ReizenStedentrip

Wat zijn de 3 leukste ruïne pubs in Boedapest?

ruinepub

Een bezoek aan Boedapest is niet compleet zonder een bezoek aan minimaal één ruïne pub! De ruïne pubs zorgen er namelijk voor dat Boedapest één van de beste steden in de wereld is wat betreft het nachtleven. Ik vind de ruïne pubs echt geweldig en ik heb er meerdere bezocht zowel overdag om er lekker te lunchen als ’s avonds om er een drankje te drinken. Wat zijn de 3 leukste ruïne pubs in Boedapest?

Wat zijn nou die beroemde ruïne pubs? En wat vind ik de leukste ruïne pubs in Boedapest?

Wat zijn ruïne pubs?

De naam ruïne pubs zegt eigenlijk precies wat het is: cafés gebouwd in gebouwen die verlaten en geruïneerd waren. Er zijn er momenteel talloze te vinden in Boedapest. Ruïne pubs verplaatsen vaak naar een nieuwe plek en er wordt ook steeds weer een nieuwe ruïne pub geopend. Het zijn de perfecte plaatsen voor een drankje of een geweldig feestje. Daarnaast hebben ze ook een culturele functie en kun je er terecht voor films, theatervoorstellingen, concerten, tentoonstellingen en workshops.

Elke ruïne pub heeft een unieke stijl en sfeer en de ene ruïne pub is nog meer bijzonder dan de andere.

ruïne pubs Boedapest, Wat zijn de 3 leukste ruïne pubs in Boedapest?

Hoe zijn de ruïne pubs ontstaan?

Na de Tweede Wereldoorlog waren veel gebouwen in Boedapest in de Joodse buurt verlaten. Jaren later betrokken diverse mensen deze verlaten gebouwen en kwamen er hier ondergrondse pubs en bars. Dit was in deze tijd allemaal in het geheim. Sinds het begin van de 21ste eeuw zijn deze ondergrondse pubs bekend geworden bij het grote publiek. Deze periode betekende het definitieve keerpunt voor het nachtleven van Boedapest. In de Joodse wijk werden in een korte periode diverse nieuwe kroegen geopend in al deze diverse verlaten gebouwen. Het bijzondere is dat in deze oude gebouwen en fabrieken allerlei oud meubilair van bijvoorbeeld oude gemeenschapscentra, bioscopen bewaard is gebleven. Dit zorgt voor een enorm terug in de tijd gevoel. De jeugd gaf deze kroegen de naam ruïne pubs. Ruïne pub is de letterlijke vertaling van de Hongaarse naam.

ruïne pubs Boedapest, Wat zijn de 3 leukste ruïne pubs in Boedapest?

Wat vind ik de 3 leukste ruïne pubs in Boedapest?

1. Szimpla Kert: Vanaf de straat is het niet te zien dat dit een hele gave en grote plek is. Als je naar binnengaat, kom je in een totaal andere wereld terecht. Je kijkt je ogen uit, omdat er zo veel te zien is. Je kunt er dansen, chillen, praten en goedkoop drinken. De sfeer lijkt het meeste op een verlaten hippie plek. Ook al wil je niet stappen, ga dan toch even naar binnen voor een kleine wandeling door dit pand of bezoek de markt die er iedere zondagmorgen is. Dit is zeker één van de leukste ruïne pubs in Boedapest!

ruïne pubs Boedapest, Wat zijn de 3 leukste ruïne pubs in Boedapest?

2. Instant: Deze ruïne pub is heel erg groot en heeft veel verschillende kamers en bars. Dit is een plek waar je met gemak verdwaalt. Ze draaien er uiteenlopende muziek genres waardoor het voor iedereen leuk is om te bezoeken. De drankjes zijn hier wel wat prijzig, maar de entree is gratis, dus een keertje even binnenlopen is ook al leuk!

3. Fogas Ház: Dit is ook weer een plaatje van een locatie. Een erg grote ruïne pub waar je vooral leuk kunt eten en borrelen aan het einde van de middag en het begin van de avond. Deze ruine pub lijkt meer op een straat doordat er zeer veel kleine kroegen en restaurantjes zijn. Zeker één van de leukste en grootste ruïne pubs in Boedapest!

Lijkt het jou leuk om een ruïne pub te bezoeken?


Tip hotel

Ik heb zelf 4 nachten geslapen in Estilo Fashion Hotel Budapest en dit hotel is een aanrader. De locatie is perfect en het ligt midden in het centrum in een leuke straat vol winkels en restaurants. De kamers zijn erg schoon, modern en stijlvol ingericht. Je krijgt een gratis smartphone die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld Google Maps en internet.

  • Check hier de beschikbaarheid en actuele prijzen voor dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Boedapest!

ruïne pubs Boedapest, Wat zijn de 3 leukste ruïne pubs in Boedapest?


Boedapest

Lees meer

ruïne pubs Boedapest, Wat zijn de 3 leukste ruïne pubs in Boedapest?ruïne pubs Boedapest, Wat zijn de 3 leukste ruïne pubs in Boedapest?

Geef een reactie