Hidden GemsReizen

6 landen voor op jouw bucket list

Mostar

Het is altijd super leuk om te dromen over een volgende reis en om een bucketlist te maken en zo de landen van je bucket list af te gaan strepen. Maar ja, met 190 landen is het wel een beetje lastig om een keuze te maken en een overzichtelijke bucket list te hebben. Ik heb al 71 landen bezocht, maar ook mijn bucket list is nog oneindig lang. Avontuurlijke bestemmingen, ontdekken van nieuwe plekken, een beetje cultuur, mooie natuur en strand is voor mij de ideale combinatie van een mooie reis. Als je hier ook van houdt dan heb ik hier zes landen beschreven die je een keer moet bezoeken!

Dit vind ik 6 landen die op jouw bucket list moeten staan!

1. Iran

Iran is een bijzonder fascinerend en nog onontdekt land en hier wonen de meest gastvrije en vriendelijke mensen ter wereld. Jazeker, de mensen zijn hier echt nog vriendelijker dan in sommige landen in Zuidoost Azië zoals Laos, waar de mensen toch ook al zo lief zijn. De oudste beschaving ter wereld is ontstaan in Iran en er is zoveel historische schoonheid in Iran te bewonderen wat nog dateert uit de tijd van vóór de islamitische revolutie.

Dit land vormt een prachtige decor voor een waar Duizend-en-één-nacht sprookje. Iran is in de Midden Oosten regio een veilig en stabiel land en de jonge generatie spreekt allemaal Engels. Het is heerlijk en interessant om in een theehuis te zitten en een boeiend gesprek te voeren met de Iraniërs. Een bezoek aan de allermooiste moskee in de hele wereld, de Nasir Al Molk moskee, moet met stip op je bucket list staan!

bucket list landen, 6 landen voor op jouw bucket list
Iran

2. Indonesië

Indonesië is een geweldig veelzijdig land met méér dan 14.000 eilanden. Keuze genoeg en je bent er nooit uitgekeken! Indonesië heeft voor ieder wat wils door de grote diversiteit aan stranden, eilanden, vulkanen en natuur. Spot de orang-oetans op Sumatra, ontdek het relaxte Bali en wandel door de groene rijstvelden, ontdek de jungle en de natuur van Borneo of luier en snorkel op één van de prachtige Gili Eilanden in Lombok. Je kunt ieder jaar wel naar Indonesië gaan en een nieuw stukje ontdekken! Vooral het nog onontdekte eiland Nusa Penida is een eiland wat je hoog op de je bucket list moet plaatsen!

bucket list landen, 6 landen voor op jouw bucket list
Nusa Penida

3. Ecuador

Helemaal in Zuid Amerika ligt het bijzondere Ecuador met de unieke Galapagos eilanden. Deze eilanden vormen één van de mooiste plekken op aarde en een must om één keer in je leven te hebben bezocht. De flora en fauna is zo uniek en nergens anders ter wereld te vinden. De leguanen, reuze schildpadden en zeehonden dwalen gewoon op de straten rond en zitten naast je tijdens je ontbijt. Deze dieren zijn allemaal ontzettend tam, omdat ze nooit natuurlijke vijanden hebben gekend en dit maakt het bijzonder. Een bezoek aan het schildpadden reservaat El Chato Tortoise Reserve verdient een plek op jouw bucket list.

bucket list landen, 6 landen voor op jouw bucket list
Galapagos

4. Marokko

Marokko is een verrassend land wat veel te bieden heeft en je verveelt je er nooit. Het land is een enorme explosie van kleuren, geuren en geluiden en prikkelt al jouw zintuigen op een fijne manier. Marokko heeft geweldig mooie (konings)steden, ongerepte woestijnen, gezellige dorpjes en top stranden. Het is maar vier uur vliegen en de tickets naar Marokko zijn vaak lekker goedkoop. Het bijzondere blauwe stadje Chefchaouen is absoluut bucket list materiaal!

bucket list landen, 6 landen voor op jouw bucket list
Chefchaouen

5. Myanmar

Myanmar is een land voor de cultuurliefhebbers onder ons. Maar er zijn ook stranden in Myanmar waar je heerlijk kunt relaxen en de natuur is indrukwekkend en je kunt prachtige hikes maken. De laatste jaren gaan er steeds meer toeristen naar Myanmar toe, maar het is nog zeker geen bestemming waar het overvol met toeristen is. Het tempelcomplex Bagan is één van de mooiste plaatsen in heel Azië met meer dan 4400 tempels. Het moet absoluut op jouw bucket list staan om een deze tempels vanuit een luchtballon te bekijken en te genieten van een onvergetelijke en adembenemend mooie ervaring.

bucket list landen, 6 landen voor op jouw bucket list
Bagan

6. Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is een nog redelijk onontdekt land in Europa en nog niet veel toeristen bezoeken dit land. Het land lijdt door de oorlog nog steeds aan een gebrek aan toeristen. Maar de oorlog in Bosnië en Herzegovina is al twintig jaar gelden afgelopen. Zo sneu en jammer voor het land! Bosnië en Herzegovina verdient met haar schoonheid meer toeristen. Mostar is de meest bekende en meest bezochte plaats in heel Bosnië en Herzegovina. De Stari Most brug heeft Mostar wereldberoemd gemaakt en staat geregistreerd op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Bekijk de prachtige Kravica waterval of wandel in het oude dorpje Pocitelj en ga jaren terug in de tijd.

bucket list landen, 6 landen voor op jouw bucket list
Kravica

Welk landen staan er op jouw bucket list?


Lees meer over deze landen

Geef een reactie