Weetjes Bestemmingen

23 leuke weetjes over Hong Kong

hong kong

In de bruisende metropool Hong Kong heb ik prachtige moderne gebouwen gezien, eindeloos mooie wandelingen gemaakt in de natuur, prachtige oude tempels bezocht, heerlijk gewinkeld en gefeest. Hong Kong is het hele jaar door een top bestemming door haar rijke historie en de diversiteit aan culturen en Hong Kong vormt een unieke mix van Oost en West. Dat zorgt ervoor dat Hong Kong één van de meest bezochte steden ter wereld is. Wat zijn leuke weetjes over Hong Kong?

Ik heb 23 leuke weetjes verzameld over Hong Kong!

23 leuke weetjes over Hong Kong

1. De naam is afkomstig uit het Chinees en het betekent letterlijk vertaald “geurige haven.”

2. De officiële naam is Hong Kong Special Administrative Region van de People’s Republic van China.”

3. Hong Kong is een speciale administratieve regio van het land China. China regelt defensie en buitenlandse zaken, maar verder handelt deze voormalige Britse Kroonkolonie als een zelfstandig land.

4. Deze stad is beroemd om zijn wolkenkrabbers, maar 40 procent van het grondgebied is echter land- en natuur reservaat.

5. Het bestaat uit 263 eilanden waarvan een deel onbewoond is.

weetjes Hong Kong, 23 leuke weetjes over Hong Kong

6. Hongkongers worden beschouwd als zeer intelligent, want zij hebben het hoogste IQ-niveau in de wereld met een gemiddeld IQ van 107.

7. De stad heeft het grootste aantal wolkenkrabbers (gebouwen met meer dan 14 verdiepingen) in de wereld. Het heeft meer dan 1200 wolkenkrabbers en dat is vier keer zoveel als bijvoorbeeld de stad New York.

8. Hong Kong staat op de vierde plek wereldwijd als land met de meeste miljardairs. In 2016 waren er 64 inwoners met meer dan 1 miljard dollar.

9. Hier vind je het duurste toilet ter wereld. Er is een gouden toilet van 60 miljoen dollar gebouwd in 2001.

10. Het is een van de minst auto-afhankelijke steden: 90 procent van alle reizen in Hongkong vinden plaats met het openbaar vervoer.

weetjes Hong Kong, 23 leuke weetjes over Hong Kong

11. Het hoogste punt is Victoria Peak en hier heb je een geweldig overzicht over de stad.

12. Het heeft het hoogste aantal restaurants per hoofd van de bevolking. Tevens bevindt zich in hier werelds meest betaalbare Michelin ster restaurant met gerechten die gemiddeld 2 dollar kosten.

13. Tsing Ma brug is de langste weg en spoor hangbrug ter wereld met een spanwijdte van 1.377 meter.

14. De langste roltrap ter wereld bevindt zich hier. Deze is 800 meter en van 06:00 uur tot 10.00 uur gaat de roltrap naar beneden en van 10:20 uur tot 24.00 uur omhoog.

15. Het beroemde gerecht Dim Sum ontstond in Hong Kong en betekent “het hart raken” en vormt een essentieel onderdeel van de lokale cultuur.

weetjes Hong Kong, 23 leuke weetjes over Hong Kong

16. Veel gebouwen hebben geen vierde verdieping, omdat het nummer vier weglaten zeer gebruikelijk is, omdat vier een ongeluksgetal is.

17. Van Mei tot November is het tyfoonseizoen, maar er is een zeer efficiënt systeem voor het omgaan met de tropische stormen. Een T1-signaal geeft aan dat er een storm aankomt, T3 betekent dat de storm er is en de schoolkinderen thuis moeten blijven.

18. De nationale luchtvaartmaatschappij is Cathay Pacific en wint regelmatig de prijs voor werelds beste luchtvaartmaatschappij.

19. Het vliegveld is even groot als 20 voetbalvelden.

20. De duurste flessen wijn ter wereld werden verkocht op een veiling in Hong Kong voor 232.692 dollar per fles.

weetjes Hong Kong, 23 leuke weetjes over Hong Kong

21. De beroemde Big Boeddha op Lantau eiland is ‘s werelds grootste zittende Boeddha.

22. Het brengt geluk als je eerst een dochter krijgt en vervolgens een zoon.

23. De Peak Tram was de eerste kabelspoorweg in Azië en is de oudste tram in de wereld. Gemiddeld vervoert deze tram dagelijks 11.000 mensen.

Zoek je een leuke accommodatie in Hong Kong? Kijk dan hier!

Dit vind ik leuke weetjes over Hong Kong! Heb jij nog leuke weetjes over Hong Kong?


Tips boeken Hong Kong


Hong Kong

Weetjes

Geef een reactie