ReizenStedentrip

6x leuke dingen doen in Taipei

taipei

De grootste stad van Taiwan is Taipei en in deze stad heb ik erg veel leuke dingen gedaan! Taipei vormt een unieke combinatie tussen traditie en moderniteit die ik in geen enkele stad zo positief heb ervaren! Taipei is groot en druk, maar gelukkig heeft de stad een uitstekend metrosysteem, waardoor je heel gemakkelijk de hele stad kunt zien. In de metro (Mass Transit System) staat alles ook in het Engels aangegeven. Ik ben hier 5 dagen geweest en mijn dagen in deze stad waren erg gaaf en ik had er graag nog wat meer tijd doorgebracht! Wat zijn leuke dingen om te doen in Taipei?

Wat vind ik de 6 leukste dingen om in de levendige stad Taipei te doen?

1. Geniet van het uitzicht vanaf de Taipei 101 toren

Ik ben dol op hoge gebouwen en het uitzicht over grote steden. Taipei 101 stond daarom al een paar jaar op mijn bucket list. De Taipei 101 is het hoogste gebouw ter wereld met een hoogte van 508 meter. Met 60,5 km/u omhoog en 36.6 km/h naar beneden zijn de liften in de Taipei 101 toren de snelste liften ter wereld. Alleen al om deze feiten is het een bezoek waard! Maar het uitzicht is ook geweldig mooi, als het helder weer is. Maar dit geeft men gelukkig aan bij het kopen van een kaartje! Zorg dat je er net voor zonsondergang bent, zodat je de zonsondergang kunt zien. Ik vind het zeker een must om dit 2 miljard kostende gebouw gezien te hebben als je in Taipei bent.

● De toegangsprijs is NT$ 500, ongeveer €14,-
● Openingstijden: 9:00u – 22:00u
● MTR Taipei City Hall MRT Station

dingen doen Taipei, 6x leuke dingen doen in Taipei

2. Wandel op een avondmarkt

In Taipei zijn diverse gezellige avondmarkten te vinden. Hier ben je op het juiste adres als je de kraampjes vol met kleding, schoenen, speelgoed, sieraden en tassen wilt zien. Mijn favoriete markt is de Nhihlin Nightmarket. Deze is erg groot en druk, maar de sfeer is ongedwongen en de mix van mensen en kraampjes is perfect. Ik vond het geweldig om er doorheen te slenteren en ergens een hapje te eten. Je kunt er goed eten voor weinig geld! Er komen ook vooral lokale bewoners heen om snel wat te eten.

● Openingen tijden: 16:00u – 0:00u
● Locatie: MTR-station Jiantan

dingen doen Taipei, 6x leuke dingen doen in Taipei

3. Doe kinderachtige dingen

Taipei is “the place to be” om weer even een klein kind te zijn. Deze kinderachtige dingen zijn stiekem erg grappig en ik heb ze allemaal zonder schaamte gedaan! Dit zijn de dingen waar ik erg veel lol mee heb gehad:
• Zoek een fotohokje op een MTR station en maak hier geinige foto’s met de meest idiote achtergronden.
• Ga een keertje eten in het WC restaurant, Locatie: MTR Jiantan station, dicht bij de Shilin avondmarkt. Hier krijg je eten geserveerd in een wc pot en zien de toetjes eruit als drollen.
• Eet een koekje of een taart in het Hello Kitty restaurant, Locatie: MTR Zhongxiao Fuxing.
• Ga lekker gokken op de straat en win knuffelberen.

dingen doen Taipei, 6x leuke dingen doen in Taipei

4. Winkel in Ximending

Ximending is het gedeelte van de stad Taipei waar je het beste kunt winkelen. Dit gedeelte staat vol met enorme gekleurde billboards. Sommige gedeeltes lijken erg veel op Times Square in New York met veel reclame, knipperende lichtjes en muziek. Er zijn hier oneindig veel winkels, zowel van de bekende als onbekende winkelketens, en vooral ’s avonds is het er erg gezellig.

● Locatie: MTR-Station Ximending

dingen doen Taipei, 6x leuke dingen doen in Taipei

5. Bezoek de dierentuin

Een dierentuin bezoeken is zeker niet het eerste waar je aan denkt als je in Taipei bent, maar het is zeker wel een aanrader. De entree is slechts €1,65! De dierentuin is een erg geinige plek om een paar uurtjes doorheen te lopen en zo even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Vooral het gedeelte waar de panda’s zijn is bijzonder, maar ook het koala huis en het reptielen huis is interessant. De dierentuin lijkt op sommige plekken wel op een tropisch regenwoud, zo ontzettend mooi is het aangelegd. Ik heb hier ongeveer twee uur doorgebracht en dat was leuk!

● De toegangsprijs: NT$ 60
● Openingstijden: 9:00u – 17:00u
● Locatie: MTR Taipei Zoo Station

6. Ga in de kabelbaan

In Taipei is de Maokong Gondola een kabelbaan waarbij je 4km een berg op gaat. Er zijn twee soorten gondels en de ene gondel heeft een glazen vloer en die is ook iets duurder. En voor deze gondel staat vaak ook een langere wachtrij. De andere gondel heeft een dichte vloer en hiervoor is het minder druk. De tocht duurt ongeveer dertig minuten. Bovenaan de berg kun je verschillende wandelroutes volgen en dit gebied is erg groen en heeft meerdere theehuizen en tempels. Bij mijn bezoek was het niet erg mooi weer en daarom ben ik thee gaan drinken in een theehuis en heb ik een kleine wandeling gemaakt. Maar het schijnt dat je bij helder weer een prachtig uitzicht hier hebt!

● Entree: NT$50
● Openingstijden: maandag gesloten, dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur zaterdag en zondag 08:30 uur tot 0:00 uur
● Locatie: MTR Taipei Zoo Station

Dit vind ik 6 leuke dingen om te doen in Taipei! Wat vind jij leuke dingen om te doen in Taipei?


Tip boeken Taiwan


Tip hotel Taipei

Ik heb genoten van mijn verblijf in het arTree Hotel. De kamers zijn mooi ingericht en ruim en de locatie is goed. Het ontbijt is uitgebreid ontbijt en er is een gratis minibar en fruit. De sfeer in het hotel is rustig en zen.

  • Check hier de beschikbaarheid van dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Taipei!

dingen doen Taipei, 6x leuke dingen doen in Taipei


Taiwan

Steden in Azië

dingen doen Taipei, 6x leuke dingen doen in Taipeidingen doen Taipei, 6x leuke dingen doen in Taipei

Geef een reactie