ReizenZon, Zee & Strand

8 toffe dingen die je kunt doen op Gili Air

giliair

Gili Air is een klein paradijselijk eilandje gelegen tussen Bali en Lombok. Het is één van de drie bekende Gili eilanden en het is mijn absoluut favoriete eiland. Gili Air is niet zo groot en niet zo druk zoals Gili Trawagnan, maar ook weer niet zo rustig dat er niets te doen is zoals op Gili Meno. Wil je weten wat het verschil is tussen deze drie Gili’s eilanden en weten welk eiland het beste bij jou past? Dat staat hier beschreven. Ik koos ervoor om een weekje door te brengen op Gili Air en ik raad iedereen dit fijne eilandje aan! Het eiland is klein en relaxt, maar er is genoeg te leuke dingen te doen op Gili Air.

Benieuwd naar Gili Air? Lees wat ik de 8 tofste dingen vind om te doen op Gili Air!

1. Bekijk de zonsondergang

Eén van de leukste dingen om te doen op Gili Air is de zonsondergang te bekijken. Elke dag eindigt op Gili Air met een geweldige zonsondergang. Plof op één van de vele relaxte zitzakken, bestel een drankje en geniet! De westkant van het eiland is de meest rustige kant en hier zijn een aantal sfeervolle barretjes en restaurantjes waar je kunt zitten en van de zonsondergang geniet. Je ziet vanaf deze kant van het eiland Gili Meno en daarachter ook Gili Trawangan liggen. Je ziet zelfs in de verte Bali en de vulkaan Agung. Hierdoor heb je een fantastisch uitzicht!

De zon zakt (bijna) iedere dag op een geweldige manier in de zee. De lucht kleurt alle tinten rood, oranje en roze en alles daar tussenin. Wat een wonder van de natuur! Dit is de beste manier om je dag af te sluiten. Iedere dag is de zonsondergang rond zes uur.

dingen doen Gili Air, 8 toffe dingen die je kunt doen op Gili Air

2. Luieren op het strand

De sfeer op Gili Air laat je automatisch een tandje terugschakelen en alles wat langzamer doen. Ik vond het heerlijk om mezelf over te geven aan dit relaxte eiland gevoel. De dag begin je met een duik in de zee om vervolgens op een ligbedje of op een zitzak plaats te nemen en daar gewoon uren niet meer vanaf te komen. De stranden zijn mooi, de zee is helderblauw en er gebeurt hier precies genoeg om je te vermaken met enkel om je heen kijken. Ook vond ik het leuk om gekleurde schelpjes te zoeken en deze als souvenir mee naar huis te nemen. Het strand vormt zeker één van de leuke dingen om te doen op Gili Air.

dingen doen Gili Air, 8 toffe dingen die je kunt doen op Gili Air

3. Schommelen

Gili Air is het eiland van de schommels in de zee. Volgens mijn eigen telling zijn er in totaal vijf schommels en deze staan allemaal in de zee. Wat is er nou leuker om heerlijk te gaan schommelen met de voetjes in het water! Deze schommels staan verspreid over het hele eiland en het is super leuk om ze even allemaal te testen.

4. Snorkelen

De onderwaterwereld bij Gili Air is geweldig mooi en geeft je veel opties om leuke dingen te doen op Gili Air. De kans is erg groot dat je een schildpad tegenkomt tijdens het snorkelen. Een georganiseerd dagje snorkelen kost Rp. 100.000 en dan zit je met een hele grote groep mensen op een boot en je snorkelt op vier verschillende plekken. Je luncht op Gili Meno en zo kun je ook even het eiland bekijken. Wat misschien nog wel leuker is om te doen, is om voor Rp. 50.000 een snorkel en masker te huren en de zee in te lopen en op je gemak rustig te snorkelen. Je hoeft helemaal niet ver het water in om leuke kleurrijke visjes te zien.

dingen doen Gili Air, 8 toffe dingen die je kunt doen op Gili Air

5. Een rondje om het eiland lopen

Een rondje om het eiland Gili Air via het strand is in totaal 5 km en dit loop je in ongeveer anderhalf uur. Het uitzicht is overal super mooi en zo krijg je een goed beeld van Gili Air. Op sommige delen (bijvoorbeeld bij de haven) is het strand niet begaanbaar en loop je een stukje over de harde weg.

6. Massages

Je ziet diverse kleine massagesalons op Gili Air. Een dag beginnen of eindigen met een massage is super lekker. Een massage kost op Gili Air ongeveer Rp. 150.000 voor één uur. Je kunt zelfs massages nemen op een strandbedje met uitzicht op de zee. Ik heb iedere dag afgesloten met een heerlijke Balinese massage!

dingen doen Gili Air, 8 toffe dingen die je kunt doen op Gili Air

7. Een fiets huren

Wil je iets actiefs doen, dan is een fiets huren een goed idee. Voor Rp.50.000 huur je voor 24 uur een fiets en verken je het eiland per fiets. Hou er rekening mee dat er diverse zandwegen zijn waar je toch wel moet afstappen en een stukje moet lopen. Ook heeft volgens mij het paard en wagen, die je op Gili Air veel ziet, altijd voorrang. Of in ieder geval nemen ze altijd voorrang.

8. Bezoek de andere twee Gili eilanden

Gili Trawangan en Gili Meno liggen best wel dicht bij Gili Air. Door de sterke stroming tussen de eilanden is het geen optie om te zwemmen, maar er varen diverse boten de hele dag door tussen de drie eilanden. Het is leuk om zo te zien dat elk eiland echt zijn eigen charme en karakter heeft.

Wat vind jij leuke dingen om te doen op Gili Air?

Bekijk hier mijn reisroute voor Bali en Lombok 2 weken

Tip hotel Gili Air

Ik heb zelf geslapen in Pandan Bungalow en de huisjes liggen direct aan het strand. Ik raad je aan om een hotel te zoeken aan de westkant van het eiland. Dit is de meest rustige kant en er zijn een aantal sfeervolle barretjes en restaurantjes waar je kunt zitten en heerlijk van de zonsondergang kunt genieten.

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen van Pandan Bungalow.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties op Gili Air!

dingen doen Gili Air, 8 toffe dingen die je kunt doen op Gili Air


Gili eilanden

Bali


Tips boeken Bali & Lombok

2 Comments

Geef een reactie