ReizenStedentrip

De 6 leukste dingen om te doen in Dubrovnik

dubrovnik-stedentrip

Dubrovnik is een oude stad in Kroatië en is adembenemend mooi. De stad is volledig omringd door oude stadsmuren en is prachtig gelegen aan het water. Dubrovnik is de laatste jaren uitgegroeid tot één van werelds meest luxueuze toeristische bestemmingen. Maar er zijn ook genoeg budget opties om te verblijven en betaalbare dingen om te doen.  Het geweldige weer, de helderblauwe zee en het historisch erfgoed zorgt ervoor dat Dubrovnik een super leuke bestemming is. Ik ben vier dagen in Dubrovnik geweest en ik vond het een betoverend mooie stad met veel leuke dingen om te doen!

Wat zijn de zes leukste dingen om te doen in Dubrovnik?

1. Wandel over de oude stadsmuren

Vraag aan diverse mensen wat leuke dingen zijn om te doen in Dubrovnik en iedereen zal direct zeggen dat je moet gaan wandelen over de oude stadsmuren. Ik vind het terecht dat deze wandeling zo populair is! Een wandeling over de hele stadsmuren kost ongeveer een uurtje en je loopt bijna 2 kilometer. Je loopt zo een rondje rondom de gehele binnenstad. Het uitzicht is echt overal erg mooi en je ziet de stad vanuit alle invalshoeken en zo krijg je een perfect beeld hoe indrukwekkend en prachtig deze oude stad is. Omdat het er nogal druk kan zijn met toeristen is het aan te raden om deze wandeling ’s ochtends vroeg te doen of aan het einde van de middag. De toegangsprijs voor de stadsmuren is 120 kn.

dingen om te doen Dubrovnik, De 6 leukste dingen om te doen in Dubrovnik

2. Verdwaal in de oude stad

Wat ook zeker één van de leuke dingen is om te doen in Dubrovnik is het verkennen van de oude binnenstad met de talrijke kleine straatjes en geheime plaatsen en pleintjes. Loop en verdwaal in Dubrovnik en verbaas je over alles wat je ziet, dat is wat ik gedaan heb en ik vond het geweldig! Ieder straatje is mooi en de verborgen pleintjes zijn een lust voor het oog. Vergeet ook niet om even lekker te gaan zitten in een leuk café en te genieten van het uitzicht en de mensen om je heen.

3. Beklim de Srđ-heuvel

Vanaf de stadsmuren is het uitzicht al prachtig, maar vanaf de Srd heuvel is het al helemaal adembenemend. Via de korte kabelbaan rit kom je tot bovenaan de Srđ-heuvel. Een kaartje voor een retour ticket kost 100 kn. Vanaf deze heuvel kijk je neer op de oude stad en het is zonder twijfel het allermooiste uitzicht over Dubrovnik. Aangezien ik een huurauto had, ben ik in plaats van met de kabelbaan omhoog gereden met de auto en dit is ook prima te doen.

dingen om te doen Dubrovnik, De 6 leukste dingen om te doen in Dubrovnik

4. Loop over de Stradun

Eén van de leuke gratis dingen om te doen in Dubrovnik is over de Placa (ook bekend als Stradun) te lopen of beter gezegd te flaneren natuurlijk. Dit is de lange hoofdweg in de oude stad die van de ene poort naar de andere poort loopt. Deze straat is leuk en vol met attracties, restaurants, winkels en ijskraampjes.

dingen om te doen Dubrovnik, De 6 leukste dingen om te doen in Dubrovnik

5. Bekijk het Franciscanenklooster

Het Franciscanenklooster is een geweldig klooster uit de 14e eeuw. Er is ook een klein en zeer interessant museum en hier zijn de kogelgaten in de muren van de oorlog nog zichtbaar. Ook is er een mooie kerk en die is zeker de moeite waard om te bezoeken. Entreeprijs voor het klooster is 30 kn.

dingen om te doen Dubrovnik, De 6 leukste dingen om te doen in Dubrovnik

6. Bezoek een Buza bar

Er zijn twee Buza Bars in Dubrovnik. Deze bars bevinden zich op de rand van de kliffen aan de zijkant van de oude stadsmuur. Ze zijn toegankelijk via de stadsmuur en je kunt ze niet missen. Mijn voorkeur is Buza Bar II, omdat er meer schaduw is en je heerlijk even kunt afkoelen met een lekker zeebriesje.

Mis jij nog leuke dingen om te doen in Dubrovnik in deze lijst?


Huur een auto

Ik heb zelf een auto gehuurd in Dubrovnik en dat is erg goed bevallen. Het land en de buurlanden (Montenegro en Bosnië en Herzegovina) zijn perfect om met een auto te ontdekken. De leuke plekjes in de regio zijn wat lastig te bezoeken met het openbaar vervoer, aangezien ze vaak midden in de natuur liggen. Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars en dit is erg goed bevallen! Zij verhuren auto’s met een handig all inclusive pakket en zo weet je dat alles goed geregeld is!

dingen om te doen Dubrovnik, De 6 leukste dingen om te doen in Dubrovnik


Tip hotel Dubrovnik

Er zijn veel leuke hotels in Dubrovnik waar je kunt verblijven. Voor iedere prijsklasse is er wel een leuk hotel te vinden. Zelf verbleef ik in Hotel Dubrovnik Palace en dit is mij goed bevallen! De kamers zijn prachtig met een fantastisch uitzicht. Het hotel een zeer uitgebreid ontbijtbuffet en zeer vriendelijk en servicegericht personeel! ieder kwartier gaat er een busje naar de oude stad gaat. Perfecte faciliteiten om te zwemmen binnen, buiten en in zee.

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Dubrovnik!
dingen om te doen Dubrovnik, De 6 leukste dingen om te doen in Dubrovnik
Hotel Dubrovnik Palace

Kroatië

Oost Europa

dingen om te doen Dubrovnik, De 6 leukste dingen om te doen in Dubrovnikdingen om te doen Dubrovnik, De 6 leukste dingen om te doen in Dubrovnik

Geef een reactie