Weetjes Bestemmingen

20 leuke weetjes over Maleisië

Maleisië

Maleisië is een land wat deels op het Aziatische vasteland ligt en deels op het noordelijke eiland Borneo. Maleisië is echt Azië. Het is één van de rijkste landen in Zuidoost-Azië door investeringen in technologie-industrie en door een redelijke olierijkdom. Wolkenkrabbers, exotische dieren in het wild, prachtige eilanden, jungle…. Maleisië heeft het allemaal. Wat zijn leuke weetjes over Maleisië? 

20 leuke weetjes over Maleisië!

1. In het verleden is Maleisië onder Portugese, Nederlandse en Engelse invloeden geweest. Het land werd in 1957 onafhankelijk, maar de grenzen van het nieuw gecreëerde land Maleisië zijn pas definitief vastgesteld in 1965.

2. De levensstandaard in Maleisië is vrij hoog vergeleken met andere landen in Azië en daarom zijn er veel immigranten uit met name uit China en India in dit land.

3. De prijzen in Maleisië zijn vrij laag, zoals voedsel, kleding en onderdak, maar alcohol is vrij duur vergeleken met andere Aziatische landen.

4. Een traditionele Maleisische schotel is Nasi Lemak. Dit gerecht is geweldig voor ontbijt, lunch en als avondmaal. Nasi Lemak is een kokosnoot rijst, geserveerd met ei en pittige sambal Chili pasta, gedroogde zoute ansjovis, gebakken pinda’s en verse komkommer.

5. Iedereen spreekt Engels in Maleisië, hoewel dit niet de officiële taal van het land is. Dit komt mede door de multiculturele samenleving van Maleisië. De manier om te communiceren met de (Indische of Chinese) immigranten is in het Engels.

weetjes Maleisië, 20 leuke weetjes over Maleisië

6. De grenzen van Maleisië zijn land- en zeegrenzen met Brunei, Indonesië en Thailand en gedeelde maritieme grenzen met China, Filippijnen, Singapore en Vietnam.

7. Het is het 66e grootste land ter wereld met een oppervlakte van 330.803 vierkante kilometer.

8. Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en is de grootste stad van het land. Het is één van de snelst groeiende steden in Zuidoost Azië in termen van bevolking en economie.

9. Mount Kinabalu op 4.095 meter boven de zeespiegel is de hoogste berg in Maleisië.

10. De grootste rotonde in de wereld ligt in Putrajaya, Maleisië. Het is 3,5 kilometer in diameter!

weetjes Maleisië, 20 leuke weetjes over Maleisië

11. Borneo is een eiland gedeeld door drie landen:  Indonesië, Maleisië en Brunei. Het is ook het derde grootste eiland ter wereld na Groenland en Nieuw-Guinea.

12. De Sarawak Cave in Gunung Mulu National Park in Sarawak, Maleisië, is de grootste grotkamer in de wereld. Men zegt dat er gemakkelijk een Boeing 747 in past!

13. De grootste hoeveelheid van dodelijke koning cobra’s vindt je in Maleisië. Ze zijn de langste giftige slangen ter wereld met een lengte tot 5,7 meter. De langste bekende koning cobra uit Maleisië groeide tot circa 5,7 meter en werd gevangen gehouden in een dierentuin in Londen.

14. De wereldberoemde schoenontwerper Jimmy Choo werd geboren in Penang, Maleisië.

15. De Penang brug in Maleisië is de 3de langste brug in Azië en is 13.7 km lang.

weetjes Maleisië, 20 leuke weetjes over Maleisië

16. Maleisië is de thuisbasis van de oudste regenwouden ter wereld. Ze zitten vol met bomen van maar liefst 100 meter hoog.

17. De Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur zijn de hoogste twin gebouwen ter wereld en waren het hoogste gebouw in de wereld totdat de Taipei 101 toren gebouwd werd.

18. Maleisië is de tweede grootste producent ter wereld van palmolie en het is de grootste exporteur.

19. De 21-jarige Maleisische Captain James Anthony Tan is de jongste piloot die ooit solo rondom de wereld is gevlogen. In 2013 vloog hij 40.000 km in slechts 50 dagen.

20. De nationale vlag van Maleisië, de Jalur Gemilang, is in 1963 ontworpen door een 29-jarige lokale architect genaamd Mohamad Hamzah. De Maleisische vlag bestaat uit 14 rode en witte strepen en de strepen symboliseren de 14 staten in het land. De gele halve maan vertegenwoordigt de Islam, de officiële godsdienst van het land, terwijl de ster de eenheid tussen de lidstaten hier symboliseert.

Dit zijn mijn 20 leuke weetjes over Maleisië! Heb jij nog leuke weetjes over Maleisië?

weetjes Maleisië, 20 leuke weetjes over Maleisië


Tips boeken Maleisië


Maleisië

Weetjes

Geef een reactie