ReizenWeekendje Weg

5x leuke dingen doen op Texel

texel

Texel is een eiland waar ontzettend veel leuke dingen te doen zijn voor zowel jong als oud. In 2016 is Texel door de Lonely Planet uitgeroepen tot een van de mooiste bestemmingen van Europa. Wil je een paar dagen uitwaaien in Nederland? Ik vind dat je dan naar het eiland Texel moet gaan! Vanaf Amsterdam is het ongeveer een uurtje rijden naar Den Helder en vanaf daar vaar je in 20 minuten naar Texel. Texel heeft meer schapen dan inwoners en dit maakt het eiland uniek! Ik heb in de herfst een lang weekend op Texel uitgewaaid en ik heb genoten van de duinen, stranden, polders en het prachtige landschap van Texel. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen op Texel!

Wat vind ik vijf leuke dingen om te doen op Texel?

1. Zeehondentochten

Vlak voor de kust ligt een onbewoond eiland waar gegarandeerd altijd zeehonden zijn. Ze liggen en zwemmen hier in grote getalen, want dit natuurgebied is het vaste leefgebied van deze zeehonden. Met een boot vaar je hier in een half uurtje naar toe vanaf de haven in Oude Schild. De boottocht zelf is al zeker de moeite waard, maar het zien van zoveel zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving vond ik echt prachtig. De boot kan aardig dicht bij de beesten komen en zo kun je ze heel erg goed zien. Wat is er nou mooier en aandoenlijker dan deze beesten in hun natuurlijke leefomgeving te zien? Zeker één van de dingen die je moet doen op Texel!

 • Locatie: haven Oude Schild
 • Prijs: De prijs is vanaf €12,50. Dit is afhankelijk van het type boot en het aantal mensen dat mee kan.

dingen doen texel, 5x leuke dingen doen op Texel

2. De vuurtoren van Texel

De rode vuurtoren in Cocksdorp is de blikvanger van het eiland. Deze vuurtoren is indrukwekkend en staat op een prachtige plek midden in de duinen. De vuurtoren is 45 meter hoog en je kunt er helemaal tot aan de top klimmen. Het uitzicht van bovenaf is super mooi en je kunt bij helder weer heel Texel en de Waddenzee zien. In de vuurtoren krijg je allerlei informatie over de geschiedenis van de vuurtoren.

 • Locatie: Vuurtorenweg 184, De Cocksdorp
 • Entree: drie euro.

dingen doen texel, 5x leuke dingen doen op Texel

3. Maritiem en Jutters Museum

Dit is het grootste juttersmuseum ter wereld en heeft recent de tweede prijs ontvangen voor leukste museum van Nederland. Het museum bestaat uit een bonte verzameling van voorwerpen die de afgelopen 75 jaar zijn aangespoeld op het eiland. Het grote aantal gekke en bijzondere voorwerpen is echt verbazingwekkend en ik vond het geweldig om door dit museum te dwalen. Op het buitenterrein liggen voorwerpen die zijn opgevist door Texelse vissers en dit zijn ankers, boeien roeren etc. Dit museum verdient zeker een plekje op de lijst van dingen om te doen op Texel!

 • Locatie: Pontweg 141 a, De Koog
 • Entree: drie euro. 

4. De schapenboerderij

Texel is het eiland van de schapen en wil je meer weten over deze schapen dan is de schapenboerderij een leuke manier daarvoor. Op deze schapenboerderij zijn meer dan 25 verschillende schapenrassen. Hier kun je ook met hele schattige lammetjes knuffelen! Om half 12 is er een demonstratie schapen drijven met honden. Deze heb ik gezien en het is bijzonder gaaf om mee te maken.

 • Locatie: Pontweg 77, Den Burg
 • Prijs: vijf euro. 

dingen doen texel, 5x leuke dingen doen op Texel

5. Huur een elektrische fiets

Texel kun je te voet gaan ontdekken, maar beter is het om op de fiets en nog veel beter op de elektrische fiets op ontdekking uit te gaan. Op deze manier zie je de mooiste plekjes en heb je alle tijd om te stoppen en het landschap en de geluiden volledig in je op te nemen. In totaal is er 300 km aan wandel- en fietspaden.

 • Prijs: ongeveer twintig euro per dag.

Wat vind jij leuke dingen om te doen op Texel?


Tip hotel Texel

Een erg leuk hotel om te verblijven is Boutique Hotel Texel. De kamer is geweldig en prachtig ingericht met modern sanitair. Het is lekker rustig in het hotel en het ontbijt bestaat uit lokale producten. De faciliteiten zijn uitstekend met een zwembad, wellness met sauna. heerlijke rust. Dit is een hotel waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

 • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
 • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties op Texel!
dingen doen texel, 5x leuke dingen doen op Texel
Boutique Hotel Texel

Nederland

Regio Veluwe, Arnhem en Nijmegen

Geef een reactie