ReizenZon, Zee & Strand

Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië

Aqaba

Heb je zin om de zon, de zee en het strand op te zoeken? Denk eens aan Aqaba in Jordanië als een perfecte winterzon bestemming. Waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar strand en Jordanië zijn een goede combinatie. We kennen Jordanië allemaal als het land van het wereldwonder Petra en van de fantastische Wadi rum woestijn. Maar ook de Rode Zee is een hoogtepunt! Aqaba is een leuk stadje aan de zee waar je geniet van de zon en het strand. De badplaats Aqaba was het startpunt van mijn reis door Jordanië en een leuke winterzon bestemming!  

Ontdek waarom ik Aqaba de perfecte winterzon bestemming in Jordanië vind!

De badplaats Aqaba

Aqaba is een stadje aan de Rode zee en ligt erg dichtbij de Israëlische badplaats Eilat. Zo dichtbij zelfs dat je Eilat kunt zien liggen. Aqaba is van oorsprong een havenstad, maar het heeft tegenwoordig de sfeer van een gezellige badplaats. Aqaba heeft hotels in alle prijsklassen en vormt een ideaal startpunt of eindpunt van een rondreis door Jordanië. Je kunt vanuit Aqaba alle bezienswaardigheden in Jordanië gemakkelijk bereiken. Bijkomend voordeel van Aqaba is dat het een aantal jaren geleden is uitgeroepen tot een speciale economische zone (ASEZ).

Door de investeringen die de stad hierdoor ontving is deze stad de laatste jaren enorm opgeknapt en sfeervoller geworden. Aqaba is een erg leuke winterzonbestemming!

Aqaba winterzon, Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië

1. Bezoek de lokale markt

Ik sla nooit een bezoek aan een lokale markt over, waar ter wereld ik ook ben. Een markt is dé perfecte plek om op een klein oppervlakte een heel land te ervaren, te zien en te beleven. Ik vind dan ook dat je de markt in Aqaba absoluut niet moet overslaan. Hier geniet je van de typische Jordaanse sfeer, alle heldere kleuren en de heerlijke geuren die het land Jordanië kent. Souvenirs, kruiden, thee, kleding……. alles is te koop! Een wandeling over de markt is een ervaring die al je zintuigen maximaal prikkelt. Daar hou ik van! Aqaba is een belastingvrije zone en daardoor zijn veel producten hier zeker goedkoop, bijvoorbeeld drank en sigaretten en dat winkelt natuurlijk ook erg fijn.

Aqaba winterzon, Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië

2. Duiken en snorkelen

Doordat Aqaba aan de prachtige Rode Zee ligt, zijn duiken en snorkelen dingen die je zeker ook moet doen. En dit maakt Aqaba ook tot een perfecte winterzon bestemming! Het is zelfs een hele goede reden om naar Aqaba te gaan! Ik raad je aan om de mooie en kleurrijke onderwaterwereld van Aqaba te ontdekken door te gaan duiken. De zee is erg rustig en de temperatuur van het water is het hele jaar door rond de 25 graden. De koraalriffen liggen dichtbij de kust en het strand en hierdoor is het geschikt voor duikers op alle niveaus. Maar ook voor mensen die liever snorkelen. Het halen van een duikbrevet is ook een aanrader. Ik ben zelf geen enorme fanatieke duiker, maar ik ben blij dat ik besloten heb om te gaan duiken!

Aqaba winterzon, Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië

3. Ontspan in de Janna Spa

De Janna Spa is een lokale vrouwenspa en deze spa is volledig ingericht voor vrouwen en wordt ook gerund door vrouwen. Zo is er bijvoorbeeld ook een kinderopvang aanwezig. Deze spa is super mooi en schoon en de medewerkers zijn allemaal erg vriendelijk. Ik sliep zelf in een luxe hotel, waar ook een geweldige spa aanwezig was, maar ik hou meer van een lokale spa zoals de Janna Spa. Vergeet de spa in je hotel en verwen jezelf met een wellness behandeling in de Janna Spa!

Ik heb gekozen voor de scrubbehandeling en alhoewel de dame me behoorlijk hardhandig aan het scrubben was, vond ik het heerlijk!

Aqaba winterzon, Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië

4. Geniet op de boulevard

Aqaba komt na zonsondergang helemaal tot leven en de leukste plek om dit te ervaren vind ik de boulevard. De lokale inwoners van Aqaba komen in grote getalen naar de boulevard en genieten hier bij één van de vele restaurants of barretjes. Dit maakt de boulevard een levendige en gezellige plek in de avond. Maar overdag is hier niet echt iets te doen! Ik ben zelf gaan zitten bij een gezellig restaurantje wat direct aan het water lag en ik heb een top avond gehad. Een beetje mensen kijken, de sfeer voelen, genieten van het heerlijke eten en het opgaan in de mensenmassa is iets waar ik altijd erg blij van wordt!

5. Bekijk de moskee

Ik ben een enorme liefhebber van moskeeën, niet omdat ik moslim ben, maar omdat ik gefascineerd ben door de architectuur en het bijzondere gebruik van kleuren en details bij moskeeën. Ik bezoek in het buitenland altijd de moskee van de stad waar ik ben en daarom heb ik ook de moskee in Aqaba bezocht. De Sharif al-Hussein bin Ali moskee ligt middenin de stad en is indrukwekkend mooi van buiten. Je kunt hier niet zomaar naar binnen en zorg dus dat je een lokaal iemand aanspreekt om met je mee naar binnen te lopen. Geloof me, het is zonde als je deze moskee niet van binnen bewondert. Controleer wel even goed wanneer de moskee geopend is voor toeristen, want er zijn beperkte openingstijden.

Aqaba winterzon, Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië

6. Eten bij het leukste restaurant van Aqaba: Rakwet Kanaan

Dit is mijn favoriete restaurant van Aqaba en dit komt door de toffe sfeer en het heerlijke eten. Voor mij is de sfeer in een restaurant de belangrijkste reden om ergens te gaan eten. In dit restaurant is de menukaart erg uitgebreid en bestaat voornamelijk uit lokale gerechten. Heb je geen honger? Geen probleem, dan drink je hier heerlijk een kopje thee of rook je de waterpijp. Het is hier altijd erg druk met mensen, zowel lokale mensen als toeristen. Het restaurant is levendig en ik heb hier met gemak een paar hele leuke uurtjes doorgebracht en erg gezellig met diverse mensen gepraat.

Aqaba winterzon, Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië

7. Drink een cocktail op het beste dakterras

Ik vind dat het Double Tree Hilton Hotel het beste dakterras van heel Aqaba heeft. Het uitzicht is hier geweldig en ook niet onbelangrijk is dat ze hier de beste cocktails van heel Jordanië serveren! Het is wel een beetje een chique dakterras, maar de prijzen zijn heel redelijk.

Aqaba winterzon, Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië

Aqaba is wat mij betreft dus een prima winterzon bestemming! Wat vind jij van Aqaba als winterzonbestemming?


Tip hotel Aqaba

Ik heb zelf twee nachten geslapen in het Kempinski Hotel Aqaba en dat was fantastisch! Het hotel is modern en licht met zeer vriendelijk en professioneel personeel! Het ontbijt was zeer uitgebreid en van super kwaliteit. Het zwembad is top en het hotel ligt op loopafstand tot Aqaba. Het is één van de beste hotels waar ik de afgelopen jaren ben geweest! Een perfect hotel in Aqaba als je voor een winterzon reis gaat!

  • Check hier de actuele prijzen en de beschikbaarheid van dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Aqaba!
Aqaba winterzon, Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië
Kempinsky Hotel Aqaba

Klimaat en beste reistijd Jordanië

Jordanië is qua seizoenen gelijk aan Nederland, maar er heerst overwegend een woestijnklimaat. Het landschap in Jordanië varieert en de klimatologische omstandigheden verschillen enigszins. In de zomermaanden (juni t/m augustus) loopt de temperatuur zeer hoog op. Maar het is een zeer droge warmte én het koelt ’s avonds wel af in de hoger gelegen plekken zoals Petra en de woestijn. Het gebied bij de Dode Zee kent een hogere luchtvochtigheid en daardoor is het er in de zomermaanden wel erg warm en voelt het aan als een oven. De beste maanden voor een reis naar Jordanië zijn maart t/m mei en september en oktober. De temperaturen zijn dan mild en prettig en er valt over het minder regen. De watertemperatuur van de Rode Zee is ongeveer 20°C in de winter en 28°C in de zomer. Het klimaat maakt van Aqaba een heerlijke winterzon bestemming!

Aqaba winterzon, Aqaba, de perfecte winterzon bestemming in Jordanië


Lees meer over Jordanië

Lees meer over het Midden Oosten


Tip boeken Jordanië

Geef een reactie