ReizenStedentrip

5 leuke hidden gems in Parijs

Parijs

Parijs is één van mijn favoriete steden in Europa en ik ga er ieder jaar wel even een paar dagen heen. Er is zoveel te zien en te doen en deze stad bruist van het leven. Neem daarbij de grote hoeveelheid aan bezienswaardigheden, de vele winkels, de sfeervolle straten, het heerlijke eten en de lekkere wijn en je hebt een topbestemming! Elk jaar wordt Parijs bezocht door maar liefst vijfentwintig miljoen toeristen. De Eiffeltoren en het Louvre, dat zijn de topattracties die we allemaal wel een keertje gezien hebben. Maar wat zijn leuke hidden gems in Parijs?

Benieuwd naar wat mijn vijf favoriete hidden gems in Parijs zijn?

1. Sainte Chapelle

Deze kapel van Sainte Chapelle vind ik adembenemend mooi en is een echte hidden gem in Parijs. Binnen ga ik altijd in het midden op het pad staan en dan kijk ik omhoog. Ik geniet zo enorm van de geweldige architectuur, van de kleuren en van de mozaïek. De kapel bestaat uit twee delen, die allebei even prachtig zijn. De glas in lood ramen zorgen voor een geweldige lichtinval in de kapel.

Hidden gems Parijs, 5 leuke hidden gems in Parijs

2. Rue Cremieux

De mooiste en meest kleurige straat in heel Parijs is Rue Cremieux. Het is een klein en smal straatje waar het lekker rustig is en hier komen niet veel toeristen. De huizen hebben allemaal een mooie pastel kleur en ieder huis is uniek. Deze hidden gem in Parijs moet je een keertje gezien hebben!

Hidden gems Parijs, 5 leuke hidden gems in Parijs

3. De moskee van Parijs

Zoals jullie weten, ben ik een enorme fan van het bezoeken van moskeeën. De moskee in Parijs in Quartier Latin ontbreekt dan ook nooit tijdens een bezoek aan Parijs. Dit is één van de grootste en tevens mooiste moskeeën van heel Europa. Wat een bijzondere hidden gem in Parijs is dit! De stad Parijs heeft deze moskee geschonken aan de Islamitische Gemeenschap ter nagedachtenis aan de islamitische soldaten die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Hidden gems Parijs, 5 leuke hidden gems in Parijs

4. Versailles

Versailles ligt niet daadwerkelijk in de stad Parijs, maar ligt er wel heel erg dichtbij. Het is een half uurtje met de trein vanuit het centrum van Parijs en dan ben je er al. Dit kasteel is super indrukwekkend, maar de tuinen vind ik nog interessanter en nog indrukwekkender. Wist je dat Versailles de grootste Franse tuin ter wereld heeft? De tuin is méér dan 825 hectare groot en daarmee zelfs de grootste tuin ter wereld. Versailles is super groot en je hebt zeker een dag nodig om het kasteel en de tuinen te bekijken.

Hidden gems Parijs, 5 leuke hidden gems in Parijs

5. Jardin des Tuileries

Als je op zoek bent naar een rustpunt midden in deze hectische stad, dan is Jardin des Tuileries de plek waar je moet zijn. Het is een prachtig park midden in het centrum van Parijs. De locatie van het park is ideaal, want het ligt tussen het Louvre en Place de la Concorde. Er staan diverse mooie standbeelden en beelden in dit park. Ik ga altijd even een uurtje zitten op één van de vele stoelen die hier staan en genieten van de rust en het park.

Hidden gems Parijs, 5 leuke hidden gems in Parijs

Dit zijn mijn 5 hidden gems in Parijs! Wat zijn leuke hidden gems in Parijs volgens jou?


Tips boeken Parijs

Ik heb de Nederlandstalige reisgids ‘Time to Momo’ meegenomen naar Parijs. Aan de hand van zes leuke wandelingen door de stad zie je vele bezienswaardigheden.


Hotel tip Parijs

Ik slaap in Parijs altijd in het CitizenM Paris Gare de Lyon en dit is een heerlijk hotel. De ligging is perfect en het dakterras is super gaaf. Alles klopt bij dit hotel: het personeel, de kamers, het ontbijt en de sfeer in het hotel. De kamers zijn modern en trendy.

  • Check hier de beschikbaarheid van dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Parijs!
Hidden gems Parijs, 5 leuke hidden gems in Parijs
CitizenM Gare du Nord

Lees meer over Parijs

Hidden gems Parijs, 5 leuke hidden gems in ParijsHidden gems Parijs, 5 leuke hidden gems in Parijs

Geef een reactie