Lifestyle

12 apps die handig zijn bij het reizen

Lima

Er zijn een aantal apps die een must zijn als je zorgeloos op reis wilt. Apps om offline navigeren, dingen te vertalen of wisselkoers berekenen. Benieuwd welke handige reisapps je zeker moet downloaden? Ik heb mijn favoriete apps die handig zijn bij het reizen voor je op een rij gezet!

12 apps die handig zijn bij het reizen

Ik ga zelf regelmatig op reis en mijn telefoon is onmisbaar geworden. Het is (bijna) niet meer voor te stellen hoe ik ooit zonder smartphone kon reizen. Als ik iets nodig heb of iets wil regelen of vragen, dan gaat dat met mijn telefoon. Zelf heb ik sinds kort de OnePlus 8 met abonnement en ik ben er blij mee. Deze telefoon is gebruiksvriendelijk, installeren was makkelijk en vooral het scherm met heldere kleuren en hoge contrastwaarden is ideaal.

12 apps die handig zijn bij het reizen 

1. Currency Converter

Een must voor op je telefoon is een app waarmee je de lokale valuta kunt omrekenen naar euro’s. Zelf vind ik de Currency Converter app erg makkelijk en ook handig. Ik zet hem altijd alvast op mijn telefoon voor mijn reis en kies de valuta van mijn vakantieland. Je kunt de wisselkoers app vervolgens daarna offline gebruiken. Enorm handig en onmisbaar als je geld wilt pinnen of aan het onderhandelen bent op een lokale markt ergens.

apps handig reizen, 12 apps die handig zijn bij het reizen

2. Google Translate

De fijnste offline vertaal-app is Google Translate. Door deze app kun je een stuk makkelijker communiceren met de lokale bevolking van het land waar je bent. De vertalingen helpen je makkelijk een heel eind op weg. Ook handig als je bijvoorbeeld in een restaurant bent en zeker wilt weten dat je iets gaat bestellen dat je ook lust. Er staan in deze app meer dan 100 talen en je kunt het dus bijna in ieder land gebruiken.

3. Douane reizen

Dit is een belangrijke app, want deze app van de douane geeft antwoord op de vraag wat je wel en niet mee mag meenemen als je weer terugreist naar Nederland. Er bestaan namelijk regels over dure producten, (beschermde) dieren of planten of grote bedragen. In deze app kun je ook aankoopbonnen opslaan van dure producten die je meegenomen hebt op reis, maar al in Nederland gekocht had. Zodat je die kunt tonen bij de douane en er geen gedoe over krijgt. Ook kun je in deze app valuta, volume en gewicht omrekenen. Deze app is absoluut onmisbaar!

apps handig reizen, 12 apps die handig zijn bij het reizen

Voordat ik het vergeet is het natuurlijk belangrijk dat je zorgt voor een veilige WIFI verbinding. Vooral als je regelmatig je telefoon raadpleegt en zo dus inlogt op verschillende WIFI netwerken op diverse plekken in het buitenland. Hier staan nuttige tips voor veilig WIFI gebruiken op vakantie!

4. Duolingo

Duolingo is een app waarmee je op een leuke en handige manier talen leert. Vanuit het Nederlands kun je Engels en Duits leren. Maar als je Engels goed is, dan kun je vanuit het Engels nog veel meer talen leren. Je krijgt de optie waarom wil je een taal leren en dan kun je “reizen” kiezen. Zo leer je precies de woorden en zinnen je nodig hebt op reis. Ideaal om met de lokale bevolking te communiceren.

apps handig reizen, 12 apps die handig zijn bij het reizen

5. Snapseed

Er zijn tegenwoordig zoveel apps om je foto’s te bewerken. Iedereen heeft een eigen favoriet en mijn favoriete app is Snapseed. Dit is een uitgebreide fotobewerking app waarmee je eigenlijk alles kan doen. Nu heb ik sinds kort dus de OnePlus 8 telefoon en die heeft een geweldige camera waarmee je mooie vakantiefoto’s kunt maken. Dit vind ik handig, want daardoor hoef ik de foto’s wat minder te bewerken. Ik maak er zelfs foto’s mee die ik zonder bewerking op mijn social media kanalen kan delen, omdat ze gewoon al goed zijn. Maar nog steeds staat de app Snapseed op mijn telefoon hoor.

6. Flush / Doorspoelen

Wij kennen het allemaal wel en er is ook echt niets vervelender dan hoge nood hebben en niet weten waar de toilet is. Waar vind je dan een openbaar toilet? En wat is de snelste route? Ook hier is een app voor! De app Flush Toilet Finder helpt je namelijk daarbij. Er zitten maar liefst 190.000 toiletten in de database. 

apps handig reizen, 12 apps die handig zijn bij het reizen

7. Tripadvisor

Ben je op reis en ben je op zoek naar dat ene leuke restaurant? Of wil je weten wat leuke dingen zijn om te doen in de stad waar je bent? Daarvoor gebruik ik altijd de app Tripadvisor. De Tripadvisor app geeft je namelijk heel eenvoudig een duidelijk overzicht van restaurants, hotels en de mooiste bezienswaardigheden in de door jou geselecteerde stad.

apps handig reizen, 12 apps die handig zijn bij het reizen

8. Uber of Grab

De onmisbare vervoersapp op reis: Uber of Grab. Deze taxi’s rijden tegenwoordig in zo goed als alle grote steden en bij vliegvelden ter wereld. Het scheelt vaak veel geld in verhouding met een reguliere taxi. Wanneer je een taxi wilt bestellen, voer je het adres in en de app geeft aan wat dit ritje kost. Je bestelt de taxi en je ziet op de kaart precies waar jouw taxi zich op dat moment bevindt en binnen hoeveel minuten hij bij je is. Daarnaast zie je, met een foto, wie de chauffeur is en in welke auto hij je komt ophalen. Uber is trouwens het hanigst voor Amerika en Europa en Grab is de app voor taxi’s in Azië.

9. Weeronline

Ik kijk iedere dag in de app Weeronline om op de hoogte te blijven van het weer. Het blijft toch iets wat ik altijd graag wil weten. Deze app geeft nauwkeurige voorspellingen op elk gewenst moment voor elke plaats. Of je nu thuis bent, op vakantie of op je werk. Het vertelt je precies wat het voor weer wordt. Zo weet je altijd wat je in je koffer aan kleding mee moet nemen.

10. Skyscanner

Bij Skyscanner krijg je een super handig overzicht van de goedkoopste vluchten naar de door jouw gekozen bestemming. Ik gebruik vooral de overal functie om zo inspiratie op te doen en heel simpel te zien wat de goedkoopste vluchten zijn voor de periode dat ik op reis wil. Deze app is al jaren mijn favoriete app voor het boeken van vluchten.

apps handig reizen, 12 apps die handig zijn bij het reizen

11. Booking.com

De app van de accommodatie website Booking.com gebruik ik bijne altijd om hotels te boeken. De app is gewoon fijn! Het is ook ideaal om je reserveringen te zien, wat het adres is van je hotel (zelfs in lokale taal), beoordelingen te lezen. Het boeken van hotels gaat wat mij betreft heel makkelijk.

12. SkyView

Dit is niet een noodzakelijk app, maar wel een hele leuke app die ik vaak gebruik. SkyView Free is een astronomie-app. Je richt je camera op de hemel en het scherm toont je de sterren, planeten, satellieten en sterrenbeelden. Je krijgt zo uitleg over de sterrenhemel die jij op dat moment ziet.

Weet jij nog meer apps die handig zijn bij het reizen?

Geef een reactie