Cultuur & NatuurReizen

5x waarom reizen naar Kroatië leuk is!

Kroatie

Kroatië is een land waarvan ik vind dat het alles te bieden heeft voor een hele toffe vakantie. Ik vind het namelijk een enorm veelzijdige vakantiebestemming aan de Middellandse Zee met geweldige stranden, een prachtige natuur en een rijke culture historie. De diverse steden in het land hebben allemaal een eigen karakter en ook dat zorgt ervoor dat Kroatië veel verschillende gezichten heeft. is Kroatië een geweldige en unieke mix van Centraal-Europese, Mediterrane en Oost-Europese invloeden. Waarom is reizen naar Kroatië leuk?

Ik geef je mijn 5 redenen waarom reizen naar Kroatië leuk is!

1. De geschiedenis en cultuur

De rijke geschiedenis van het land vind ik interessant en is bijzonder door de vele historische gebouwen, de oude kerken, de vervallen forten, de ruïnes, de prachtige kastelen en de vele dorpjes waar de tijd stilgestaan heeft. In bijvoorbeeld de stad Split ga je meer dan 1.700 jaar terug in de Romeinse tijd en de historische kern van deze stad staat op de Unesco Werelderfgoed lijst.

Ook Dubrovnik vind ik met de smalle straatjes en de vele pleintjes schilderachtig mooi en de binnenstad vormt een lust voor het oog. De stad Zadar is zelfs meer dan 3.000 jaar oud en heeft een schat aan historisch erfgoed met een prachtig Romeins forum en de Romaanse kerk van Sint-Donatus. Porec heeft zelfs nog een stratenplan wat dateert uit het Romeinse Rijk en de basiliek van Euphrasius uit de 6de eeuw is indrukwekkend.

Bovendien kom je in Kroatië diverse musea tegen met Romeinse opgravingen en overblijfselen van een periode die honderden tot duizenden jaren geleden is. Dit alles zorgt ervoor dat Kroatië een enorme schat aan cultureel erfgoed heeft en dat maakt reizen naar Kroatië zó leuk!

reizen naar Kroatië, 5x waarom reizen naar Kroatië leuk is!
Dubrovnik

2. De mooie landschappen

De landschappen in Kroatië vind ik zeer afwisselend met eindeloze akkers, glooiende heuvels, steile bergen, vele wijngaarden en met een zeldzame flora en fauna. In totaal heeft Kroatië 8 nationale parken en 11 natuurparken. Al deze parken zijn uniek en adembenemend mooi en Kroatië is gezegend met denk ik de mooiste watervallen van heel Europa.

Zo vind ik de meren van Plitvice een aanrader door de vele enorme watervallen en de bijzondere kleuren en dat maakt Plitvice ongelofelijk mooi. Ook het Krka park is zeker een bezoek waard door de diverse watervallen en het gave vind ik dat je hier ook kunt zwemmen in het verfrissende water.

reizen naar Kroatië, 5x waarom reizen naar Kroatië leuk is!
Plitvice

3. De stranden

De kust in Kroatië vind ik van een uitzonderlijke schoonheid die je maar zelden ziet in Europa. Kroatië is goed voor zo’n 8.000 kilometer kust en heeft ook meer dan 2.500 zonuren per jaar. Hiermee zit Kroatië in de hoogste categorie zonuren van Europa.

Het fijne is dat je er populaire stranden vindt met tal van faciliteiten in de diverse leuke havenplaatjes, maar er zijn ook erg veel kleine strandjes die nog nauwelijks door toeristen zijn ontdekt. Op de Kroatische stranden waan je je echt op een exotische vakantiebestemming. De sfeer in de badplaatsen is gemoedelijk en diverse plaatsen hebben een heerlijke boulevard, waar je kunt genieten van de beste cocktails en de lekkerste gerechten. Veel terrasjes kijken uit op zee en zo heb je de perfecte plek om te genieten van de zonsondergang.

reizen naar Kroatië, 5x waarom reizen naar Kroatië leuk is!

4. Actieve vakanties

Er zijn volop mogelijkheden in Kroatië om actieve dingen te ondernemen. Erg leuk als afwisseling op een dagje strand of een dagje cultuur happen. De kust en de wateren zorgen ervoor dat Kroatië een ideaal land is om te zeilen, te duiken, te windsurfen en te kitesurfen. De vele bergketens zijn geschikt voor liefhebbers van hiken en klimmen. Istrië heeft een groot netwerk van goed onderhouden fietspaden en in Dalmatië kun je goed mountainbiken en ook kun je op diverse rivieren raften.

5. Geen massatoerisme

Kroatië is een steeds populairder vakantieland aan het worden en daardoor komen er steeds meer toeristen naar Kroatië. Maar Kroatië wil graag haar authentieke karakter behouden. Daardoor zijn er veel restricties met bijvoorbeeld de bouw van nieuwe hotels aan de kust om zo de kustlijn te beschermen. Er zijn meer dan genoeg plekken om tot rust te komen en het echte Kroatische leven te ervaren. Dit zal ook zo blijven.

reizen naar Kroatië, 5x waarom reizen naar Kroatië leuk is!

Dit zijn mijn 5 redenen waarom reizen naar Kroatië leuk is! Waarom lijkt reizen naar Kroatië jou een goed idee?


Huur een auto

Ik heb zelf een auto gehuurd in Kroatie en dat is erg goed bevallen. Het land is perfect om met een auto te ontdekken. Het landschap is prachtig en het in een korte tijd kun je veel van het land zien. Ik heb zelf een auto gehuurd via Sunnycars en dit is erg goed bevallen! Zij hebben ter plaatse samenwerkingen met diverse partijen en zo heb je altijd een goede prijs voor jouw autohuur.

reizen naar Kroatië, 5x waarom reizen naar Kroatië leuk is!


Lees meer over Kroatië

Lees meer over Europa

Geef een reactie