Cultuur & NatuurReizen

7 leuke dingen om te doen in Vietnam

vietnam

Vietnam is een geweldig veelzijdig land, waar je veel leuke dingen kunt doen. Steden, natuur, strand, historie en het heerlijk eten maken van Vietnam een topbestemming. Eerlijk is eerlijk, de mensen in Vietnam zijn niet zo vriendelijk als in bijvoorbeeld Laos of Cambodja, maar dit geldt vooral in de toeristische gebieden zoals Hanoi en Saigon. Vietnam is een kolonie van Frankrijk geweest en dit zie je nog overal. Vooral de mooie gekleurde herenhuizen en de bijbehorende balkonnetjes en de straten vol met bomen doen je erg aan Frankrijk denken. Kortom, Vietnam is een bijzonder land! 

Ik hou altijd van een de combinatie van natuur, cultuur en historie en daarom vind ik dit de 7 dingen om te doen in Vietnam!

1. Wandelen in Sapa

Sapa is the place to be om trektochten te maken. Sapa is een regio helemaal in het noorden van Vietnam, dicht bij de Chinese grens. Hier is een overvloed aan keuzes met betrekking tot de trektochten die je kunt maken. Meerdaagse zware trektochten, maar ook kortere tochten voor de minder fanatieke wandelaars. Al deze trektochten kun je makkelijk regelen in Hanoi, maar ook ter plekke in Sapa is er keuze genoeg.

Ik heb zelf een makkelijke twee daagse trektocht gedaan van ongeveer 6 kilometer wandelen per dag.

Reden één voor deze tocht is dat ik geen enorme fanatieke wandelaar ben en reden twee is dat ik ook geen wandelschoenen bij me had. Ik heb geslapen bij de lokale bevolking ergens in een klein dorpje. Dit was geweldig! Het uitzicht is fantastisch en overal waar je kijkt zie je eindeloze knalgroene rijstvelden.

doen in Vietnam, 7 leuke dingen om te doen in Vietnam

2. Cruisen in Halong Bay

In het Noord Westen van Vietnam ligt Halong Bay. Dit is een geweldige plaats om een cruise te maken. Halong Bay is een baai met daarin allemaal karts rotsen die machtig uit de zee steken. Dit zijn duizenden kleine eilandjes die bijna allemaal onbewoond zijn.

Het lijkt net alsof je op een filmset bent of dat het nep is, omdat het hier zo mooi is.

Ook hiervoor geldt dat je in Hanoi bij een van de vele kantoortjes zelfstandig een cruise kunt regelen. Een cruise van een paar uur of een cruise met overnachting op de boot. De mogelijkheden hiervoor zijn ook weer eindeloos. Maar als je de tijd hebt, regel dan een cruise met overnachting, want ik vind de zonsondergang en de zonsopkomst magisch mooi bij Halong Bay.

doen in Vietnam, 7 leuke dingen om te doen in Vietnam

3. Bezoek Hanoi

Hanoi is voor veel reizigers de stad waar ze de reis door Vietnam beginnen en ook mijn reis door Vietnam begon in Hanoi. Hanoi is de drukke en chaotische hoofdstad van Vietnam en ligt op een strategisch punt, want vanaf hier kun je excursies regelen naar Sapa of Halong Bay. Het is zonde om deze stad te snel te verlaten, want Hanoi is een zeer levendige stad waar veel te doen is. Zo heb ik heerlijk gedwaald door de oude wijk, diverse interessante musea bezocht en lekker gewandeld rondom het Hoi Kiem meer.

doen in Vietnam, 7 leuke dingen om te doen in Vietnam

4. Herdenk de Vietnam oorlog

Ho Chi Minh, ook wel Saigon genoemd, is een super interessante stad om te bezoeken voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Vietnamoorlog. Veel van de beroemde foto’s en verhalen uit bekende films zijn hier gemaakt. Dit zijn plekken waar je tegenwoordig rustig kunt lopen, maar als je er over nadenkt wat zich hier heeft afgespeeld, dan krijg je gegarandeerd kippenvel. Tenminste dat overkwam mij! Zoveel historie en leed liggen er op deze plekken. Het Burning Monk monument en het CIA gebouw moet je dan ook zeker bezoeken.

doen in Vietnam, 7 leuke dingen om te doen in Vietnam

5. Kruipen door de Vietcong tunnels

Kruipen door de Vietcong tunnels is iets wat alleen in Vietnam kan en dit is de enige manier om je dichterbij de Vietnam oorlog en de Vietcong strijders te brengen. Hier zie je van dichtbij hoe de Vietcong gestreden heeft. Dit vind ik mega indrukwekkend en interessant. Ik heb de Cu Chi tunnels bezocht. Deze tunnels liggen dichtbij Ho Chi Minh en een dagtripje hierheen is makkelijk te regelen bij een van de vele reisbureaus in Ho Chi Minh.

doen in Vietnam, 7 leuke dingen om te doen in Vietnam

6. War Remnants museum

Dit vind ik het meest indrukwekkende museum van Vietnam. Hier wordt je geconfronteerd met de impact die de oorlog nog steeds heeft op de huidige inwoners van Vietnam. Dit museum staat in de stad Ho Chi Minh/Saigon. Het museum is groot en onderverdeeld in diverse afdelingen. Alle teksten staan overal gewoon in het Engels beschreven. Je leert hier veel nieuwe dingen over de oorlog. Het meest indrukwekkende deel van het museum is de afdeling waar de informatie staat over Agent Orange en de clusterbommen. Met levensgrootte foto’s zie je hoe er nog dagelijks mensen verminkt worden door de stof Agent Orange.

doen in Vietnam, 7 leuke dingen om te doen in Vietnam

7. Bezoek Saigon / Ho Chi Minh

Saigon bestaat niet meer en heet tegenwoordig Ho Chi Minh. Toen Noord en Zuid Vietnam één land werden in 1976 is de naam van deze stad officieel veranderd. Veel mensen noemen de stad nog steeds Saigon. Het is de grootste stad van Vietnam en je kunt hier veel leuke dingen doen. De markt Ben Thanh is leuk voor de winkelliefhebbers, overal kun je goedkoop bier drinken, de Bitexco toren is indrukwekkend en zo zijn er nog tal van leuke dingen om te zien en om te doen.

doen in Vietnam, 7 leuke dingen om te doen in Vietnam

Heb jij nog aanvullingen op deze lijst van dingen die je kunt doen in Vietnam?


Tips boeken Vietnam


Vietnam

Geef een reactie