet. Het is leuk om een rondreis te maken en zo gemakkelijk meerdere dingen op een dag te zien en doen. Sommige leuke plekjes zijn wat lastig te bezoeken met het openbaar vervoer. De Spaanse (tol)snelwegen zijn veilig en goed onderhouden.

Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars en dit is erg goed bevallen! Zij verhuren auto’s met een handig all inclusive pakket en zo weet je dat alles goed geregeld is! Zij hebben ter plaatse samenwerkingen met diverse partijen en zo heb je altijd een goede prijs voor jouw autohuur.

dag naar marokko, Een dag naar Marokko (Tanger) vanuit Spanje (Tarifa)


Hotel tip Tarifa

In Tarifa is Hotel Arte Vida! Het hotel ligt aan het strand en heeft een mooi uitzicht op zee en een prachtig zandstrand. Voor de kamers ligt een grasveldje met ligstoelen. Het ontbijt is heerlijk. Naast het hotel is een verhuurbedirjf voor kite- en surfspullen.

dag naar marokko, Een dag naar Marokko (Tanger) vanuit Spanje (Tarifa)


Tips boeken Marokko


Marokko

Spanje

Stedentrip in Spanje

dag naar marokko, Een dag naar Marokko (Tanger) vanuit Spanje (Tarifa)dag naar marokko, Een dag naar Marokko (Tanger) vanuit Spanje (Tarifa)

Geef een reactie