Lifestyle

5 boeken die je moet lezen als je van reizen houdt (2)

boeken

Reizen en tijd doorbrengen in het buitenland zorg voor opmerkelijke verhalen en resulteren in mooie verhalen en ook in goede boeken. Ik ben een fan van het citaat: “Travelling leaves you speechless and then turn you into a storyteller”. Wat zijn de boeken over reizen waarvan ik vind dat je ze gelezen moet hebben?

Dit zijn 5 boeken over reizen die gaaf zijn om te lezen! Allemaal gebaseerd op waargebeurde reisverhalen!

1. Shantaram, Gregory David Roberts

Lin ontsnapt uit een Australische gevangenis en reist met een vals paspoort naar India. Hij verdiept zich in de kleurrijke chaos in Bombay waar hij de trouwe gids Prabaker ontmoet en bevriend raakt met de gangster Khader Khan en de ongrijpbare Karla. Onder de indruk van de armoede in de sloppenwijken en ondersteund door zijn nieuwe vrienden, besluit Lin om een kliniek in de sloppenwijk van Bombay te beginnen. Hij bouwt zo een nieuwe leven op.

De auteur woonde tien jaar in de sloppenwijken van Bombay, vervalste documenten, smokkelde wapens naar Afghanistan en werkte voor de maffia. Toen werd hij alsnog opgepakt. Nadat hij zijn straf uitgezeten had, schreef hij Shantaram. Het is een dik boek, maar het is super interessant en uniek. Zeker voor de liefhebbers van India is dit een dikke aanrader. Je krijgt een enorme sympathie voor de hoofdpersoon, ondanks dat hij een ontsnapte gevangene is.


2. Strafkamp 22, Tig Hague

Eén gram van weed op de luchthaven van Moskou is het begin van een reis naar de hel. Tig Hague is een jonge Brit die regelmatig naar Moskou reist voor zijn werk. Tijdens één van die reizen vind de douane één gram weed in een broekzak, wat er nog inzat na een avondje stappen in Londen. Hij wordt direct gearresteerd en vervoerd naar strafkamp 22. Hij verblijft daar in een cel vol met ongedierte en vol met andere gevangenen. Bijna 2 jaar na zijn arrestatie en na een lange en vermoeiende juridische strijd krijgt Tig gratie en kan hij terug naar Londen.

Strafkamp 22 is een opmerkelijk boek wat een grote indruk op me heeft gemaakt. Dit is een verhaal dat je niet snel vergeet! Het geeft inzicht in het “hedendaagse” Rusland. Er zitten nog steeds mensen in de strafkampen onder vreselijke omstandigheden en de corruptie viert er nog altijd hoogtij.


3. 72 dagen in de Andes, Nando Parrodo

Vrijdag de 13e oktober 1972 stort een vliegtuig neer in het Andesgebergte. Aan boord zitten 15 leden van een Uruguayaanse rugbyteam, hun familieleden en supporters. Ze waren op weg naar een wedstrijd in Chili. Nando Parrado is één van de rugbyspelers en ligt drie dagen bewusteloos in het ijskoude wrak. Wanneer hij wakker wordt ontdekt hij dat velen de crash niet overleefd hebben. Degenen die het overleefd hebben, zitten diep in de Andes op een gletsjer in de sneeuw en zonder enige voedselvoorziening. Ze vechten tegen de meedogenloze kou en de levensbedreigende lawines.

72 dagen in de Andes is ook verfilmd en daarom kent bijna iedereen dit verhaal. Ondanks het feit dat je min of meer weet hoe het verhaal gaat, vind ik het nog steeds spannend om te lezen en je leeft automatisch enorm mee met de hoofdpersonen. Het boek toont op een indrukwekkende manier hoe de overlevenden het elke dag moeten uithouden in barre omstandigheden.


4. Eten, bidden, beminnen, Elizabeth Gilbert

Elizabeth is dertig en ze heeft alles wat een moderne vrouw wenst: een man, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn, is ze verdrietig, gestrest en verward. Ze gaat scheiden en komt in een depressie terecht. Ze besluit dat het zo niet langer kan en ze gooit het roer om. Ze gaat een jaar lang alleen reizen. Ze gaat op zoek naar balans en geluk en ze bezoekt drie landen: Italië, India en Indonesië. Ze leert Italiaans, ze leert te mediteren en ze ontmoet de liefde van haar leven.

Eten, bidden, beminnen is een inspiratie, omdat het zo herkenbaar is! Het boek is op een luchtige en leuke manier geschreven. Het boek is diepgaand, humoristisch, eerlijk en voor levensgenieters en dit is een mooie mix. Voor mij was het de inspiratie om een paar maanden onbetaald verlof te nemen en te gaan reizen.


5. Holy Cow, Sarah Macdonald

De 21 jarige Sarah Macdonald besluit na haar reis door India dat ze een hekel aan het land heeft. Op het vliegveld leest een waarzegster haar hand en ze voorspelt dat Sarah op een dag terug zal keren naar India. Elf jaar later is dit inderdaad zo en reist ze haar liefde achterna als hij een baan in New Delhi krijgt. Ze toont het land India op een prachtige manier en de haat verandert langzaam in een liefde voor India.

Holy Cow is een boek wat je moet lezen als je naar India op reis gaat, want het geeft een realistisch en juist beeld van India. Je krijgt een goede indruk hoe het is om als westerse vrouw in India te reizen en te wonen in India. Het is vlot en vaak humoristisch geschreven en zeer informatief.

Tip: Ik neem altijd een e-reader mee op reis. De kobo modellen bij Bol.com zijn goed geprijst en super handig!

Dit vind ik leuke boeken over reizen! Heb jij nog tips voor leuke boeken voer reizen die ik moet lezen?


Cadeaus

Boeken

Boeken over reizen, 5 boeken die je moet lezen als je van reizen houdt (2)Boeken over reizen, 5 boeken die je moet lezen als je van reizen houdt (2)

*Dit artikel bevat affliate links. Lees hierover meer in de disclaimer.

Geef een reactie