Cultuur & NatuurReizen

30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok

Bali

In mijn eentje heb ik een paar weken rondgereisd door Bali en Lombok en deze reis was geweldig. Ik heb ontzettend veel leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien en interessante mensen ontmoet. Ik heb deze twee eilanden dan ook zeker in mijn hart gesloten. Behalve dat het allemaal leuk was, heb ik toch ook wel wat dingen geleerd over mezelf. Nee, dit is geen blog met een ontdekkingsreis naar mezelf, want daarvoor was ik niet op Bali. Maar gewoon kleine feitjes en dingetjes die mij opgevallen zijn tijdens het alleen reizen door bali en Lombok. Dingen waarvan ik eigenlijk niet eens wist of gewoon alweer vergeten was, dat ik zo van dat soort dingen kan genieten.

Benieuwd wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok? Bekijk mijn lijst met 30 punten!

1. Heerlijk om een dagje te luieren en helemaal niets te doen

2. De top van een vulkaan bereiken geeft een magisch en onoverwinnelijk gevoel

3. Massages zijn de perfecte afsluiting van een dag

4. Apen zijn schattige en brutale beesten, maar soms zijn ze wel echt heel eng

5. De zonsondergang is mijn favoriete moment van de dag om heerlijk even weg te dromen

Bali en Lombok alleen reizen, 30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok

6. Fijn om ’s ochtends wakker te worden en geen plan voor de dag te hebben

7. Uren lopen door de uitgestrekte groene rijstvelden is gaaf en rustgevend

8. De gekke geluidjes die gekko’s maken zijn grappig

9. Infinity pools zijn de beste zwembaden

Bali en Lombok alleen reizen, 30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok

10. Alles komt altijd weer goed en er zijn altijd wel mensen in de buurt die je helpen

11. Het liefste loop ik de hele dag op slippers

12. Indonesisch eten is super lekker

13. Aan de andere kant van de weg rijden blijft toch iedere keer weer lastig

14. Urenlang naar een waterval kijken is een toffe bezigheid

Bali en Lombok alleen reizen, 30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok

15. Een kokosnoot drinken is heerlijk

16. Op de fiets een gebied bekijken en ervaren is de beste manier

17. Het geeft mij een goed gevoel dat alles goedkoper is dan thuis

18. Vroeg gaan slapen en vroeg weer opstaan is ook wel eens prima

Bali en Lombok alleen reizen, 30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok

19. Snorkelen en gekleurde visjes zien is bijzonder

20. Goedlachse en vriendelijke mensen om me heen doet mij goed

21. Mango shakes zijn zo lekker, zelfs al drink je er meerdere op een dag

22. Schommelen blijft leuk, ook al ben je geen kind meer

Bali en Lombok alleen reizen, 30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok

23. Het is verbazingwekkend hoe het verkeer is op Bali

24. Af en toe westers eten is een welkome afwisseling op de rijst

25. Briefgeld met veel nullen, zoals de tweeduizend roepie coupures, is verwarrend

26. Nieuwe dingen leren, zoals een eigen zilveren ring maken, is fantastisch

Bali en Lombok alleen reizen, 30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok

27. Zonnig weer maakt mij vrolijk

28. Variatie tussen toeristische plekken (Ubud) en niemand tegen komen (Sidemen) is perfect

29. Wifi is er overal en dat is prettig

30. Tempels fascineren mij

Kortom het alleen reizen naar Bali en Lombok is mij erg goed bevallen! Lijkt alleen reizen naar Bali en Lombok jou leuk?

Bekijk hier mijn reisroute voor Bali en Lombok 2 weken

Bali en Lombok alleen reizen, 30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok


Tip hotel

Een perfecte plek om je reis te starten in Bali is Ubud. Er zijn veel leuke hotels in Ubud en voor iedere prijsklasse en wens is er wel iets leuks te vinden! Aanrader is om een beetje uit de drukte van de hoofdstraten een hotel te zoeken! Zelf heb ik een aantal nachten geslapen in het hotel Ubud Terrace. Wat mij betreft aanrader! De huisjes zijn ontzettend groot en het is er rustig en groen. Het hotel ligt aan de hoofdstraat, dus lekker centraal, maar je hebt geen overlast. Er is ook een zwembad bij het hotel! Een zwembad bij je hotel is een aanrader tijdens het alleen reizen naar Bali en Lombok, want je ontmoet zo makkelijk mensen.

Bali en Lombok alleen reizen, 30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok
Ubud Terrace

De beste reistijd voor Bali

Bali heeft twee seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. Op Bali valt vanaf oktober tot april de meeste regen en de piek van dit regenseizoen ligt in december en januari. De buien zijn vooral kort en heftig en vallen aan het einde van de dag. In het droge seizoen regent het ook zo nu en dan, maar de hoeveelheden en de frequentie van de buien is een stuk lager.

De ligging van Bali vlak bij de evenaar zorgt ervoor dat het aan de kust van Bali het hele jaar warm is met temperaturen rond de 30 graden. Maar de temperaturen in het hoger gelegen binnenland zijn koeler door de hoogteverschillen. Overdag is het vrijwel altijd rond de 30 graden en ‘s nachts koelt het bijna altijd af naar 24 graden. Hou er rekening mee dat in het natte seizoen de luchtvochtigheid hoger is, waardoor het klammer en benauwder aanvoelt.

De beste reistijd voor Bali is tussen mei en september en de natuur is op zijn mooist aan het begin van deze maanden. Wanneer je voor de zon komt en op het strand gaat liggen zijn augustus en september de beste maanden.

  • Kijk hier voor leuke hotels op Bali!

Bali en Lombok alleen reizen, 30x wat ik geleerd heb van alleen reizen naar Bali en Lombok


Bali

Lombok


Tips boeken Bali

Geef een reactie