ReizenStedentrip

4 tips voor een reis naar New Delhi, India

New delhi

New Delhi is de stad waar veel reizigers hun reis door India starten en het is fijn als je eerste kennismaking met het land India prettig is en je een geweldige tijd hebt in deze stad. Maar hoe doe je dat in een stad die onlangs nog door CNN is uitgeroepen tot meest vervuilde stad ter wereld? Wat zijn tips voor een reis naar New Delhi?

Volg mijn onderstaande vier tips voor een reis New Delhi en dan heb je een geweldige tijd in deze stad!

New Delhi

New Delhi is een super grote stad met circa 14 miljoen inwoners en het is een drukke stad waar de dynamiek van India in alle mogelijke opzichten volledig naar boven komt. Het is een bruisende metropool waar je veel leuke dingen kunt doen en interessante plekken kunt bezoeken! Ik ben een aantal keer in India en ook in new Delhi geweest. Ik herinner me nog goed dat ik mijn allereerste dagen in New Delhi vreselijk vond en serieus twijfelde wat er nou leuk aan India kan zijn.

Dit staat in schril contrast met het feit dat na een aantal reizen naar India het nu mijn favoriete land in Azië is! Mijn 4 tips voor een reis naar New Delhi!

tips reis New Delhi, 4 tips voor een reis naar New Delhi, India

Tips voor een reis naar New Delhi

1. Adem in en adem uit

New Delhi is een stad die ervoor kan zorgen dat je zintuigen overprikkeld raken, omdat er veel op hetzelfde moment gebeurt. Er is van alles te zien en de hoeveelheid kleuren, geuren en geluiden kan overweldigend overkomen. Kalm en relaxed blijven is het beste en het enige juiste wat je moet doen in de hectiek van New Delhi. Adem in en adem uit en raak niet gefrustreerd of overprikkeld.

Ik plan nooit teveel dingen op een dag, zodat ik niet teveel verschillende indrukken binnenkrijg. Neem de dag lekker een beetje zoals die komt en haast je niet teveel om je schema te halen. Check altijd even op internet de openingstijden van de bezienswaardigheden, want niet alles is altijd open.

Tijd is sowieso heel erg relatief in New Delhi. Iedereen maakt het mee dat de taxichauffeur aangeeft dat het 5 minuten rijden is, maar dat je er 20 minuten later nog steeds niet bent. Ofwel door de files en het hectische verkeer, ofwel domweg gewoon omdat hij maar iets heeft geroepen. Adem in en adem uit en let it go! Je hebt alleen jezelf er maar mee als je opgefokt raakt.

tips reis New Delhi, 4 tips voor een reis naar New Delhi, India

2. De Delhi Belly

Het eten in India is natuurlijk super lekker en overal koop je voor heel weinig geld de curries, kipgerechten, lam, rijst, naan en alle andere gerechten. Het ruikt allemaal zo heerlijk en het ziet er zo smakelijk uit en daardoor storten veel reizigers zich direct vol op dit goddelijke eten. Maar niet lang daarna hebben veel reizigers last van de beroemde Delhi Belly en deze diarree kan dagenlang duren.

Een schatting is dat ongeveer twee op de drie reizigers hier last van krijgen.

Super zonde, want daar zit je echt niet op te wachten tijdens je vakantie. De reden van de Delhi Belly zit in de hoeveelheid bacteriën in het eten en de slechte hygiëne in de keuken en op de markt en van de inwoners zelf. Ook is er een gebrek aan vezels en granen in het eten.

Ik let altijd goed op waar ik eet en ik let extra goed op alle standaard valkuilen. Ik was mijn handen extra vaak met desinfecterende zeep, ik drink geen kraanwater, ik eet geen rauw vlees/vis en schelpdieren. Als je het helemaal volgens de regels wilt doen, eet dan met je rechterhand in India, want de linkerhand is namelijk onrein.

tips reis New Delhi, 4 tips voor een reis naar New Delhi, India

3. De kleding

“Fijne veren maken mooie vogels”, en dit geldt met name in India. De kleding die je draagt in India is een manier om respect te tonen aan de inwoners, maar zeker ook om respect van ze te krijgen. Het bedekken van je armen en benen is de juiste manier in India, maar gedeeltelijk blote armen en benen is ook acceptabel, als de kleding maar niet te sexy en te bloot is.

In de grote steden zoals New Delhi is men wat ruimdenkender t.o.v. reizigers die niet in de meest respectvolle kleding lopen.

Maar als toerist trek je al vaak de aandacht en deze aandacht is zeker niet altijd prettig en vriendelijk bedoeld. Dit geldt dan voornamelijk voor de aandacht die vrouwelijke reizigers ontvangen in India. Terugkijken naar een man kan soms gezien worden als flirten en daarom is het beter om deze aandacht volledig te negeren. Bovendien is een mooi voordeel van de bedekkende kleding dat je goed beschermd bent tegen al het vuil en de insecten in India.

tips reis New Delhi, 4 tips voor een reis naar New Delhi, India

4. De schoenen

Bijna overal waar je komt, moet je je schoenen uitdoen. Dit geldt voor een bezoek aan tempels, maar ook bij het bezoeken van diverse winkels en hotels. Je ziet de rijen met schoenen vaak al staan bij de ingang van een tempel en winkel en dat is een behoorlijk duidelijke aanwijzing dat de schoenen toch echt uitmoeten. Hiervoor geldt geen uitzondering voor toeristen en men waardeert het zeker niet als je met schoenen/slippers naar binnen loopt.

Diverse keren heb ik dus mijn zeer fijne, maar prijzige Teva sandalen achtergelaten tussen een stapel met half versleten slippers in de hoop dat niemand ze zou stelen.

Helaas zijn ze een keer gestolen en dit is behoorlijk irritant. Je kunt dit voorkomen door van die hoesjes mee te nemen die je over je slippers/schoenen aan kunt trekken. Tevens zijn de vloeren ook regelmatig te smerig om met blote voeten te lopen en daarom is het ook handig om sokken mee te nemen die je aan kunt trekken op zo’n moment.

Zoek je een leuke accommodatie in New Delhi? Kijk dan hier!

tips reis New Delhi, 4 tips voor een reis naar New Delhi, India

Dit zijn mijn tips voor een reis naar New Delhi! Wil jij op naar New Delhi of heb jij nog tips voor een reis naar New Delhi?


New Delhi

India

De Taj Mahal


Tips boeken India

Geef een reactie