Lifestyle

8 tips om te voorkomen dat je wordt beroofd op reis

reizen

Al sinds mijn 18de reis ik de hele wereld over en dit doe ik meestal alleen, maar soms ook met familie of vrienden of in een georganiseerde reis. Ik ben nog nooit beroofd op reis! Ik besef heel goed dat ik een flinke dosis geluk aan mijn kant heb, maar er zijn ook zeker een aantal dingen waar ik altijd bewust mee bezig ben om te voorkomen dat het gebeurd. Hoe voorkom je dat je beroofd wordt op reis?

Ik geef je mijn 8 tips om te voorkomen dat je wordt beroofd op reis!

1. Neem nooit veel mee

Als ik mijn hotel verlaat dan neem ik nooit mijn belangrijke spullen mee. Mijn paspoort, pinpas, creditcard en ander kostbaarheden laat ik altijd achter in het hotel. Bij voorkeur stop ik deze in het kluisje van mijn hotelkamer of ik stop ze in mijn koffer die ik vervolgens op slot doe. Ik heb een kleine portemonnee die ik meeneem en waar ik wat contant geld in heb zitten.

2. Wees alert

Het klinkt heel logisch, maar zakkenrollers kunnen vrij gemakkelijk zien of je een toerist bent en ze houden je dan ook goed in de gaten. Ik ben altijd erg alert en zorg ervoor dat er nooit iemand te dicht in mijn persoonlijke ruimte komt. Ik hou zelf ook altijd afstand van andere mensen in een metro, op straat of waar dan ook. Zo verklein ik de kans dat er iemand bij mijn spullen kan komen.

beroofd op reis, 8 tips om te voorkomen dat je wordt beroofd op reis

3. Vertrouw op je onderbuik gevoel

Ik hoor vaak dat mensen zeggen dat ze de situatie al niet helemaal vertrouwden toen het misging. Dus zorg ervoor dat je naar je eigen onderbuikgevoel luistert. Ik haal mezelf altijd zo snel mogelijk uit de situatie indien ik het niet vertrouw. Ik loop dan gewoon weg en ik zoek een andere plek in bijvoorbeeld de metro of de bus. Dus heb je het gevoel dat het niet pluis is, luister dan altijd naar je intuïtie en verplaats je.

4. Verdeel je geld

Als ik contant geld meeneem, dan zorg ik dat ik het verdeeld heb op verschillende plekken. Mocht het dan misgaan dan ben ik niet meteen alles kwijt. Ik stop zelf altijd de coupures op volgorde van waarde verdeeld in mijn portemonnee, zodat de kleine coupures als eerste zichtbaar zijn. Dan show ik bij de aankoop van kleine dingen niet direct hoeveel geld ik bij me heb en dan hoop ik dat ik wat minder interessant lijk voor zakkenrollers.

beroofd op reis, 8 tips om te voorkomen dat je wordt beroofd op reis

5. Koop een goede tas

Ik heb een goede tas die niet gemakkelijk opengesneden kan worden. Belangrijk is dat je tas van leer is met een stevig hengsel en een goede ritssluiting. In deze tas zitten al mijn belangrijke spullen goed verstopt. Ik loop zo min mogelijk met mijn camera om mijn nek rond.

6. Wees alert tijdens het pinnen

Ik let altijd goed op dat er niemand meekijkt als ik ga pinnen. Staat er iemand achter me, dan stop ik altijd direct het geld in mijn portemonnee en dan tel ik het dus niet ter plekke.

7. Let op waar je je tas neerzet

Ik zet nooit mijn tas op de grond of op een stoel naast me als ik bijvoorbeeld op een terrasje zit. Mijn tas zet ik tussen mijn benen in en de stoelpoot steek ik vaak door het handvat heen. Zo kan ik heerlijk rustig genieten op een terrasje!

8. Lege broekzakken

Je broekzakken of jaszakken zijn heel makkelijk om leeg te maken door dieven. Het beste is om je portemonnee en andere spullen die je in handbereik wilt hebben goed weg te stoppen in de tas of in een moneybelt onder je kleding.

beroofd op reis, 8 tips om te voorkomen dat je wordt beroofd op reis

Nogmaals ik besef heel goed dat je ook een beetje mazzel moet hebben op reis, maar met deze tips maak je het de zakkenrollers wel iets lastiger.

Dit zijn mijn tips om te voorkomen dat je beroofd wordt op reis! Ben jij weleens beroofd op reis? En heb jij nog tips om te voorkomen dat je beroofd wordt op reis?


Tips

Geef een reactie