Cultuur & NatuurReizen

4x waarom je het noorden van Thailand moet bezoeken

Wat Phrathat Doi Suthep

Thailand is een ontzettend mooi land en veel toeristen bezoeken het. Veel mensen gaan naar het zuiden naar één van de eilanden, bijvoorbeeld Koh Samui of blijven in de omgeving van Bangkok en bezoeken een eiland daar in de buurt zoals Koh Kood. Natuurlijk zijn dit ook prima plekken om een leuke reis te maken. Maar het gebied in het noorden van Thailand heeft een enorme divers landschap en talloze bezienswaardigheden. Het wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, omdat het niet altijd handig op de route ligt. Iets wat ik erg jammer vind, want het noorden van Thailand heeft veel gaafs te bieden. Waarom moet je het noorden van Thailand bezoeken?

Dit zijn de 4 redenen waarom ik vind dat je het noorden van Thailand moet bezoeken!

1. Een trektocht van een paar dagen door de jungle

Je moet het noorden van Thailand bezoeken vanwege de jungle! De omgeving van Chiang Mai is bijzonder mooi en zeer geschikt voor het maken van een trektocht door de Thaise jungle. Ik heb een trektocht van 3 dagen en 2 nachten gedaan en het was geweldig. De jungle is een beetje heuvelachtig, maar niet te extreem zodat je relaxed kunt wandelen en kunt genieten van de omgeving. Ik ben door dorpjes gewandeld en heb rivieren overgestoken, waarbij ik tot aan mijn middel in het water stond. Ik heb eindeloze rijstvelden gezien en prachtige vergezichten. De nachten heb ik doorgebracht in kleine dorpjes bij lokale mensen thuis!

noorden van Thailand bezoeken, 4x waarom je het noorden van Thailand moet bezoeken

2. Het dorpje Pai

Het dorpje Pai ligt hoog in de bergen en de omgeving is adembenemend mooi. Pai is een hele goede reden om het noorden van Thailand te bezoeken! Het landschap wordt gedomineerd door groene rijstvelden en indrukwekkende bergen. Pai ligt op zo’n 130 kilometer van Chiang Mai en de route naar dit dorpje telt 762 haakse bochten. Alleen al de route naar Pai toe is een bijzondere ervaring. De sfeer in Pai is erg relaxed en het centrum bestaat uit een paar straten vol met gezellige restaurantjes, kleine cafés, hippe koffiebars, scooter verhuurbedrijven, massagesalons en excursiebureaus.

Het is absoluut waar wat iedereen zegt over Pai: you fall in love with it!

  • Op zoek naar een leuke accommodatie in Pai? Kijk dan hier!
noorden van Thailand bezoeken, 4x waarom je het noorden van Thailand moet bezoeken
Pai

3. De stad Chiang Mai

Chiang Mai is één van de populairste steden in Thailand en een belangrijke reden om het noorden van Thailand te bezoeken! Het is een compleet andere stad dan Bangkok! De stad voelt meer dorps aan en de sfeer is een stuk relaxter en te voet kun je de hele stad verkennen. Chiang Mai is zowel een topbestemming voor de natuur- als voor de cultuurliefhebbers.

Ik vind Chiang Mai de leukste stad van Thailand!

Chiang Mai is een stad waar je gemakkelijk een week kunt verblijven, omdat er zoveel te doen is! Het centrum van de stad heeft een soort van intieme en dorpse sfeer en herbergt tal van prachtige historische tempels en bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar.

  • Op zoek naar een leuke accommodatie in Chiang Mai? Kijk dan hier!

noorden van Thailand bezoeken, 4x waarom je het noorden van Thailand moet bezoeken

4. De stad Chiang Rai

De stad is vooral bekend vanwege de prachtige natuur in de omgeving en de vele theeplantages. Chiang Rai is het vertrekpunt richting de Gouden Driehoek en dit is een soort drie landen punt en hier grenzen Thailand, Myanmar en Laos aan elkaar. Deze regio is vroeger vooral bekend geworden door de opiumteelt. In deze Gouden Driehoek regio vind je nog hill-tribes die niet verwesterd zijn. De bekende Wat Rong Khun, ook wel bekend als de Witte tempel, ligt ten zuiden van de stad. Deze tempel is nog vrij nieuw en door de opvallende witte kleur is het een van de meest herkenbare tempels van het land.

  • Op zoek naar een leuke accommodatie in Chiang Rai? Kijk dan hier!

noorden van Thailand bezoeken, 4x waarom je het noorden van Thailand moet bezoeken

Dit zijn mijn 4 redenen om het noorden van Thailand te bezoeken! Heb jij zin om het noorden van Thailand te bezoeken?

Bekijk hier mijn reisroute voor het noorden van Thailand 2 weken

Tips boeken Thailand


Het noorden van Thailand

Thailand

Bangkok

Geef een reactie