Hidden GemsReizen

De 5 mooiste tempels van Bagan, Myanmar

Bagan tempels

Bagan is een uitzonderlijk groot tempelcomplex in Myanmar met in totaal méér dan 4400 tempels, pagodes en kloosters. Voor mij is Bagan dé reden om naar Myanmar te gaan. Bagan is fantastisch en magisch. Het geeft een indrukwekkend beeld weer van de rijkdom van dit gebied van duizenden jaren geleden. Ik hoor vaak dat mensen Bagan vergelijken met de tempels van Angkor Wat in Cambodja. Beiden zijn het twee hele gave tempelcomplexen om te bezoeken, maar mijn voorkeur gaat uit naar Bagan. Ik vind Bagan magischer, de tempels zijn mooier en interessanter. Het hele gebied ademt een sfeer uit die ik zo mystiek vind. Maar wat zijn de mooiste tempels in Bagan?

4.000 tempels bezoeken dat gaat nooit lukken! Dit zijn de 5 mooiste tempels van Bagan.

1. Ananda tempel

De witte Ananda tempel vind ik de mooiste en meest interessante tempel van heel Bagan. De bouwstijl wijkt erg af van alle andere tempels. De tempel is van de buitenkant zeer indrukwekkend, maar binnen kijk je al helemaal je ogen uit. Overal zie je gouden Boeddha’s en andere gave beelden staan. Vooral de Boeddha aan de zuidkant is erg mooi. Sta je daar dichtbij dan kijkt deze Boeddha boos, maar vanaf een afstand zie je een glimlach. De lokale bevolking bezoekt deze tempel ook en daardoor is het een erg drukke tempel.

Ik heb deze tempel twee keer bezocht en de tweede keer zag ik weer allemaal dingen die ik de eerste keer helemaal gemist had.

mooiste tempels Bagan, De 5 mooiste tempels van Bagan, Myanmar

2. Shwe San Daw pagode

Dit is één van de hoogste en mooiste tempels van Bagan en je kunt hier helemaal bovenop klimmen. Het uitzicht is fenomenaal! Dit is dan ook de tempel waar je de mooiste zonsondergang van Bagan ziet. Kom wel op tijd, want veel mensen bekijken de zonsondergang vanaf deze tempel. De trap omhoog is wel wat steil, maar gelukkig is er recent een leuning naast geplaatst. Ook is de zonsopkomst spectaculair vanaf deze tempel, omdat hier iedere ochtend de luchtballonnen overheen vliegen. Bij deze tempel wordt gevraagd naar het entreebewijs van Bagan.

mooiste tempels Bagan, De 5 mooiste tempels van Bagan, Myanmar

3. Dhamma-ya-za-ka pagode

Deze pagode ligt iets buiten de gebaande paden en is niet zo druk bezocht door toeristen. En daarom staat deze tempel in de lijst met de mooiste tempels van Bagan! De bouw van de pagode is echt geweldig en de wanddikte is meer dan 1 meter. De pagode heeft drie vijfhoekige terrassen als basis. Het meest opvallende aan deze pagode is de gouden koepel en de zon geeft een prachtige glans op deze koepel. Bekijk deze pagode door met de klok mee een rondje te lopen door de tuin die bij de pagode ligt.

mooiste tempels Bagan, De 5 mooiste tempels van Bagan, Myanmar

4. Dhammayangyi

Dhammayangyi is de grootste en ook één van de mooiste tempels van Bagan. Donker, statig en mooi zijn de woorden die deze tempel het beste omschrijven. De gangen in de tempel zijn lang en hoog en het is verrassend koel binnen. Er is veel te zien in deze tempel en op elke hoek staat een groot Boeddha beeld en ook de muurschilderingen zijn indrukwekkend. Let op, er zijn vleermuizen in deze tempel. Buiten de tempel verkopen kunstenaars prachtige schilderijen.

Het is echt een tempel die me zeer verrast heeft!

mooiste tempels Bagan, De 5 mooiste tempels van Bagan, Myanmar

5. Nanpaya

Deze tempel is het best bewaarde geheim! Het is een hele kleine tempel en van buiten zie je er niets speciaals aan en ben je geneigd om hem gewoon voorbij te rijden. Per toeval ben ik gestopt bij deze tempel en dat was achteraf een super goed idee. Dit is één van de weinige tempels waar je helemaal naar boven kunt klimmen en geen andere toeristen tegenkomt. Op de top heb je een fantastisch uitzicht over héél Bagan. Het klimmen is een beetje ingewikkeld, want iedere tempel bezoek je namelijk op blote voeten.

mooiste tempels Bagan, De 5 mooiste tempels van Bagan, Myanmar

Wat is jouw favoriete tempel van Bagan?


Tip

Een leuk hotel om te verblijven is het Bagan View Hotel. Het hotel ligt in New Bagan op een prima locatie. In 20 minuten fietsen/ebiken ben je al bij de pagodas! Het dakterras is prachtig. Het personeel is super vriendelijk en behulpzaam en het ontbijt is uitgebreid en lekker. Het hotel is zowel van buiten als binnen mooi. Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Bagan!
mooiste tempels Bagan, De 5 mooiste tempels van Bagan, Myanmar
Bagan View Hotel

Tips boeken Myanmar


Bagan

Tempels

mooiste tempels Bagan, De 5 mooiste tempels van Bagan, Myanmarmooiste tempels Bagan, De 5 mooiste tempels van Bagan, Myanmar

Geef een reactie