ReizenStedentrip

6 steden voor op jouw bucket list

Dubrovnik

Een bucket list maken en lekker wegdromen over een volgend stedentripje wat je wilt gaan maken, is ontzettend leuk om te doen. Ik doe dit dan ook regelmatig! Maar ja, er is zoveel keuze en er zijn zoveel gave steden om te bezoeken. Dit maakt het zó lastig om te kiezen waar je heen wilt. Daarom heb ik hier mijn zes favoriete steden beschreven en de reden waarom ik vind dat deze steden een plekje op jouw bucket list verdienen.

Benieuwd welke 6 steden ik vind dat op jouw bucket list moeten staan?

1. Taipei

De grootste stad van Taiwan is Taipei en in deze stad kun je zoveel leuke dingen doen, vandaar dat hij op de lijst van steden voor op jouw bucket list staat. Taipei is een unieke combinatie tussen traditie en moderniteit. In Taipei staat het hoogste gebouw ter wereld, namelijk de Taipei 101 en de liften in dit gebouw zijn de snelste ter wereld. Maar Taipei is ook de stad van de gezellige avondmarkten en de place to be om weer even kind te zijn en je een prima tijd te bezorgen met het doen van allemaal kinderachtige dingen zonder enige vorm van schaamte. Deze stad is levendig en bruist van de energie!

Steden bucket list, 6 steden voor op jouw bucket list

2. Dubrovnik

Dubrovnik is een oude stad in Kroatië en is adembenemend mooi en hoort thuis op jouw bucket list met steden die je wilt bezoeken. De stad is omringd door oude stadsmuren en ligt prachtig aan het water. Dubrovnik is de laatste jaren uitgegroeid tot één van ‘s werelds meest luxueuze toeristische bestemmingen. Maar er zijn ook genoeg budget opties om te verblijven en goedkope dingen om te doen. Het geweldige weer, de helderblauwe zee en het historisch erfgoed zorgt ervoor dat ik Dubrovnik een super leuke bestemming vind. Wandel over de stadsmuren, verdwaal in de oude stad en flaneer over de boulevard en geniet van de bijzondere sfeer in deze gave stad.

Steden bucket list, 6 steden voor op jouw bucket list

3. Granada

Granada is een super leuke stad in Spanje en is een hele toffe bestemming voor een stedentrip. Granada is wereldberoemd vanwege het geweldige Alhambra complex, maar Granada is zoveel meer dan enkel het Alhambra. De stad is redelijk groot, maar tegelijkertijd is het een ideale stad om te voet te verkennen. Verdwalen doe je hier namelijk niet snel, maar het enige nadeel vind ik dat de stad wel wat heuvelachtig is.

Uiteraard moet je het Alhambra bezoeken, maar vergeet ook niet om te wandelen in de fantastische Arabische wijk Albayzin of af te koelen in een van de mooie tuinen of plaats te nemen op een gezellig terrasje en te genieten van de tapas en de lekkere wijn. Of maak een luchtballontocht boven Granada!

Steden bucket list, 6 steden voor op jouw bucket list

4. Chefchaouen

Dit is een geweldig mooi stadje in Marokko, want de medina van dit bijzondere stadje is helemaal blauw geverfd en daarom vind ik het de mooiste medina van heel Marokko. Honderden kleuren blauw en ook werkelijk alles is in een tint blauw geverfd. De straten, de huizen, de deuren en waar je ook kijkt zie je dat alles blauw is. Chefchaouen is een mooie mengelmoes van Marokkaanse en Spaanse invloeden en de voertaal hier is Spaans en Frans. Ronddwalen in de volledig blauwe medina is een bijzondere ervaring en een lust voor het oog.

Steden bucket list, 6 steden voor op jouw bucket list

5. Boedapest

Dit is de hoofdstad van Hongarije en met een bevolking van 2 miljoen inwoners is het de grootste stad van het land. De stad wordt vaak Het Parijs van het Oosten genoemd. Ik vind dat Boedapest deze naam zeker verdiend! De omgeving rondom de Donau is schilderachtig. De mooie bruggen, prachtige gebouwen en de vriendelijke sfeer maken Budapest één van de leukste en mooiste steden in Europa. Vergeet ook niet om een avondje door te brengen in één van de toffe ruïne pubs van de stad.

Steden bucket list, 6 steden voor op jouw bucket list

6. Seoul

Dit is één van de dichtstbevolkte en grootste steden ter wereld en ligt in Zuid-Korea. Deze stad heeft talloze prachtige bezienswaardigheden, zoals paleizen, tempels, musea en (avond)markten. Seoul is een stad waar je echt even de tijd voor moet nemen om alles te zien, want er is zeker voor ieder wat wils.

Seoul heeft een uitgebreid en perfect metro netwerk, waarbij de stations ook in het Engels staan aangegeven. De historie van de stad is heftig en dit is terug te vinden in diverse interessante musea en ook door het bezoeken van de grensstreek van Noord en Zuid Korea. Maar Seoul is ook vooral erg leuk! De hipster wijk Hongdae is geweldig en een foodtour is een toffe ervaring en ook de diverse tempels zijn indrukwekkend mooi.

Steden bucket list, 6 steden voor op jouw bucket list

Welke steden staan er hoog op jouw bucket list om te gaan bezoeken?


Stedentrips

Geef een reactie