Weetjes Bestemmingen

27 leuke weetjes over India

India

Ik vind India een speciaal land en je kunt India totaal niet vergelijken met een ander land in de wereld. India is absoluut mijn favoriete land in Zuidoost Azië! India is overweldigend en intimiderend en het land overdondert je. De hoeveelheid kleuren, geuren, geluiden, mensen en verkeer is overweldigend en prikkelt al je zintuigen maximaal. Maar ik vind India ook gevoelig, kleurrijk en mystiek. Wat zijn leuke weetjes over India?

Ik heb 27 weetjes verzameld over het bijzondere land India!

1. Het is het zevende grootste land in de wereld qua oppervlakte, maar het is wel het tweede land ter wereld met de meeste inwoners.

2. In 2050 is dit land met de meeste inwoners ter wereld zijn met 1,6 miljard mensen. Dit is evenveel als het aantal inwoners van de VS en China bij elkaar.

3. India is de grootste democratie in de wereld met 1,2 miljard mensen.

4. Ieder jaar komen 100 miljoen mensen naar het India Kumbh Mela Festival en daarmee is dit officieel de bijeenkomst met het grootste aantal mensen in de hele wereld.

5. In totaal bevinden 13 van de 20 meest vervuilde steden ter wereld zich in dit land, waarbij New Delhi op de eerste plek staat als meest vervuilde stad ter wereld.

weetjes India, 27 leuke weetjes over India

6. Er zijn zes seizoenen: zomer, herfst, winter, lente, zomer moesson en winter moesson.

7. De officiële talen zijn Hindi en Engels, maar de regering erkent ook 17 andere talen (Assamees, Bengali, Gujarati, Nepalees, Manipuri, Konkani, Kannada, Kashmiri, Malayalam, Marathi, Oriya, Punjabi, Sanskriet, Sindhi, Tamil, Telugu, en Urdu). Naast deze talen worden er ook nog ongeveer 1.600 dialecten gesproken in het land.

8. Er zijn meer dan een miljoen miljonairs, maar ook ongeveer 35% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

9. Om een Big Mac te kunnen kopen, moet de gemiddelde persoon in dit land bijna 6 uur werken.

10. 53% van de woningen heeft geen toilet.

weetjes India, 27 leuke weetjes over India

11. In India woont de grootste familie ter wereld: Ziona Chana heeft 39 vrouwen, 94 kinderen en 33 kleinkinderen.

12. Het heeft de laagste vleesconsumptie per persoon in de wereld.

13. De Indiase vlag heeft drie horizontale strepen: saffraan staat voor moed en opoffering, wit voor de waarheid en vrede, en groen voor geloof, vruchtbaarheid en ridderlijkheid.

14. In India zijn alle grote wereldgodsdiensten vertegenwoordigd en hier is het Hindoeïsme, Boeddhisme en Sikhisme ontstaan.

15. Slechts 2% van de mensen definiëren zichzelf als atheïsten.

weetjes India, 27 leuke weetjes over India

16. Het is de grootste producent in de wereld van gedroogde bonen, zoals bruine bonen en kikkererwten. Ook is India de grootste exporteur van bananen.

17. Het produceert 70% van alle specerijen in de wereld.

18. De meest bekende persoon is Mohandas K. Gandhi (1869-1948). Hij is bekend als Mahatma Gandhi en hij heeft zijn leven gewijd aan het op een vreedzame wijze bevrijden van India van de Britse overheersing. Zijn verjaardag is 2 oktober en dit is een nationale feestdag in India.

19. Koeien lopen en liggen overal in de straten en ze worden beschouwd als heilige.

20. In India is het schaken uitgevonden en het oorspronkelijke woord voor “schaken” is het woord “chaturanga” wat “vier leden van een leger” in het Sanskriet betekent.

weetjes India, 27 leuke weetjes over India

21. Het land heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de wetenschap. Het concept van nul als een getal is hier bedacht.

22. India is het land met de meeste postkantoren in de wereld, namelijk 150.000.

23. Het heeft één van de hoogste tarieven in de wereld voor het uitvoeren van abortus. Er worden gemiddeld 7 miljoen abortussen per jaar uitgevoerd, waarvan 2/3 in de onbevoegde gezondheidszorg.

24. De grootste filmindustrie in de wereld is gevestigd in de stad Mumbai. De B in “Bollywood” komt uit Bombay, de oude naam voor Mumbai.

25. Cricket is geïntroduceerd door de Britten en is de meest populaire sport.

26. In India draagt men witte kleding naar een begrafenis. Weduwen dragen ook vaak witte kleding in tegenstelling tot de kleurrijke kleding van de getrouwde en de vrijgezelle vrouwen.

27. Londen heeft meer Indiase restaurants dan Mumbai en Delhi. Groot-Brittannië heeft ook het grootste Indische restaurant in de wereld, de Aakash, waar 750 mensen kunnen eten.

weetjes India, 27 leuke weetjes over India

Dit zijn leuke weetjes over India! Heb jij nog leuke weetjes over India?


Tip boeken India


India

De Taj Mahal

Geef een reactie