Cultuur & NatuurReizen

7x de leukste bezienswaardigheden Pai, Thailand

Pai

Het dorpje Pai ligt hoog in de bergen en de omgeving is adembenemend mooi! Het landschap wordt gedomineerd door groene rijstvelden en indrukwekkende bergen. Pai ligt op zo’n 130 kilometer van Chiang Mai en de route naar dit dorpje toe telt 762 haakse bochten en alleen dat is al een bijzondere ervaring. De sfeer is relaxed, er zijn leuke bezienswaardigheden in Pai en het centrum is gezellig met een aantal restaurantjes, kleine cafés, hippe koffiebars, scooter verhuurbedrijven, massagesalons en excursiebureaus. Het is absoluut waar wat iedereen zegt over Pai: you fall in love with it! Ben je op zoek naar de leukste bezienswaardigheden in Pai?

Wat vind ik de 7 leukste bezienswaardigheden in Pai?

1. Pai Canyon

Op de eerste plek van alle bezienswaardigheden in Pai staat bij mij de Pai Canyon, die zijn naam dankt aan het kleine zusje van de Grand Canyon in de VS. Dit natuurwonder ligt vanuit het centrum op ongeveer 7 km rijden en het is gratis te bezoeken. Ik ben er twee keer geweest om de zonsondergang te bekijken, want die is adembenemend mooi. Er zijn in de Canyon diverse routes die je kunt lopen, maar op sommige stukken is het best smal en de afgrond is er diep. Ik vond het erg fijn om hier te zitten op het zand en te genieten van het geweldige panoramische uitzicht van de vele bergen. Het is wel handig om goede schoenen aan te trekken als je de Canyon bezoekt, want de looproute bestaat uit veel zand en er zijn diverse kloven waar je doorheen moet klimmen. De Pai Canyon is echt één van de leukste bezienswaardigheden in Pai.

leukste bezienswaardigheden Pai, 7x de leukste bezienswaardigheden Pai, Thailand

2. Boon Ko Ku So Bridge

Dit is een erg bijzondere brug die dwars over de rijstvelden loopt en hij is volledig gemaakt van bamboe. Deze brug is speciaal aangelegd voor de monniken zodat zij een kortere route kunnen lopen van de tempel naar het dorpje Pam Bok. Dagelijks lopen de monniken dan ook over deze 815 meter lange brug om eten te halen in het dorp. Ik vond het een betoverend gevoel om over deze brug te lopen. De waterbuffels graasden naast mij op het veld en het enige geluid wat ik hoorde was het rinkelen van de bellen die deze beesten om hebben en het kraken van de bamboe. Af en toe passeerde er een monnik, maar voor de rest heb ik niemand gezien. Deze brug ligt op 6km rijden van de Landsplit Kho Ku So en op 3km rijden van de Pam Bok waterval. Er is geen entree voor deze brug, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Bij de brug staan een paar kleine restaurantjes waar je wat te eten of drinken kunt halen.

leukste bezienswaardigheden Pai, 7x de leukste bezienswaardigheden Pai, Thailand

3. Yun Lai View Point

Dit Chinese uitzichtpunt ligt ten noorden van Pai op een kleine 20 minuten rijden vanaf het centrum. Het bevindt zich bij het Chinese dorpje Santichon. Je hebt hier een geweldig uitzicht over de prachtige omgeving van Pai! De entree is 20 Baht, maar hiervoor krijg je een heerlijk kopje Chinese thee datt je op kunt drinken terwijl je geniet van het geweldige uitzicht. Er staat ook een mooie wensboom, waar je een wens in kunt hangen.

leukste bezienswaardigheden Pai, 7x de leukste bezienswaardigheden Pai, Thailand

4. Walking food market

Iedere avond is er van 18:00 uur tot 22:00 uur in het centrum van Pai de walking food market. De straat is afgesloten voor al het verkeer en er staan talloze kraampjes met een enorme keuze aan eten en diverse andere kraampjes met souvenirtjes en kleding. Er is niet alleen Thais eten te krijgen, maar ook Indiaas, Italiaans, Mexicaans etc. Het is heerlijk om hier overeen te struinen en bij diverse kraampjes wat te eten.

5. De landsplit

Eigenlijk valt “de landsplit” helemaal niet onder de leukste bezienswaardigheden in Pai, want het stelt helemaal niet veel voor. Door het verhaal erachter en de mensen die er zijn, is het een hele leuke plek. Dit stukje land was altijd landbouwgrond, maar door een aardbeving in 2008 is het land gesplitst. Hierdoor werd het land onbruikbaar voor de landbouw en kwamen de eigenaren zonder inkomsten te zitten. Zij besloten om an deze landsplitsing een toeristische attractie te maken. Direct als je hier aankomt wordt je begroet door de meest oprechte glimlach die ik ooit heb gezien en vervolgens krijg je allerlei heerlijke drankjes en fruit. Er is geen entreeprijs, maar men vraagt een donatie van een bedrag wat jij het waard vindt.

De landsplitsing op zichzelf stelt niets voor en is gewoon een soort kloof in de grond, maar de lieve mensen maken dit tot iets leuks!

leukste bezienswaardigheden Pai, 7x de leukste bezienswaardigheden Pai, Thailand

6. Pam Bok waterval

Dit vond ik de mooiste waterval in de omgeving van Pai. Het is een kleine 5 minuten lopen vanaf de parkeerplaats door het bos naar deze waterval. Je moet wel een beetje klauteren tussen de rotsen, maar dan kun je hier heerlijk zwemmen in het (koude) water. Door de schaduw is deze plek lekker verkoelend en ideaal om even een stop te maken. Deze waterval is natuurlijk het indrukwekkendst in het regenseizoen!

leukste bezienswaardigheden Pai, 7x de leukste bezienswaardigheden Pai, Thailand

7. Temple on the Hill (Wat Phra That Mae Yen)

Deze witte Boeddha tempel staat hoog op de berg en je ziet hem vanuit heel Pai liggen. In 2017 is deze tempel erg mooi gerenoveerd! Je kunt ervoor kiezen om de hele route omhoog per trap af te leggen, maar als je op de scooter bent dan kun je een stukje trap omzeilen. Maar wat je ook kiest, het is voor iedereen sowieso 293 treden om boven bij de witte Boeddha te komen. Ik vond het zeker de moeite waard en het uitzicht is waanzinnig mooi.

Dit vind ik de leukste bezienswaardigheden in Pai! Heb je nog tips voor de leukste bezienswaardigheden in Pai dan hoor ik het graag van je!

Bekijk hier mijn reisroute voor het noorden van Thailand 2 weken

Tip hotel Pai

Er zijn erg veel leuke plekjes om te overnachten in Pai. Ik heb zelf een aantal nachten geslapen in het hotel Kuad Khon Pai Cottage en dit is een aanrader! De locatie is erg rustgevend en het hotel ligt 7km buiten Pai (er rijden shuttlebusjes naar het centrum). Het zwembad is erg fijn en heeft een mooi uitzicht op de uitgestrekte rijstvelden.

  • Check hier de beschikbaarheid voor Kuad Khon Pai Cottage.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Pai!
leukste bezienswaardigheden Pai, 7x de leukste bezienswaardigheden Pai, Thailand
Kuad Khon Thoe Pai Cottage

Noord Thailand

Thailand

Bangkok

leukste bezienswaardigheden Pai, 7x de leukste bezienswaardigheden Pai, Thailandleukste bezienswaardigheden Pai, 7x de leukste bezienswaardigheden Pai, Thailand

Geef een reactie