ReizenStedentrip

Hanoi, 5 tips en de leukste bezienswaardigheden

hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en deze stad is super leuk! Voor veel mensen is Hanoi het startpunt van hun reis naar Vietnam. Hanoi is een erg levendige stad die al je zintuigen prikkelt en waar je veel kunt doen. Hanoi verdient het niet om enkel een handige stad in Vietnam te zijn waar reizigers even zijn, omdat er een internationale luchthaven is of omdat het een logische uitvalsbasis is voor je tripjes naar Halong Bay of Sapa. Wat zijn tips en de leukste bezienswaardigheden voor Hanoi?

Ik geef jou vijf tips en vertel je de leukste bezienswaardigheden voor Hanoi.

Hanoi

Tijdens mijn eerste uren in deze stad vond ik de stad nogal overweldigend en intimiderend en helemaal niet leuk. Ik vond het er vooral hectisch, druk, vies, chaotisch, lawaaierig en vol met mensen, scooters en winkeltjes en restaurantjes. Ik wilde eigenlijk zo snel mogelijk weer weg en twijfelde zelfs ernstig of Vietnam wel het land voor mij was. Maar gelukkig ben ik nog een aantal dagen gebleven en heb ik de charme van de stad ontdekt. Een bevestiging dat eerste indrukken soms niet de juiste zijn!

Tips en de leukste bezienswaardigheden van Hanoi

1. Bezoek de oude wijk

De oude wijk is een enorme doolhof aan kleine straatjes en steegjes. Ik heb hier diverse keren gewandeld met een plattegrond in mijn hand, maar toch ben ik iedere keer weer verdwaald. Dit is wat de wijk zo leuk maakt! De namen van de straten zijn allemaal erg ingewikkeld en hebben vaak de naam van het ambacht dat je veel in die straat ziet. Stiekem lijken alle straten enorm op elkaar, maar ze zijn allemaal even fantastisch om doorheen te slenteren, omdat veel van het dagelijkse leven zich op straat afspeelt.

Overal zie je winkeltjes en hele kleine goedkope restaurantjes en in het weekend is er een toffe avondmarkt in deze wijk.

De meeste hotels bevinden zich ook in dit gebied. Het is een beetje ingewikkeld om de drukke straten over te steken, maar mijn tip is om gewoon te gaan lopen en dan merk je dat je elke keer veilig aan de overkant komt.

tips bezienswaardigheden Hanoi, Hanoi, 5 tips en de leukste bezienswaardigheden

2. Hoan Kiem Lake

Direct naast de oude wijk ligt het Hoan Kiem Lake. Dit meer en het wandelpad zijn mooi onderhouden en het is aangenaam om een rondje om het meer te lopen en de frisse lucht in te ademen. Deze plek straalt een enorme rust uit in de drukke stad. Via een schitterende rode brug kom je op een klein eilandje met een tempel en een opgezette magische schildpad. Elke ochtend om 7:00 uur zijn er aerobiclessen waar je aan deel kunt nemen.

Rondom het meer staan een aantal kraampjes waar je voornamelijk heel erg lekker én goedkoop ijs koopt. Vooral het groene rijstijsje vind ik goddelijk lekker! Aan de rand van het meer is een groot plein met een aantal restaurantjes. Het restaurantje op de derde verdieping is een aanrader om even te gaan zitten en naar beneden te kijken wat er allemaal gebeurt op het plein.

Ik heb dit elke dag gedaan en het is echt een mooie bezigheid.

tips bezienswaardigheden Hanoi, Hanoi, 5 tips en de leukste bezienswaardigheden

3. Hanoi Free Guide tours

Dit is een sociale organisatie die zonder winstoogmerk is opgericht en gerund wordt door een groep van studenten en ex-studenten sinds januari 2010. Zij organiseren gratis wandeltochten door de stad die begeleidt worden door lokale studenten. De student oefent zo zijn/haar Engels en je hebt de mogelijkheid om met een echte lokaal de stad te zien en alles te vragen wat je wilt.

Een super mooie win-win situatie!

Ik raad het vooral aan om deze wandeltocht te doen op één van de eerste dagen dat je in Hanoi bent. Ze bieden diverse tours aan die variëren van een aantal uren tot een hele dag. Ook kun je zelf doorgeven wat je wilt zien en zo heb je een eigen gemaakte tour. De studenten kunnen de diverse musea allemaal gratis bezoeken, maar wat ze wel verwachten is dat je de lunch/drankjes voor ze betaald. Ik heb een dag met een ontzettend aardig Vietnamees meisje de stad rondgewandeld en ze heeft me zoveel leuks en boeiends verteld! Natuurlijk zijn ze ook erg benieuwd naar het leven in Nederland. Zo hebben we de hele dag lang gekletst!

tips bezienswaardigheden Hanoi, Hanoi, 5 tips en de leukste bezienswaardigheden

4. Hao Li gevangenis

In de historie van Vietnam hebben diverse oorlogen plaatsgevonden en in dit museum vind je informatie hierover. Deze gevangenis is in eerste instantie gebruikt door de Fransen om Vietnamese politieke gevangenen op te sluiten. De gevangenis geeft een beeld van wat de Fransen de Vietnamezen hebben aangedaan.

Ik vond het behoorlijk schokkend en werd er zeker even stil van.

In de Vietnamoorlog is de gevangenis gebruikt om Amerikaanse gevangenen in op te sluiten en heeft deze gevangenis de bijnaam Hanoi Hilton gekregen. Dit om aan te geven dat de Amerikaanse gevangenen het hier destijds goed hadden. Of dat klopt weet ik niet, maar dat is het beeld wat geschetst wordt. De informatie in het museum is uitgebreid en wordt verstrekt door de vele foto’s die hier hangen. De martelapparaten en de guillotine zijn ook nog aanwezig in het museum. De entree is ongeveer €1,25.

tips bezienswaardigheden Hanoi, Hanoi, 5 tips en de leukste bezienswaardigheden

5. Vietnam Womens’ Museum

Dit museum geeft je een geweldige kijk in het leven van de vrouwen in Vietnam. De informatie verstrekking in dit museum is perfect en iedere verdieping heeft een ander thema. Je ontvangt informatie over de rituelen met betrekking tot geboorte, huwelijk en sterven. Bekende Vietnamese vrouwen werden geportretteerd en het is inspirerend om deze succesvolle en heldhaftige vrouwen te zien. Ik vind het zeer indrukwekkend om te leren hoe sterk de vrouwen zich hebben opgesteld gedurende de oorlogen die het land hebben geteisterd! De audiogids is zeer boeiend en informatief. Dit museum mag niet ontbreken in mijn lijst met tips en bezienswaardigheden van Hanoi!

tips bezienswaardigheden Hanoi, Hanoi, 5 tips en de leukste bezienswaardigheden

Dit zijn mijn tips en de bezienswaardigheden in Hanoi die je moet bezoeken! Heb jij nog tips voor bezienswaardigheden in Hanoi?


Tip boeken Vietnam


Hotel Hanoi

Oriental Suites Hotel & Spa is een heerlijk hotel in Hanoi! Het personeel is uitmuntend.  In het hotel kun je voor goede prijzen excursies boeken. Het hotel geeft een gevoel van thuiskomen. De kamers zijn schoon en er is uitstekende wifi. Ik heb er meerdere keren mijn tas mogen laten staan terwijl ik op meerdaagse excursie naar Halong Bay en Sapa was.  De locatie is in het centrum van de oude stad met de gezellige avondmarkt voor de deur.

  • Check hier de beschikbaarheid van dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Hanoi!
tips bezienswaardigheden Hanoi, Hanoi, 5 tips en de leukste bezienswaardigheden

Oriental Suites Hotel & Spa

Vietnam

tips bezienswaardigheden Hanoi, Hanoi, 5 tips en de leukste bezienswaardighedentips bezienswaardigheden Hanoi, Hanoi, 5 tips en de leukste bezienswaardigheden

Geef een reactie