ReizenStedentrip

De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang, Laos

laos

Er zijn zoveel dingen te doen in het stadje Luang Prabang in Laos. Niet voor niets is het de favoriete stad in Laos volgens de meeste reizigers. De stad heeft namelijk een spectaculair aanbod van cultuur, natuur en overheerlijk eten. Ronddwalen door de straten geeft je direct al een glimp in het leven in dit sfeervolle stadje. Wat zijn leuke dingen om te doen in Luang Prabang?

Hier zijn de 8 dingen die ik het leukst vind om te doen in Luang Prabang!

Luang Prabang

Ik heb 3 dagen in Luang Prabang doorgebracht en ben verliefd geworden op deze plek. De relaxte sfeer en het grote aantal leuke dingen die je hier kunt doen, maken het tot een geweldig leuke plek om te bezoeken. En het is tevens een stad die lekker dorps aanvoelt! De meeste bezienswaardigheden liggen in het oude stadscentrum, waardoor alles te voet te ontdekken is.

De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang

1. Beklim de Phousi berg

In het centrum van de stad ligt de Phousi berg en de top van deze heuvel bereik je door een trap van 355 treden te beklimmen. Het panoramische uitzicht vind ik echt geweldig! Je ziet de stad liggen, de bergen, de rivier Nam-Khan sierlijk kronkelen door het groene landschap en ook zie je de machtige Mekong stromen. Er staat ook een mooie oude tempel op de heuvel. Het beste tijdstip om deze heuvel te beklimmen is vlak voor zonsondergang en dan geniet je van een geweldige zonsondergang.

dingen doen Luang Prabang, De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang, Laos

2. Wat Xien Thong

Er zijn tientallen tempels in de oude stad, maar mijn favoriete tempel is de Wat Xieng Thong en die ligt aan de noordzijde. Deze tempel wordt ook wel “de tempel van de gouden stad” genoemd en is de belangrijkste tempel van Luang Prabang. Deze tempel is prachtig gedecoreerd en beeldt het leven uit van de gewone Laotiaan. De tempel is bedekt met veel gouden en ingewikkelde mozaïeken en dit is fascinerend om te zien. Het beste is om deze tempel in de ochtend (vóór half 11) te bezoeken voordat het te vol wordt met toeristen.

Let erop dat je je benen en armen bedekt zijn als een teken van respect.

3. Kuang Si waterval

Deze majestueuze watervallen liggen ongeveer 30-40 minuten buiten de stad, maar je kunt ze gemakkelijk bereiken door het nemen van een tuktuk of door het huren van een scooter. Bij de lagere watervallen is een geweldige plek waar je kunt zwemmen in het blauwe water. De grote waterval waarbij het water trapsgewijs naar beneden valt is indrukwekkend en absoluut prachtig. Denk er wel aan om goede schoenen aan te trekken zodat je helemaal naar de top kunt wandelen.

dingen doen Luang Prabang, De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang, Laos

4. De aalmoes ceremonie

Vroeg in de ochtend kun je de ceremonie meemaken waarbij de monniken de dagelijkse aalmoezen ontvangen. Elke ochtend lopen de monniken vanuit de tempel in een processie door de stad en verzamelen ze aalmoes (voedsel, meestal rijst of vers fruit) en dit vormt de maaltijd van die dag. De lokale bevolking verzamelt zich in een lijn langs de straat om het voedsel aan de monniken te geven. De processie begint om 5:30 uur bij Wat Xiang Thong en gaat langs de hoofdweg en men loopt terug door de zijstraten. Dit is een prachtige religieuze ceremonie! De meest respectvolle manier om te genieten van dit bijzondere ritueel is om discreet gebruik te maken van je fototoestel en door stil te gaan zitten aan de overkant van de straat.

Ik vond het een hele mooie en nederige ervaring om mee te maken.

dingen doen Luang Prabang, De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang, Laos

5. De avondmarkt

Markten zijn natuurlijk enorm populair in Zuidoost-Azië en de markt in Luang Prabang vind ik één van de fijnste om te bezoeken. De sfeer op de avondmarkt is gemoedelijk en relaxt en hier koop je souvenirs voor een lage prijs. Hier vind je kleding, handgemaakte tassen, sieraden, handgemaakte kaarten, Laos whisky (met een Schorpioen erin) en nog veel meer! De markt is in de hoofdstraat en is geopend van 17:00 uur tot 22:00 uur.

6. De bamboebruggen oversteken

Eén van de dingen die ik ook erg leuk vond om te doen is het wandelen over de 2 bamboe bruggen die de lokale bevolking gebouwd heeft. Vanaf de brug heb je een geweldig mooi uitzicht op de omgeving. De tweede bamboe brug ligt iets verder stroomopwaarts direct bij de onderkant van Mount Phousi. Let op, de bruggen zijn alleen geopend tijdens het droge seizoen (november tot juli) en worden ieder jaar herbouwd door de lokale bevolking na het moesson seizoen. Beide bruggen zijn gratis te bezoeken na 18:00 uur en zodra de zon ondergaat, zijn ze mooi verlicht om je zo de weg te wijzen in de duisternis.

dingen doen Luang Prabang, De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang, Laos

7. Bezoek de Pak Ou Grotten

Op een half uurtje varen vanaf de pier in Luang Prabang liggen de Pak Ou grotten. Deze grotten vind ik bijzonder, omdat ze vol staan met diverse Boeddhabeelden. Ik heb deze grotten gecombineerd met een boottocht over de Mekong.

8. Huur een fiets en bekijk tempels

In Luang Prabang zijn 66 verschillende tempels en dit maakt de tempelliefhebber in mij heel erg blij! Ik heb een fiets gehuurd en ben zo door de stad gaan fietsen en heb de veel tempels bezocht die ik onderweg tegenkwam.

Heerlijk vind ik dat om gewoon een beetje te fietsen en maar te zien wat de dag me brengt.

Wat Wisunalat vind ik een aanrader om even te stoppen. Deze tempel is gebouwd in 1513 en is de oudste tempel in het stadje. Ook is Wat Xieng Mouane een bezoekje waard, omdat hier een opleidingscentrum is waar de jonge monniken worden opgeleid om de tempels te kunnen onderhouden en restaureren. De stoepa van That Pathum heeft de meest bijzondere vorm van alle stoepa’s in Luang Prabang. Tot slot vind ik Wat Sensoukaram een leuke tempel om te bezoeken, omdat de rode muren in combinatie met de gouden decoraties en de Boeddhabeelden deze tempel indrukwekkend maken.

dingen doen Luang Prabang, De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang, Laos

Hoeveel dagen moet je in Luang Prabang doorbrengen?

Voor zo’n klein stadje heeft Luang Prabang een verrassend groot aantal dingen om te doen. Ik was er 3 dagen en ik had het gevoel dat ik er te kort was. Ik raad dan ook aan om minimaal 4 dagen naar Luang Prabang te gaan. Het kost je ook minimaal een halve dag om sommige van de activiteiten die buiten de stad liggen (zoals de Kuang Si waterval ) te bezoeken.

Dit vind ik de leukste dingen om te doen in Luang Prabang! Ben jij in Luang Prabang geweest en wat vind jij de leukste dingen om te doen in Luang Prabang?


Hotel Luang Prabang

Villa Oasis is een geweldige accommodatie in Luang Prabang. Het hotel is rustig gelegen, maar toch centraal. Er is een klein en schoon zwembad. Het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam. De sfeer is relaxt en ze hebben gratis fietsen voor de gasten.

  • Kijk hier voor actuele prijzen en beschikbaarheid.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Luang Prabang!

dingen doen Luang Prabang, De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang, Laos


Tips boeken Laos


Lees meer over Laos

Lees meer over Cambodja

Lees meer over Vietnam

dingen doen Luang Prabang, De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang, Laosdingen doen Luang Prabang, De 8 leukste dingen om te doen in Luang Prabang, Laos

Geef een reactie