Cultuur, natuur en strandReizen

Bagh-e Eram, de mooiste Perzische tuin in Iran

Bagh-e Eram

In Shiraz ligt de  Bagh-e Eram tuin en dit vind ik de mooiste Perzische tuin van heel Iran. Het is een paleistuin en deze botanische tuin staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Shiraz is een redelijk drukke stad, maar deze tuin ademt één en al rust uit. Een heerlijke plek om rond te wandelen en te genieten van de schoonheid. Deze tuin in Iran is een must visit!

Wist je dat de tuin van de Taj Mahal in India een Perzische tuin is? En geïnspireerd is op deze tuin in Iran?

Bagh-e Eram, de mooiste tuin in Iran

De Iraniërs noemen deze tuin Bagh-e Eram en deze naam is niet zomaar gekozen. Een tuin is de aardse versie van het paradijs, aldus de islamitische cultuur. Het is zo dat het woord “paradijs” afkomstig is uit de Perzische taal. Paradijs betekent namelijk ommuurde tuin. Het Arabische woord “Iram” betekent hemel en daar komt de naam “Eram” vandaan. Letterlijk vertaald is dit dus de tuin van de hemel.

Tips-Bagh-e-Eram-Shiraz

Een wandeling in deze tuin en je snapt waarom dit de best passende naam is. Super leuk om te beseffen is dat Perzische tuinen wereldberoemd zijn en overal ter wereld nagemaakt zijn. Zoals de tuin bij de Taj Mahal in India.

Tips-Bagh-e Eram -Shiraz

Wat is er te doen in deze botanische tuin?

Veel inwoners van Shiraz hebben geen balkon of tuin en bezoeken regelmatig deze tuin om zo even weg te zijn en ongestoord te kunnen ontspannen of om rustig bij te praten. Je ziet hier overal groepjes Iraniërs gezellig bij elkaar zitten op een kleedje en het is een favoriete plek voor verliefde stelletjes om een wandeling te maken. De vijver in het midden van de tuin zorgt voor een heerlijke verkoeling.

Tips-Bagh-e-Eram-Shiraz

Ook is er een leuk restaurantje met een gezellig terras waar je super lekker ijs kunt kopen! Het Qavan huis staat midden in de tuin en dit is een mooi bouwwerk en hier zie je hele families voor staan om foto’s te maken.

Tips-Eram garden-shiraz


Tip

Er zijn een aantal leuke hotels in Shiraz, maar ik heb zelf 3 nachten geslapen in het Niayesh Boutique Hotel en dit hotel wil ik je aanbevelen. De locatie is perfect en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Het hotel is een mooie mix van tussen oud en nieuw en heeft een heerlijk dakterras.

Niayesh Boutique hotel
Niayesh Boutique hotel

Lees meer over Shiraz

Lees meer over Iran

Geef een reactie

Share this product!