ReizenStedentrip

De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja

Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van het mooie land Cambodja en het is een stad van uitersten. De geschiedenis van de stad is heftig en heeft zijn sporen nagelaten. Deze geschiedenis staat echter in een schril contrast met de ontspannen en relaxte sfeer die er nu in heerst. De stad is groot en heeft ongeveer twee miljoen inwoners. Het verkeer is druk en chaotisch, maar de mensen zijn ontzettend vriendelijk en positief en dit zorgt voor de aangename sfeer die in de stad heerst. Ik heb in een aantal dagen Phnom Penh ntdekt en vind het een veelzijdige stad met veel must do’s. 

Dit zijn de 8 must do’s in Phnom Penh.

1. Bekijk de indrukwekkende Killing Fields

De Killing Fields in Cambodja is een plek die je inzicht geeft in de vreselijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens het Rode Khmer regime van Pol Pot. Een bezoek vormt één van de must do’s in Phnom Penh. Het is naast Angkor Wat de meest bezochte plek in Cambodja. Deze periode in de geschiedenis van Cambodja is bekend als één van de allergrootste massamoorden in de hele wereld en vormt een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Cambodja. Daar waar de massamoorden plaats gevonden hebben, dat zijn de Killing Fields en deze vormen nu een monument ter nagedachtenis aan deze afschuwelijke periode. De Killing Fields liggen net iets buiten de stad Phnom Penh. Je gaat voor een paar dollar per scooter/taxi naar deze plek.

must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja

2. Bezoek de Tuol Sleng gevangenis

De Tuol Sleng gevangenis in Phnom Penh is één van de meest indrukwekkende plaatsen van Cambodja. Hier zie je dingen die je helemaal niet wilt zien en/of weten, omdat het allemaal zo gruwelijk is. Maar het is wel één van de must do’s van Phnom Penh. Het toont de gruwelijke kant van de menselijke geest gedurende het Rode Khmer regime in Cambodja. Maar dit is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Cambodja en daarom hoort een bezoek aan deze gevangenis er zeker bij tijdens je reis door Cambodja. Zo leer je het land en de geschiedenis beter kennen en begrijpen.

Sluit je ogen niet voor de geschiedenis en bezoek deze gevangenis.

must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja

3. Vaar met een boot over de Mekong rivier

De stad Phnom Penh ligt aan de machtige Mekong rivier en het is ontzettend leuk om een boottochtje te maken over deze indrukkende rivier. Je loopt naar de haven van de stad en daar liggen allemaal boten klaar. De keuze is enorm en je kunt kiezen om een uurtje of een hele dag te varen en eigenlijk alles wat daar tussenin ligt. Het is mogelijk om een privé tocht te regelen of op een boot te stappen met een groep andere mensen. Een boottocht is lekker rustgevend, verkoelend en het uitzicht onderweg is prachtig. Je ziet de stad vanaf het water en vaart langs kleine vissersdorpjes en je krijgt inzicht in hoe de binnenlanden van Cambodja eruit zien en het dagelijkse leven van de inwoners. Zeker één van de leukere must do’s in Phnom Penh.

must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja

4. Ontspan tijdens een massage van het Seeing Hands massage centrum

Een ontzettend mooi initiatief in Phnom Penh zijn de Seeing Hands Massage centrums. In deze massage salons wordt je gemasseerd door blinde mensen. Deze blinde mensen hebben een lastige toekomst in een land als Cambodja, maar door dit fantastische initiatief hebben ze zicht op een beter leven. De voetmassages zijn er echt enorm lekker en hier heb ik de beste voetmassage ooit gehad! Deze massage salons liggen op diverse plekken in de stad. Er ligt er bijvoorbeeld eentje direct naast het koninkolijk Paleis en hier loop je gewoon naar binnen en kies je de massage waar je zin in hebt. De prijzen in deze bijzondere massage salons zijn vergelijkbaar met de prijzen in de overige massage salons.

must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja

5. Bewonder Wat Preah Keo

De Wat Preah Keo tempel heet ook wel de zilveren pagode en deze naam dankt de pagode aan de 5.000 zilveren tegels in de tempel. In het midden van de tempel ligt een Gouden Boeddha die gemaakt is van puur goud en meer dan duizend diamanten. Ik vond het zeer indrukwekkend om te zien en ook deze tempel ligt vlakbij het Koninklijk paleis.

6. Wandel door het Koninklijk paleis

Het Koninklijk Paleis is vooral erg mooi van buiten, maar ook binnen is dit een pareltje om te bewonderen. Let op, je armen en benen moeten volledig bedekt zijn bij het bezoeken van dit paleis. Op het plein voor het paleis is het aan het einde van de middag een gezellige drukte van mensen die samenkomen om te picknicken op het grote grasveld wat voor het paleis ligt.

must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja

7. Shop op de centrale markt

Als je van markten houdt, dan mag een bezoek aan deze markt niet ontbreken tijdens je bezoek aan Phnom Penh. Het gebouw van de markt is bijzonder en heeft een Franse architectuur en de vele kraampjes zorgen voor een gezellige typisch Aziatische sfeer. Alles is hier in veelvoud te koop en zoals overal in Azië is het een plek waar je moet afdingen op de prijs. Shoppen vormt zeker één van de must do’s in Phnom Penh.

must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja

8. Flaneer over de Sisowath Quay

Dit is de kade langs de Mekong rivier en dit is in de avonden het meest levendige deel van Phnom Penh. Hier heb ik uren heerlijk gewandeld langs de rivier en er zijn diverse restaurantjes en cafétjes te vinden. De lokale inwoners verzamelen zich massaal langs de waterkant om een beetje te sporten, te kletsen, te eten.

Wat vind jij de must do’s in Phnom Penh?

must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja


Tip hotel

Ik heb zelf geslapen in het Okay Boutique Hotel en dit is mij erg goed bevallen! De locatie is top en het personeel is vriendelijk personeel. Het hotel ziet er mooi uit en je hebt een geweldig uitzicht op de stad vanaf het rooftop terras. Het zwembad is heerlijk en de WiFi werkt perfect op de kamer.

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Phnom Penh!
must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja
Okay Boutique Hotel

Visum voor Cambodja

Voor een reis naar Cambodja heb je een visum nodig indien je als toerist en zakenreiziger minder dan 30 dagen in Cambodja verblijft, kun je dit visum online aanvragen. Je hoeft dus niet naar de ambassade in Brussel.

Dit zijn een paar dingen om voor het aanvragen rekening mee te houden:

  • Het e-visum voor Cambodja heeft is maximaal 90 dagen geldig. Let op: de geldigheidsduur gaat direct in op het moment dat jouw visumaanvraag is goedgekeurd en dit gebeurt binnen enkele dagen na jouw aanvraag.
  • Je maximale verblijfsduur is 30 dagen.
  • Je paspoort moet bij aankomst minimaal nog 6 maanden geldig zijn.
  • Met dit visum mag je maar één keer Cambodja betreden.
  • Je hebt twee uitgeprinte visumpapieren voor Cambodja: één lever je in bij binnenkomst in Cambodja en één exemplaar lever je in bij het uitreizen van Cambodja.

Het aanvragen van een visum voor Cambodja kan wat ingewikkeld overkomen, maar geen paniek! Het elektronische visum voor Cambodja kun je geheel online regelen en krijg je vervolgens na een paar dagen per e-mail toegestuurd. Ideaal dus!

must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja


Tips boeken Cambodja


Phnom Penh

Cambodja

Lees meer

must do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodjamust do's Phnom Penh, De 8 must do’s in Phnom Penh, Cambodja

Geef een reactie