Cultuur & NatuurReizen

8x waarom ik zo van reizen naar Azië hou!

hotel nusa penida

Mijn eerste reis buiten Europa was een reis naar Thailand. Ik was 18 jaar en super zenuwachtig, omdat ik geen idee had wat me allemaal te wachten stond. Deze reis bleek echter het begin te zijn van mijn grote liefde voor dit fascinerende continent! Na vele reizen naar Azië is mijn liefde er nog steeds en ik denk ook niet dat die liefde ooit overgaat. Ik ben niet de enige, want jaarlijks reizen miljoenen mensen naar Azië. Maar wat trekt mij, en al die miljoenen mensen, naar dit prachtige continent?

Ik heb mijn 8 redenen verzameld waarom ik reizen naar Azië zo gaaf vind!

1. De kosten

Op mijn 18de was ik een enorme low budget backpacker en een vliegticket naar Bangkok is niet duur en daarom zo geboekt zonder al te lang na te denken of te sparen. Ook het reizen in Thailand en tussen de diverse landen onderling in Azië is goedkoop. Je kunt gemakkelijk verschillende landen ontdekken en zo meerdere culturen leren kennen en de diverse highlights bezoeken. Je budget hoeft niet zo groot te zijn als bij een reis door Zuid Amerika en daarom is het backpacken in Azië erg populair. Reizen naar Azië is gewoon goedkoop!

Ik ben de laatste jaren geen backpacker meer. Ik slaap nu graag op een eigen kamer in een leuk hotel met een lekker zwembad. Urenlange busritten is ook niets meer voor mij, want ik kies er dan voor om te gaan vliegen. Maar het fijne is dat ook de middenklasse hotels in Azië en de vliegtickets allemaal prima betaalbaar zijn!

Reizen naar Azië, 8x waarom ik zo van reizen naar Azië hou!

2. Het eten

Het eten is voor mij ook een hele belangrijke reden waarom ik zo van reizen naar Azië hou. In Azië vind ik dat je de lekkerste gerechten kunt krijgen. Ik hou van de vele streetfood stalletjes langs de wegen in Bangkok en op Bali. Maar ik heb ook de heerlijkste dingen gegeten bij de vele kraampjes op veelzijdige markten in Vietnam. En ik vind de curries nergens ter wereld zo goddelijk lekker als in India zelf! De lekkerste mangoshakes ter wereld heb ik gedronken in de Filipijnen! Het eten in Azië is divers, kleurrijk, gekruid en ik vind het lekkerder dan waar ook ter wereld.

Als ik aan Azië denk dan ruik ik direct de heerlijke geuren van de eetstalletjes op straat.

Reizen naar Azië, 8x waarom ik zo van reizen naar Azië hou!

3. De tempels

Azië was de thuishaven van enkele van de oudste beschavingen ter wereld en deze hebben indrukwekkende tempels achter gelaten in dit continent. Ik ben een enorme tempelliefhebber en kijk er altijd mijn ogen uit naar al het moois, de kleuren, de architectuur, de details en de vele ceremonies. De tempels van Bagan in Myanmar vormen het grootste tempelcomplex ter wereld, maar ook de tempels van Angkor in Cambodja verdienen een plek heel erg hoog op jouw bucket list. In de diverse landen zijn ontelbare kleine en grote tempelcomplexen die je kunt bezoeken en veel van deze tempels zijn nog in goede staat of op een mooie manier gerestaureerd. De tempels vormen zeker een belangrijke reden waarom ik reizen naar Azië fantastisch vind!

Reizen naar Azië, 8x waarom ik zo van reizen naar Azië hou!

4. Zon

Ik ben een enorme zonliefhebber en de kans dat je mooi weer hebt in Azië is heel erg groot. De zon maakt mij altijd vrolijk en geeft mij veel energie. Azië heeft een tropisch klimaat en hierdoor heb je het hele jaar door aangenaam weer.

Reizen naar Azië, 8x waarom ik zo van reizen naar Azië hou!

5. Niet toeristische plekken

Azië is een populaire bestemming, veel mensen reizen naar Azië en helaas zijn hierdoor sommige plekken enorm afgeladen met toeristen. Tja, iedereen wil de Taj Mahal in India nou eenmaal graag zien of een cruise maken bij Halong Bay in Vietnam! Dit zijn ook dingen die ik aanraad die je zeker moet gaan doen, maar Azië biedt ook meer dan voldoende niet toeristische plekken waar je de enige toerist bent. Het is gemakkelijk om een eiland te bezoeken waar het leven nog authentiek is zoals het eiland Koh Payam in Thailand. Of dwaal door één van de vele dorpjes in Laos en bezoek Nusa Penida op Bali. Ik ben daar geweest en daar kom je een paar dagen amper toeristen tegen. Meng je onder de lokale bevolking en leer zo het land beter kennen!

Ik vind het erg fijn om drukte met rust af te wisselen en dit kan gemakkelijk in Azië.

Reizen naar Azië, 8x waarom ik zo van reizen naar Azië hou!

6. De trektochten in de natuur

Ik hou er van om in de natuur te zijn en wandelingen te maken en ondertussen te genieten van een mooi en groen uitzicht. Ik moet opbiechten dat ik geen enorme fanatieke wandelaar ben, maar meer iemand die graag geniet, regelmatig een stop maakt en dus niet al te zware trektochten maakt. Er is keuze te over in Azië aan dit soort indrukwekkende trektochten in een fantastisch landschap. Zo vind ik de trektocht door de rijstvelden in Sapa in Vietnam geweldig en heb ik ook een geweldige tijd gehad tijdens mijn meerdaagse trektocht door de jungle in Chiang Mai in Thailand!

Reizen naar Azië, 8x waarom ik zo van reizen naar Azië hou!

7. De stranden

Ik lig graag een aantal dagen op het strand om even niets te doen. Ik lees een boekje, duik af en toe in de zee en hou een middagdutje en dan geniet ik. Er zijn zoveel stranden in Azië en de stranden behoren naar mijn mening tot de mooiste ter wereld. In Azie heb ik geluierd op de mooiste stranden waar ik ooit geweest ben zoals het strand van El Nido in de Filipijnen, Koh Kood in Thailand, Palolem in India, Crystal Bay op Bali en Gili Air in Lombok. De stranden bestaan allemaal uit een hagelwit zandstrand, een azuurblauwe zee en vele palmbomen en hangmatten. Je hebt keuze te over in Azië en veel van de stranden zijn het hele jaar door te bezoeken.

Reizen naar Azië, 8x waarom ik zo van reizen naar Azië hou!

8. De bevolking

In Azië wordt je bijna overal door de bevolking met open armen en een enorme glimlach ontvangen. In contact komen met de lokale bevolking is erg makkelijk en zo leer je de cultuur kennen.

Reizen naar Azië, 8x waarom ik zo van reizen naar Azië hou!

Ik ben benieuwd wat jou van reizen naar Azië vindt!


Azië

Geef een reactie