ReizenStedentrip

De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!

tempels Bangkok

Bangkok is een stad met honderden tempels en het gaat je nooit lukken om deze allemaal te bezoeken. Het zijn er echt veel te veel. Deze boeddhistische tempels vormen één van de aspecten waarom ik Bangkok een hele interessante stad vind. Ben je bijvoorbeeld een drankje aan het drinken in een sky bar dan zie je alle schitterende gouden daken van de tempels in Bangkok. Indrukwekkend uitzicht! Ik ben meerdere keren in Bangkok geweest en dit vind ik de 5 mooiste tempels in Bangkok! 

Je kunt nooit alle tempels in Bangkok bezoeken, maar dit zijn de 5 mooiste tempels!

1. Wat Arun / Tempel van de Dageraad

Dit is zeker één van de mooiste tempels in Bangkok! Wat Arun is dé tempel van de dageraad en deze tempel kenmerkt zich door geweldig mooie kleurrijke mozaïek en een hoge pagode. Het is niet een doorsnee tempel voor Thailand en dat maakt het zeker interessant om te gaan kijken. Al vanaf een afstandje is dit een hele gave tempel om te zien. De restauratie is voltooid in augustus 2017 en je kunt helaas nu niet meer helemaal naar de top klimmen, maar de tempel ziet er wel prachtig uit na deze renovatie.

 • Locatie: 158 Wang Doem Road, Wat Arun, Bang Kok Yai. Je kunt de boot nemen naar Pier Tha Tien en vanaf daar kun je een bootje nemen om de rivier over te steken.
 • Entreeprijs: 50 Baht.

mooiste tempels Bangkok, De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!

2. Wat Pho / Tempel van de liggende Boeddha

Wat Pho is de tempel van de liggende Boeddha en dit is het oudste boeddhistische tempel complex in Bangkok, maar zeker ook één van de mooiste tempels. Het complex is erg groot en je vindt hier meer dan duizend Boeddhabeelden. Wat Pho is ook de bakermat van de Thaise massage. Hier is een bekende massage school aanwezig. De trekpleister van deze tempel is de liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. De tempel is erg populair en daardoor kan het hier erg druk zijn en dus is het beter om vroeg in de ochtend of in de late middag te gaan.

 • Locatie: 2 Sanamchai Road, Grand Palace, Pranakorn
 • Entree: 100 Baht.

mooiste tempels Bangkok, De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!

3. Wat Saket / De Gouden Berg tempel

Wat Saket staat bekend als de Gouden Berg tempel en is zeker één van de mooiste tempels in Bangkok. Deze tempel ligt op een heuvel en de wandeltocht omhoog is geweldig. Tijdens je trip naar boven is er van alles te zien aan de zijkanten van de trap: Boeddha’s, klokken en geweldige uitzichten. Je loopt door een mooie tuin met een groot aantal kleine en grote klokken. Door het luiden van de klokken maak je de doden wakker en dit klokken luiden zorgt voor een mystieke sfeer. Ik luid dan ook altijd de klokken als ik hier ben. Boven kun je wat drinken of een ijsje kopen en genieten van een prachtig uitzicht.

 • Locatie: 344 Chakkraphat Diphong Road, Bang Bat, Pom Prap Sattru Phai
 • Entree: 20 Baht.

mooiste tempels Bangkok, De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!

4. Wat Benchamabophit / De Marmeren Tempel

Wat Benchamabophit is een marmeren tempel en deze tempel is een mix tussen de Thaise en Europese bouwstijl van de 19e eeuw. Deze tempel is zeker de moeite waard door zijn zuiverheid en eenvoud. Achter de tempel bevindt zich een bijzondere galerij met een groot aantal boeddha’s uit allerlei tijdperken en regio’s. Niet veel toeristen bezoeken deze tempel en dat maakt het juist leuk om deze rustige tempel te bezoeken.

 • Locatie: 69 Nakornpathom Rd, Dusit
 • Entree: 20 Baht.

mooiste tempels Bangkok, De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!

5. Wat Phra Kaeo / Tempel van de Smaragdgroene Boeddha

Wat Phra Kaeo is de tempel van de Smaragdgroene Boeddha en ligt op het terrein van het grote paleis. Dit paleiscomplex is volledig omgeven door een witte muur van bijna twee kilometer lang. Het terrein is enorm groot! Deze boeddha is ongeveer 75 cm hoog en is gemaakt van jade en is het belangrijkste Boeddhabeeld in Bangkok. Het beeldje zelf is minuscuul, maar door de Thai om je heen te bestuderen ervaar je de grootsheid. Grappig detail is dat deze Boeddha een aantal keren per jaar nieuwe kleding krijgt. De koning van Thailand geeft dit beeld namelijk een paar keer per jaar een nieuwe jas.

 • Locatie: Na Phra Lan Road, Phra Borom Maha Rajawang, Phra Nakhon
 • Entree: 500 Baht

mooiste tempels Bangkok, De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!


Waar moet je aan denken als je een boeddhistische tempel bezoekt?

 • Je kleding: bedek je schouders en je benen.
 • Ga niet met je voeten zitten richting het boeddha beeld.
 • Betreed de tempel altijd op blote voeten.
 • Ben je met je lover in de tempel, kus of omhels elkaar dan niet.
 • Drink geen alcohol en rook niet in de tempel.
 • Let goed op je spullen.

Welke tempels vind jij de mooiste in Bangkok?

Bekijk hier mijn reisroute voor het noorden van Thailand 2 weken

Wil je nog meer tempels bekijken?

Op twee uur reistijd van Bangkok ligt Ayutthaya en dit is de oude hoofdstad van Thailand en is bekend om de vele tempels!


Wil je meer weten over Bangkok?


Tip hotel Bangkok

Er zijn ontzettend veel hotels in Bangkok, maar als ik in Bangkok ben dan verblijf ik altijd in het hotel Rambuttri Village Plaza. Fantastische locatie, op 1 minuut lopen van Khao San Road, maar geen geluidsoverlast en met een heerlijk zwembad op het dak!

 • Check hier dit hotel.
 • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Bangkok!
mooiste tempels Bangkok, De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!
Rambuttri Village Plaza

Tips boeken Thailand


De beste reistijd voor Bangkok

De beste reistijd voor Bangkok zijn de maanden november tot april, want dit is de droge periode. Maar ook in de overige maanden is Bangkok prima te bezoeken. Het regenseizoen uit zich vooral tijden de maanden juni tot en met oktober. In deze maanden kun je vooral buien in de namiddag verwachten. Het klimaat van Bangkok is tropisch nat en de luchtvochtigheid is vooral in april en mei hoog. De hoogste gemiddelde temperatuur in Bangkok is 37 graden in april en de laagste is 33 graden in januari.

mooiste tempels Bangkok, De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!


Bangkok

Thailand

Noord Thailand

mooiste tempels Bangkok, De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!mooiste tempels Bangkok, De 5 mooiste tempels in Bangkok die je moet bezoeken!

Geef een reactie