ReizenUnieke Belevenissen

De 7 gaafste autoroutes ter wereld

chapmans-peak-drive

Benieuwd naar de gaafste autoroutes ter wereld? Er zijn wegen waar je een keertje overheen moet rijden! Een roadtrip geeft mij altijd een gelukkig gevoel en ik hou van de vrijheid die het met zich meebrengt. Ik voel me zo vrij als een vogel tijdens een roadtrip. Genieten van de geweldige landschappen, stoppen waar en wanneer je wilt en lekker meezingen met de radio! Wat zijn de gaafste autoroutes ter wereld?

Ik heb de 7 gaafste autoroutes in de wereld voor jou uitgezocht!

1. The Valley of Fire, Nevada

The Valley of Fire ligt op ongeveer een uur rijden ten noordoosten van Las Vegas in de Mojave dessert in de Amerikaanse staat Nevada. En dit vind ik zeker één van de gaafste autoroutes ter wereld! De naam van het park is afkomstig van de rode rotsformaties en zegt direct wat de ongekende schoonheid van het park is. Rij je deze route bij zonsopkomst of zonsondergang, dan zie je intense roodtinten waar je ook kijkt en het landschap lijkt in vuur en vlam te staan. Erosie heeft voor mooie bogen en rotsformaties gezorgd zoals de Beehive (bijenkorf) en Elephant Rock (olifantensteen) en er zijn in het park drieduizend jaar oude indiaanse rotstekeningen te vinden. Deze autoroute doorkruist het Valley of Fire State Park en is in totaal 17 kilometer van oost naar west.

de gaafste autoroutes, De 7 gaafste autoroutes ter wereld

2. Chapman’s Peak Drive, Zuid-Afrika

Deze route begint aan de westkant van Kaapstad en loopt via de kust helemaal naar het plaatsje Noordhoek. De route is geweldig en je komt ontelbare waanzinnige uitzichten tegen. De route is 9 kilometer en telt 114 bochten en slingert door een adembenemend landschap. Langs de weg zijn picknickplaatsen en zo kun je midden in de natuur heerlijk een stop maken. Er zijn ook diverse wandelroutes door het Silvermine Nature Reserve en het Cape Peninsula National park, waar je heerlijk kunt wandelen. Let op, want de maximale snelheid op deze route is 40 km/u.

de gaafste autoroutes, De 7 gaafste autoroutes ter wereld

3. Great Ocean Road, Australië

De Great Ocean Road is een weg aan de zuidkust van Australië. De slingerende weg begint in Torquay, negentig kilometer ten zuidoosten van Melbourne, en is in totaal 243 kilometer lang. De weg slingert langs de kust, door bossen en langs vele pittoreske kustplaatsjes. Je komt o.a. langs de beroemde De Twaalf Apostelen en het Port Campbell National Park. In een paar uur kun je de hele route rijden, maar het leukste is om het rustig aan te doen en onderweg in één van de kustplaatsjes te overnachten.

de gaafste autoroutes, De 7 gaafste autoroutes ter wereld

4. Transfagarasan, Roemenië

De Transfagarasan loopt dwars door het hoogste gebergte van Roemenië en is 90 kilometer. De weg is wegens sneeuwval gesloten van oktober tot begin juni. De route ligt op een hoogte van 2.000 meter en kent vele haarspeldbochten en daardoor is de maximumsnelheid 40 km/u. De natuur is onderweg overweldigend mooi en vanuit het startpunt Cartisoara kronkelt de weg zich omhoog. De laatste stop van de route is het kasteel van Graaf Vlad Tepes (Dracula) in Poenari. Aan het eind van de route zijn pensions om te overnachten en er zijn wat restaurantjes.

de gaafste autoroutes, De 7 gaafste autoroutes ter wereld

5. Icefields Parkway, Canada

De Icefields Parkway in Alberta brengt je langs vele mooie hoogtepunten in de schoonheid van het ruige Canadese landschap. Het is één van de hoogste wegen in Canada met een gemiddelde hoogte van 1700 meter. De route is 230 kilometer lang en ligt tussen Lake Louise en Jasper National Park. Op deze route passeer je hoge bergtoppen, je ziet gletsjers, prachtige bergmeren, rivieren, diverse parken en meer natuurschoon. Langs de gehele route zijn campingplaatsen en deze route is perfect om te maken met een camper.

de gaafste autoroutes, De 7 gaafste autoroutes ter wereld

6. Route 66, Verenigde Staten

De Route 66 in de Verenigde Staten is meest iconische autoroute in de wereld. Deze route gaat dwars door acht staten van Chicago naar Los Angeles. De totale lengte van deze route is bijna 4.000 kilometer. In 1985 werd Route 66 opgeheven en officieel bestaat Route 66 niet meer. Toch kun je het oude traject nog wel steeds volgen. Onderweg passeer je de Grand Canyon, diverse verlaten stadjes, schitterend natuurschoon, indianenreservaten, interessante steden en nationale parken, het grottenstelsel Meramec Caverns en precies in het midden ligt het Midpoint Café. Deze route geeft je zeker het ultieme Amerika-gevoel!

de gaafste autoroutes, De 7 gaafste autoroutes ter wereld

7. Atlanterhavsveien, Noorwegen

Dit is één van de gaafste autoroutes in Noorwegen en is ook wel bekend als de Atlantische Weg of Atlantic Road. Dit is letterlijk een route die door de Atlantische Oceaan gaat. Deze route ligt in het westen van Noorwegen en loopt van Kristiansund naar Molde. De route is zo bekend vanwege het geweldige tien kilometer lange traject tussen Vevang en Kårvåg. Je passeert hier acht bruggen die de vele eilandjes en landtongen met elkaar verbinden. De grootste brug op deze route is de opvallende brug over de Storseisundet. De weg grenst direct aan de Atlantische Oceaan en bij zwaar weer is de weg gevaarlijk vanwege hoge golven en windstoten. Je hebt zelf de kans dat je langs deze route walvissen spot.

de gaafste autoroutes, De 7 gaafste autoroutes ter wereld

Heb jij nog aanvullingen voor deze lijst met de gaafste autoroutes ter wereld?


Huur een auto

Ik heb zelf regelmatig een auto gehuurd en dat is mij iedere keer erg goed bevallen. In een korte tijd kun je veel van een land zien en het mooie is dat je overal kunt stoppen als je leuke plekjes onderweg ziet. Daarom is het leuk om een rondreis te maken!

Ik huur zelf altijd een auto via Sunnycars en dit bevalt mij goed! Zij verhuren auto’s met een handig all inclusive pakket en zo weet je dat alles goed geregeld is! Zij hebben ter plaatse samenwerkingen met diverse partijen en zo heb je altijd een goede prijs voor jouw autohuur.

de gaafste autoroutes, De 7 gaafste autoroutes ter wereld


Lees meer

8 Comments

Geef een reactie