ReizenStedentripWeekendje Weg

De 10 beste musea in Gelderland

beste musea Gelderland

Gelderland is wat mij betreft de leukste provincie van Nederland. Waarschijnlijk ben ik bevooroordeeld omdat ik er al jaren woon. In Gelderland zijn veel leuke en interessante musea te bezoeken. Ik heb de 10 beste musea in Gelderland op een rijtje gezet!

De 10 beste musea in Gelderland

De 10 beste musea in Gelderland

1. MuZIEum

In dit museum ervaar je hoe het is om een visuele handicap te hebben. Aanrader is om een rondleiding door het centrum te volgen met een virtualrealitybril op om zo slechtziendheid te beleven. Door de donkerbeleving en de virtualrealitybrillen is het een innovatief uitje waar je iets unieks beleeft. Locatie: Ziekerstraat 6b, Nijmegen.

2. Afrika Museum

Dit bijzondere museum is volledig gewijd aan kunst uit en culturen van het continent Afrika. Het toont naast religieuze en traditionele voorwerpen ook hedendaagse Afrikaanse kunst. Er zijn diverse activiteiten die georganiseerd worden. Waan je even een dag in Afrika! Locatie: Postweg 6, Berg en Dal.

beste musea Gelderland, De 10 beste musea in Gelderland
Afrika Museum

3. Het Kröller-Müller Museum

Je vindt hier de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld. Een must visit voor kunstliefhebbers! Er zijn 90 schilderijen en 180 tekeningen van deze geweldige kunstenaar aanwezig. Dit museum ligt in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Locatie: Houtkampweg 6, Otterlo.

4. Airborne Museum Hartenstein

Dit museum is een juweeltje, want het is een zeer goed en informatief museum. Je krijgt er veel uitleg over de slag bij Arnhem. Filmpjes, veel informatieborden, maar ook voorwerpen en plakkaten die je aan het denken zetten. Locatie: Utrechtseweg 232, Oosterbeek.

5. Nederlands Openluchtmuseum

Een reis door in de tijd met authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Het is prachtig om terug te gaan in de tijd van je (over) oma, moeder en je jeugd. Dit museum is groot en je kunt er zelfs de tram pakken. Er zijn talloze activiteiten die je veel leren over hoe het vroeger ging. Locatie: Hoeferlaan 4, Arnhem.

beste musea Gelderland, De 10 beste musea in Gelderland
Nederlands Openluchtmuseum

6. Museum More / Kasteel Ruurlo

Het kasteel is prachtig onderhouden en de kasteelkamers zijn prachtig ingericht. De werken van Willink komen geheel tot hun recht. Dit museum is ook een aanrader indien je niet al te veel met kunst hebt. Tip is om eerst de film met uitleg over dit kasteel te bekijken, zodat je een goed beeld hebt van de historie. Locatie: Vordenseweg 2, Ruurlo.

7. Vrijheidsmuseum

Dit museum is niet zo groot, maar wel een dikke aanrader voor jong en oud. Centraal staat de Tweede Wereldoorlog, in samenhang met de geschiedenis van de 20e eeuw én de actualiteit. De Tweede Wereldoorlog krijgt vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht. Locatie: Wylerbaan 4, Groesbeek.

beste musea Gelderland, De 10 beste musea in Gelderland
Vrijheidsmuseum

8. Het Valkhof

In dit museum wordt je enthousiast gemaakt over de uitgebreide en prachtige collectie van Romeinse beelden en voorwerpen, zoals sieraden, munten, schalen, potten etc.. De Romeinen verbleven lang in Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Locatie: Kelkensbos 59, Nijmegen.

9. Orientalis

Hier ontdek je de kleurrijke wereld van het jodendom, christendom en de islam. Je leert op een leuke manier de overeenkomsten en verschillen van de culturen en tradities van deze drie religies. Het is wel een flinke wandeling in het 30 hectare groot park. Locatie: Profetenlaan 2, Heilig Landstichting.

beste musea Gelderland, De 10 beste musea in Gelderland
Orientalis

10. Societe Musee Lalique Pays Bas

Dit museum is geheel gewijd aan de da Vinci van de juwelen- en glaskunst: René Lalique (1860-1945). Naast juwelen en vazen van Lalique zijn er honderden unieke parfumflacons te bezichtigen. De oprichter werkt ook in de winkel en vertelt ongelofelijk interessant en weet alles. Locatie: Gasthuisstraat 1, Doesburg.

Dit vind ik de 10 beste musea in Gelderland. Heb jij nog aanvullingen op mijn lijst?


Tip hotel Nijmegen

Er zijn een aantal leuke hotels in Nijmegen, maar mijn favoriete hotel in Nijmegen is Credible. De locatie is perfect in het centrum en de kamers zijn gaaf ingericht met oog voor detail. Er is een speels design door het gehele hotel aanwezig. Het idee achter Credible is om een plek te creëren waar mensen zich snel thuis voelen en dat is gelukt.

  • Check hier de actuele prijzen en de beschikbaarheid van dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Nijmegen.
  • Kijk hier voor meer accommodaties in Gelderland.
beste musea Gelderland, De 10 beste musea in Gelderland

De regio Nijmegen, Arnhem, Veluwe

Nederland

Geef een reactie