ReizenUnieke Belevenissen

De gaafste boomhut op Bali: Rumah Poohon Treehouse

boomhut bali

Indonesië staat bekend als een plek waar diverse bijzondere en gave accommodaties zijn om de nacht door te brengen. De ene accommodatie is nog mooier en unieker dan de andere. Ik heb de gaafste accommodatie gevonden in heel Indonesië en dat is de geweldige boomhut “Rumah Poohon Treehouse” op Bali! Een boomhut gelegen op Bali op het prachtige eiland Nusa Penida. Nu is dit eiland op zichzelf al een waar pareltje om te bezoeken, maar slapen in deze boomhut maakt je reis helemaal compleet. Let op, dit is wel een boomhut voor de avontuurlijke reizigers. Ben je op zoek naar een gave boomhut op Bali?

Dit is echt een droom accommodatie! Lees alles over mijn verblijf in deze toffe boomhut op Bali.

Rumah Poohon Treehouse

Er zijn in totaal drie boomhutten die allemaal even mooi en geweldig zijn. De mensen van het Rumah Poohon Treehouse zijn ook allemaal heel vriendelijk en behulpzaam. Er is een klein restaurantje bovenaan bij de “receptie” van de boomhutten en hier kun je een tweetal gerechten krijgen tegen een redelijk prijs en ook kun je hier wat water, cola en chips kopen. Bij de boomhutten zelf is echt helemaal niets te doen, behalve een kleine berg die je op kunt lopen en waar je kunt gaan zitten en genieten van het fenomenale uitzicht en de enorme rust. Er is geen Wifi bij deze boomhut, dus je hebt geen enkele verleiding van buitenaf!

Vanaf 18:00 uur gaat de zon onder en vanaf dat moment zit je hier helemaal in het donker en ben je op jezelf aangewezen.

boomhut op Bali, De gaafste boomhut op Bali: Rumah Poohon Treehouse

De locatie van het Rumah Poohon Treehouse

De locatie van de drie boomhutten is fenomenaal en perfect, doordat je uitzicht hebt op een helderblauwe zee met bijzonder gave kliffen en een ruige zee. Als je geluk hebt, zie je zelfs mantaroggen zwemmen in de zee. Het is wel even een onderneming om er te komen, want de weg naar de locatie is de laatste twintig minuten vrij hobbelig en smal. De drie boomhutten liggen dichtbij het mooie Atuh strand en vanaf de haven in Nusa Penida is het zeker wel een uur rijden naar de boomhut. Je kunt contact opnemen met het Rumah Poohon Treehouse en dan komt iemand je tegen betaling per auto of per scooter ophalen vanaf de haven of vanaf elders op het eiland.

Andere toeristen kunnen tegen betaling van Rp. 5.000 de locatie bezoeken en mogen naar beneden klimmen naar waar de boomhutten staan. Hierdoor ben je soms helaas toch niet helemaal alleen op deze bijzondere plek. Maar het goede nieuws is dat als de boomhutten niet meer beschikbaar zijn, je toch deze gave plek kunt bekijken. 

  • Controleer hier of de boomhut op Bali nog beschikbaar is in de door jouw gewenste periode!

boomhut op Bali, De gaafste boomhut op Bali: Rumah Poohon Treehouse

De drie boomhutten

Er staan in totaal drie boomhutten en deze zijn simpel ingericht. Verwacht dus geen luxe in deze accommodatie! De boomhutten zijn best klein en er staat een bed, een stoel en een tafel. Wel zijn er een drietal stopcontacten in iedere boomhut, dus je kunt je camera opladen! De douche en het toilet vind je in een ander klein huisje, wat tussen de drie boomhutten instaat en dit is een koude en primitieve douche. De faciliteiten zijn dat je een handdoek bij de boomhut krijgt en er is een klein lampje in de boomhut en een ventilator. Er staat een laddertje bij iedere boomhut en zo klim je in de boomhut. Vooral de zonsopkomst is erg mooi vanuit je boomhut en vergeet dus niet om je wekker te zetten.

boomhut op Bali, De gaafste boomhut op Bali: Rumah Poohon Treehouse

Tips

  1. Het lopen naar beneden naar de boomhut is wel een afdaling voor de avonturiers en mensen die goed te been zijn. Dit lopen is een beetje lastig en als je eenmaal na 15 minuten lopen beneden bent, loop je zeker niet even weer omhoog. ’s Avonds staan er slechts een paar kleine lampjes, dus je hebt wel een zaklamp nodig om te zien waar je loopt.
  2. Het is onmogelijk om met je koffer of een hele zware rugzak de hele route naar beneden te lopen. Bovenaan bij de “receptie” en het kleine restaurantje heb je de optie om je spullen achter te laten en alleen het hoog nodige mee naar beneden te nemen. Neem dus een kleine rugzak mee voor je spullen!
  3. Zowel via Booking.com als via AirBnb kun je deze boomhut boeken voor ongeveer 40 euro per nacht. Omdat er maar drie boomhutten zijn, moet je op tijd zijn met reserveren, want ze zitten toch wel twee tot drie weken van te voren vol.
  • Controleer hier of de boomhut nog beschikbaar is in de door jouw gewenste periode!

boomhut op Bali, De gaafste boomhut op Bali: Rumah Poohon Treehouse

Mijn ervaring met het slapen in de boomhut op Bali

Slapen in deze boomhut op Bali was een unieke en hele toffe ervaring. Urenlang heb ik vanaf de veranda van mijn boomhutje zitten genieten van het imponerende uitzicht en van het niets doen, niets kunnen en niets moeten. Vervolgens ben ik om vijf uur naar boven gelopen en heb ik een heerlijke nasi gegeten en wat water en chips gekocht voor de avond. In het donker ben ik weer omlaag gelopen naar mijn boomhut en vanaf dat moment was het ultieme rust en het enige geluid wat ik hoorde, was de zee. Ik vind dat zelf een heerlijk achtergrond geluid om een boekje te lezen en om mee te gaan slapen.

Het is behoorlijk back to basic en back to helemaal niets en dat zijn dingen waar niet iedereen van houdt, maar ik vond het een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanraden.

boomhut op Bali, De gaafste boomhut op Bali: Rumah Poohon Treehouse
Rumah Pohoon Treehouse

De beste reistijd voor Bali

Bali heeft twee seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. Op Bali valt vanaf oktober tot april de meeste regen en de piek van dit regenseizoen ligt in december en januari. De buien zijn vooral kort en heftig en vallen aan het einde van de dag. In het droge seizoen regent het ook zo nu en dan, maar de hoeveelheden en de frequentie van de buien is een stuk lager.

De ligging van Bali vlak bij de evenaar zorgt ervoor dat het aan de kust van Bali het hele jaar warm is met temperaturen rond de 30 graden. Maar de temperaturen in het hoger gelegen binnenland zijn koeler door de hoogteverschillen. Overdag is het vrijwel altijd rond de 30 graden en ‘s nachts koelt het bijna altijd af naar 24 graden. Hou er rekening mee dat in het natte seizoen de luchtvochtigheid hoger is, waardoor het klammer en benauwder aanvoelt.

De beste reistijd voor Bali is tussen mei en september en de natuur is op zijn mooist aan het begin van deze maanden. Wanneer je voor de zon komt en op het strand gaat liggen zijn augustus en september de beste maanden.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties op Nusa Penida!
Bekijk hier mijn reisroute voor Bali en Lombok 2 weken

boomhut op Bali, De gaafste boomhut op Bali: Rumah Poohon Treehouse


Nusa Penida

Bali


Tips boeken Bali

Geef een reactie