Weetjes Bestemmingen

25 leuke weetjes over de Filipijnen

Filipijnen

Reizen in de Filipijnen is geweldig en dit land moet op je bucket list staan! In de Filipijnen heb ik geluierd op de allermooiste parelwitte stranden van heel Zuidoost-Azië en heb ik de tofste boottochten gemaakt! Ik dacht af en toe echt even in Expeditie Robinson te zitten vanwege de adembenemende en pure schoonheid van alle eilanden! “It’s more fun in the Philippines” is de bekende slogan van de Filipijnen en ik kan niet anders dan dit volledig beamen! Er zijn zoveel leuke weetjes over de Filipijnen!

Ik heb 25 leuke weetjes over de Filipijnen voor je!

1. De Filipijnen bestaan uit 7.107 verschillende eilanden, waarvan slechts 2.000 bewoond zijn. Bijna 5.000 eilanden zijn onbewoond en deze onbewoonde eilanden hebben ook geen naam.

2. Deze vele eilanden bevinden zich in de Zuid-Chinese Zee, Filipijnenzee, Suluzee, Celebes zee en de Straat van Luzon.

3. Het land heeft 36.289 kilometer aan één kustlijn en staat daarmee op de vijfde plaats van de langste kustlijn ter wereld.

4. Er worden ongeveer 175 talen gesproken in de Filipijnen. De officiële taal van het land is Filipijns.

weetjes Filipijnen, 25 leuke weetjes over de Filipijnen

5. Het is het enige land in de wereld waarvan de vlag ondersteboven wordt geheven wanneer het land in oorlog is. Als de kleur rood bovenaan is dan is het land in oorlog en in vredestijd staat de kleur blauw bovenaan.

6. Manilla, de hoofdstad, is de meest dichtbevolkte stad ter wereld. De bevolkingsdichtheid is 43.079 personen per vierkante kilometer.

7. De Filipijnen heeft een bevolking van meer dan 90 miljoen mensen en groeit met circa 2% per jaar. Hiermee is dit land het snelst groeiende land ter wereld.

8. Het is het enige land in Azië waarbij het merendeel van de bevolking, namelijk 80%, rooms-katholiek is.

weetjes Filipijnen, 25 leuke weetjes over de Filipijnen

9. De Filipijnen was het eerste land in Zuidoost-Azië dat onafhankelijk werd na de Tweede Wereldoorlog in 1945.

10. Het land heeft een bevolking van meer dan 100 miljoen mensen, waardoor dit land het 12e meest bevolkte land in de wereld is.

11. Ongeveer 11% van de bevolking werkt overzee en het land is de top leverancier van verpleegkundigen in de wereld met ongeveer 25% van alle overzeese verpleegkundigen.

12. De inwoners zijn zeer actief op sociale media zoals Instagram en Facebook. Ze zijn uitgeroepen tot de grootste liefhebbers ter wereld van het plaatsen van selfies.

13. De stad Makati City is gekroond tot de “selfie-hoofdstad van de wereld” met 258 selfies genomen per 100.000 mensen.

weetjes Filipijnen, 25 leuke weetjes over de Filipijnen

14. Karaoke is uitgevonden in de Filipijnen en niet Japan zoals veel mensen denken.

15. De Filipijnen heeft het hoogste percentage ontdekking nieuwe diersoorten met 16 nieuwe soorten zoogdieren in de laatste 10 jaar.

16. In de top 10 van grootste winkelcentra in de wereld staan drie winkelcentra in de Filipijnen.

17. Jeepneys zijn een unieke vorm van vervoer in het land. Jeepneys zijn leger jeeps van het Amerikaanse leger die na de Tweede Wereldoorlog achter zijn gebleven in het land.

18. Het land is de grootste exporteur ter wereld van kokosnoten en tropisch fruit, bijvoorbeeld papaja en mangosteen.

weetjes Filipijnen, 25 leuke weetjes over de Filipijnen

19. Het land is de thuisbasis van de langste slang ter wereld: de Python reticulatus. Deze slang kan meer dan 8 meter worden.

20. Het getal 13 is een ongeluksgetal en in de Filipijnen zit men zelden met 13 menen aan tafel.

21. Het is het zeer onbeleefd om cadeaus te openen onmiddellijk nadat je ze ontvangen hebt.

22. De Conus gloriamus is de zeldzaamste en duurste zeeschelp in de wereld en is één van de 12.000 soorten schelpen gevonden in de Filipijnen. Deze schelpen zijn verkocht voor 5.000 dollar per stuk.

weetjes Filipijnen, 25 leuke weetjes over de Filipijnen

23. De yo-yo is uitgevonden door een Filipijnse Amerikaan en de naam yo-yo komt van de Filipijnse taal en betekent “kom terug”.

24. Jellyfish Lake in de Filipijnen bevat meer dan 13 miljoen kwallen.

25. Het meest actieve Tyfoonseizoen was in 1993 toen er 19 tyfoons over het land raasden. De hoogste windsnelheid van een tyfoon ooit gemeten op de Filipijnen is 320 km/uur.

Dit waren mijn 25 weetjes over de Filipijnen! Heb jij nog leuke weetjes over de Filipijnen?


Tips boeken Filipijnen


Filipijnen

Azië

Weetjes

Geef een reactie