ReizenStedentrip

9x leuke dingen doen in New Delhi, India

new delhi

New Delhi is een hele grote stad in India waar veel reizigers hun reis door India beginnen. De stad New Delhi is hectisch, druk en chaotisch, maar ook ontzettend leuk! De hoeveelheid kleuren, geuren, geluiden, mensen en verkeer is overweldigend. De stad heeft véél interessants te bieden voor de reizigers en vaak kom je tijd tekort om alles te bekijken. Ik heb me voor een week ondergedompeld in de chaos van de stad en heb genoten van de prachtige gebouwen en de typisch Indiase sfeer. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in New Delhi!

Dit zijn de 9 leuke dingen die je moet doen in New Delhi!

1. Het India Gate monument

Eén van de dingen die je moet doen in New Delhi is het bezoeken van het India Gate monument. India Gate is het graf van de onbekende soldaat en is een monument ter nagedachtenis aan alle Indiase soldaten van de diverse oorlogen. Het lijkt een beetje op de Arc de Triomphe in Parijs. Dit is een belangrijk monument en je ziet veel families in hun mooiste kleren statige foto’s maken voor het monument. Zelf ben ik ook meerdere keren uitgenodigd om mee te poseren op deze familiekiekjes. In de avond is dit een plek waar veel mensen samen komen om te picknicken. Het grote park rondom het monument vormt een groene oase van rust in het hectische Delhi. De toegang tot het India Gate is gratis.

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India

2. Een fietstocht door New Delhi

Fietsen door het chaotische verkeer in New Delhi is een bijzondere ervaring en één van de leuke dingen om te doen in New Delhi! De verkeersregels zijn vrij onduidelijk en het enige wat voor mij duidelijk is, is dat een riksja altijd voorrang heeft. Of in ieder geval altijd voorrang neemt. DelhiByCycle is een organisatie die fietstochten organiseert en men biedt vijf verschillende tochten aan in New Delhi. De fietstocht duurt ongeveer 3,5 uur en start al vroeg in de ochtend, zodat de verkeersdrukte nog enigszins meevalt. Je komt door straatjes waar je nauwelijks doorheen kan fietsen en het wegdek is zeer slecht op sommige plekken. Fietsen in Bangkok kent iedereen, maar deze fietstocht is een ervaring die je al helemaal nooit meer vergeet.

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India

3. Jama Mashid Moskee

De Vrijdagsmoskee in New Delhi is de Jama Mashid moskee en dagelijks komen hier duizenden moslims voor het gebed. Deze moskee is gebouwd in de 17e eeuw door Mogel Sjah Jahan en het is één van de grootste moskeeën in de hele wereld. De architectuur is prachtig en de gigantische moskee is ommuurd en vormt zo een soort complex. Voor het betreden van de moskee moeten je armen en benen volledig bedekt zijn.

Het bezoek aan deze moskee is een indrukwekkende ervaring en neem hier de tijd.

Ik ben ergens gaan zitten en ben de taferelen gaan bekijken van de mensen die zich ritueel wassen bij de vijver. Dit kan ik je aanraden om ook te doen!

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India

4. De Taj Mahal in Agra

De Taj Mahal ligt niet in New Delhi, maar in Agra op ongeveer 200km afstand. Dit is het mooiste bouwwerk ter wereld en een reis naar India is niet compleet zonder een bezoek aan dit meesterwerk. Vanuit New Delhi kun je met de taxi of met de trein naar Agra gaan en dit is te regelen via ieder hotel. De bouw van de Taj Mahal is voltooid in 1653, nadat er 22 jaar aan gebouwd is door meer dan 20.000 arbeiders. Dit gebouw is gebouwd in opdracht van de keizer Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw.

Dit wereldwonder is een super populaire bestemming en het beste tijdstip voor een bezoek is ’s ochtends vroeg. Zorg dat je als eerste in de rij staat en om 6:00u direct naar binnen kunt om de geweldige zonsopgang te zien. Dit is het enige moment dat je foto’s kunt maken met amper andere toeristen op de foto’s.

Ik ben er twee keer geweest en ik wil zeker nog een derde keer de Taj Mahal gaan bewonderen!

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India

5. Het Red Fort

Het Red Fort is een super groot fort en het ligt tegenover de Jama Masjid moskee. Het hele fort bestrijkt ongeveer twee kilometer. Het ligt midden in de stad en de tuinen, de gebouwen en oude paleizen zijn prachtig en overal zie je aapjes zitten en rondlopen. Het is ruim opgezet en een wandeling is de moeite waard. Iedere avond kun je hier genieten van een licht- en geluidshow over het fort. De entree is ongeveer vijf euro. Het Rode Fort is vanaf de buitenzijde indrukwekkender dan van binnen en je kunt er ook voor kiezen om enkel een wandeling om het fort te maken.

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India

6. De Bahai Lotus Tempel

De Lotus Tempel is een hele bijzondere tempel en de architectuur is totaal anders dan alle andere tempels in India. De tempel is gebouwd in de vorm van een witte lotusbloem. Hij is gebouwd als verbroedering van alle godsdiensten en daarmee is de tempel vrij te bezoeken door iedereen. Deze tempel vormt een mooi contrast met de vele oude monumenten die New Delhi biedt. Tip: bezoek de tempel in de ochtend om de toeristen te ontlopen. Op maandag is de tempel gesloten.

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India

7. Een kookcursus

In New Delhi kun je diverse kookcursussen volgen en dit is één van de dingen die je moet doen! Dit is de beste manier om kennis te maken met het heerlijke eten. De cursus begint altijd met een bezoek aan de lokale markt om de verse en lokale ingrediënten te halen. Een kookcursus is de perfecte win-win situatie: je hebt gelijk een heerlijke maaltijd en de recepten neem je mee naar huis, zodat je het thuis nog eens kunt koken.

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India

8. De wijk Chandni Chowk

De oude wijk Chandni Chowk is een mooie wijk om doorheen te wandelen. Het is de wijk waar de Jama Masjid moskee en het Red Fort liggen. Hier ervaar je India maximaal door de hoeveelheid kleuren en geuren. Er zijn heel veel kleine winkeltjes waar je alles kunt kopen. Ook leuk is om een riksja te regelen en op die manier deze oude wijk te verkennen.

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India

9. Humayun’s Tombe

Deze Tombe wordt ook wel de Taj Mahal van New Delhi genoemd. Het is een mooie rustplaats voor de tweede vorst van de Mogols. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de goed onderhouden paden en tuinen. Het is een oase van rust in het drukke New Delhi. De Tombe is erg imponerend en ook fotogeniek. Het beste is om deze bezienswaardigheid in de ochtend te bezoeken om zo de drukte voor te zijn.

Weet jij nog leuke dingen om te doen in New Delhi?

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India


Tip Hotel

Ik heb zelf een aantal nachten geslapen in het Colonel’s Retreat en dit is mij erg goed bevallen! De kamers zijn schoon en ruim en het dakterras is heerlijk. De locatie is rustig in een mooie wijk en dicht bij een metro.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in New Delhi!
dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India
Colonel’s Retreat

Tip boeken India


De beste reistijd voor New Delhi

De beste reismaanden voor New Delhi zijn de maanden november t/m januari. De temperatuur loopt in de maanden februari t/m juni sterk op. In maart komt de wind voornamelijk uit het noordwesten. Deze neemt zeer warme lucht mee en de temperatuur is dan ook vanaf maart tot en met oktober zeer hoog. Het is één van de droogste en warmste streken van India en de temperatuur kan in mei en juni tot boven de 40 graden oplopen. In de maanden juli en augustus heerst er een moesson en dan is het erg warm, met een zeer hoge luchtvochtigheid, benauwd en regent het vaak.


Visum India

Iedereen die op reis gaat naar India moet voor vertrek een visum regelen. Dit is ongeacht of je op vakantie gaat of dat je een zakenreis gaat maken naar India. Tegenwoordig kun je online een e-visum voor India aanvragen als je korter dan 60 dagen in India blijft.

Dit zijn een paar dingen om voor het aanvragen rekening mee te houden:

  • Het e-visum voor India is maximaal 60 dagen geldig.
  • Je paspoort moet bij aankomst minimaal nog 6 maanden geldig zijn en moet minimaal 2 lege pagina’s bevatten.
  • Met dit visum mag je als toeristen en zakenreiziger tweemaal India betreden: double-entry.
  • Het e-visum is niet geldig wanneer je het land binnenkomt over land.
  • Je kan maximaal 2 e-visums per jaar aanvragen.

Als je een visum wilt aanvragen zijn er een paar documenten die je bij de hand moet hebben:

  • Je paspoort en een scan. Deze scan moet je uploaden tijdens de aanvraag.
  • Een pasfoto. Ook deze moet je uploaden tijdens de aanvraag.
  • Je vluchtgegevens (inclusief retour datum). In het aanvraagformulier moet je de verwachte aankomstdatum invullen. De daadwerkelijke eerste aankomst in India kan niet meer dan 30 dagen afwijken van de datum die je op het aanvraagformulier hebt ingevuld.

Het aanvragen van een visum voor India kan wat ingewikkeld overkomen, maar geen paniek! Het elektronische visum India kun je geheel online regelen en krijg je vervolgens na een paar dagen per e-mail toegestuurd. Ideaal dus!

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India


India

De Taj Mahal

dingen doen in New Delhi, 9x leuke dingen doen in New Delhi, India

Geef een reactie