Lifestyle

5 boeken die je moet lezen als je van reizen houdt!

Top 5 boeken

Ik vind boeken lezen super leuk en ik ben gek op reizen! En deze twee dingen combineer ik vaak. Lezen en reizen zijn ook lekker makkelijk te combineren. Als ik reis dan lees ik veel, voornamelijk tijdens de busreizen of tijdens de vlucht. Ik vind het ook heerlijk om een dagje op het strand met een boek te liggen. Soms lees ik een boek per dag en ik vind dat zo ontspannend. en fijn. Als ik niet reis dan lees ik thuis voornamelijk boeken die over reizen gaan.

 Dit is mijn lijstje met 5 boeken met reisverhalen die ik erg leuk vind!

1. Into the Wild, Jon Krakauer

De 24 jarige Chris McCandless reist naar Canada met enkel een geweer en 10 pond rijst op zak. Zijn geld heeft hij voor een deel verbrand en de rest heeft hij aan een goed doel geschonken. Zijn plan is om de wildernis in Canada in te gaan en daar te overleven helemaal in zijn eentje en zonder geld. Maar dit gaat helaas niet goed en een paar maanden later vindt een jager zijn lichaam.

De film is zeker gaaf, maar het boek “Into the wild” vind ik veel leuker en interessanter. Het boek is op een hele fijne manier in elkaar gezet en leest heerlijk weg. Jon Krakauer heeft jarenlang informatie verzameld voordat hij dit boek schreef en dat is te merken als je het leest. Het is een waar eerbetoon aan Chris en ik vind het boek fascinerend van de eerste tot aan de laatste pagina.


2. Wild, Cheryl Strayed

Cheryl wandelt  in haar eentje 1700 kilometer over de Pacific Crest Trail van Californië tot aan Oregan. Maar Cheryls leven is één grote chaos; haar moeder is overleden, ze is net gescheiden en ze is verslaafd aan drugs en seks. Haar doel is om zichzelf te vinden tijdens deze lange wandeltocht. Echter is ze geen ervaren loper en is haar rugzak letterlijk en figuurlijk veel te zwaar.

Ik vind “Wild” een fantastisch boek over eenzaamheid en de ultieme volharding van een persoonlijk doel. Het boek is op een boeiende manier geschreven en het respect voor Cheryl groeit met iedere pagina die je leest. Je hoopt maar één ding tijdens het lezen en dat is dat ze het einde haalt.


3. Marching Powder, Rusty Young

Dit is een waargebeurd verhaal over het leven in een Boliviaanse gevangenis. Rusty Young is opgepakt voor drugssmokkel en belandt in deze gevangenis. Het dagelijkse leven in de gevangenis is vreemd en werkelijk alles is er te koop. Nog vreemder is dat de beste cocaïne uit Bolivia uit de gevangenis komt. Dit boek geeft je een vreemde inkijk in het leven in de gevangenis van Bolivia.

Het verhaal Marching Powder is zo bizar en boeit direct vanaf de eerste pagina! Al helemaal als je beseft dat het een waargebeurd verhaal is. Het boek is alleen beschikbaar in het Engels, maar het leest super makkelijk en is op een heldere en komische manier geschreven.


4. Ben jij ervaren? William Sutcliffe

Twee jonge mensen reizen voor het eerst naar India en dit zorgt voor erg veel grappige situaties en momenten. Dave is eigenlijk alleen mee naar India, omdat hij met Liz naar bed wilt. Hij vindt het vreselijk in India, het eten is smerig, het is er veel te warm en de mensen zijn abnormaal. Liz vindt alles geweldig aan India en voor haar is India de bestemming voor een spirituele zoektocht.

Ben jij ervaren? is een lekker luchtig geschreven boek over reizen in India. Dit is een ontzettend komisch boek over twee backpackers in India. Super leuk en herkenbaar om te lezen als je zelf in India bent geweest. Het is een eerlijk boek over reizen, waarin ook onzekerheden en de ongemakken met humor worden beschreven.


5. Turbulentie, Annette Herfkens

Dit is een waargebeurd verhaal waarbij Anette de enige persoon is die een vliegtuigramp in Vietnam overleefd. Ze brengt in totaal acht dagen in de jungle door voordat ze gered wordt. Vervolgens bouwt ze weer een nieuw leven op en moet ze leren leven met het verlies van haar verloofde en het verwerken van de ramp.

Turbulentie is zeer indrukwekkend en het is niet voor te stellen wat ze meegemaakt heeft. Het boek leest makkelijk en het is knap om te lezen hoe ze verder gaat na deze ramp. Het boek geeft je een bijzondere kijk in wat het inhoudt om als enige een vliegtuigramp te overleven.

Dit zijn mijn 5 tips met boeken over reizen! Heb jij nog tips voor mij met leuke boeken over reizen?

Tip: Ik neem altijd een e-reader mee op reis. De kobo modellen bij Bol.com zijn goed geprijst en super handig!

boeken reizen, 5 boeken die je moet lezen als je van reizen houdt!boeken reizen, 5 boeken die je moet lezen als je van reizen houdt!


Boeken

Geef een reactie