Weetjes Bestemmingen

18 leuke weetjes over Petra in Jordanië

petra

Petra is het absolute hoogtepunt van mijn reis door Jordanië! Petra is dé reden dat ik vind dat je Jordanië nu direct heel hoog op jouw bucket list moet zetten. Jordanië heeft toeristen veel te bieden, maar Petra vind ik van een ongeëvenaarde schoonheid die je nergens anders ter wereld vindt. De oude stad is gedeeltelijk uitgehakt uit rode rotsen en ligt prachtig verborgen in een kloof. De historie, de architectuur en het geweldig mooie landschap maken Petra één van de meest bijzondere plekken in het Midden Oosten. Wat zijn leuke weetjes over Petra in Jordanië?

Lees hier 18 leuke weetjes over het wereldwonder Petra in Jordanië!

18 leuke weetjes over Petra in Jordanië

1. Vanwege zijn historische belang is Petra in 1985 geplaatst op de Unesco Wereld Erfgoed lijst. Unesco beschrijft Petra als één van de meest waardevolle culturele plaatsen in het culturele erfgoed in de wereld.

2. Petra is uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen in 2007.

3. De stad kreeg zijn naam van het Griekse woord “Petros” wat ”stenen” betekent. De Arabische naam is Al-Batra, maar zo noemt bijna niemand het.

weetjes Petra, 18 leuke weetjes over Petra in Jordanië

4. De bijnaam van Petra is de “roze stad” vanwege de kleur van het zand en de stenen.

5. De stad is in 1812 ontdekt door Johann Ludwig Burckhardt en dit is een Zwitserse ontdekkingsreiziger.

6. Slechts 15 procent van Petra is momenteel onderzocht door archeologen en de rest moet nog worden ontdekt.

7. De Nabateeërs hebben de stad gemaakt als een belangrijk knooppunt voor de handel in zijde en specerijen. Petra lag op een kruispunt van de handelsroute tussen China, India, Egypte, Griekenland, Rome, Syrië en Zuid-Arabië.

8. De stad is opgericht in 312 voor Christus en is hierdoor een van de oudste metropolen in de wereld.

9. Er is bewijs dat er sinds 1550 en 1292 voor Christus nederzettingen in Petra aanwezig waren.

weetjes Petra, 18 leuke weetjes over Petra in Jordanië

10. Het is één van de bewijzen dat het Midden-Oosten de meest invloedrijke regio in de wereld tijdens de Middeleeuwen was.

11. Het was de stad van handelaars en een commercieel levendige stad vol met waardevolle schatten. Veel van deze schatten zijn gestolen door de jaren heen.

12. Petra is een enorme stad met graven, monumenten en heilige structuren die allemaal gemaakt zijn uit stenen kliffen.

weetjes Petra, 18 leuke weetjes over Petra in Jordanië

13. Er zijn meer dan 800 bezienswaardigheden, maar het meest populair is de Schatkamer van de Faro en deze is meer dan 2.000 jaar oud.

14. De stad zou niet hebben kunnen bestaan in de woestijn zonder een ingenieus watersysteem. Er was genoeg water voor de 30.000 mensen die worden verondersteld hier te hebben gewoond. Door het ingenieuze watersysteem was er zelfs nog genoeg water voor de weelderige tuinen.

15. De stad was ooit een belangrijk centrum van het christendom. Het heeft een marmeren preekstoel uit de 6e eeuw na Christus van de Byzantijnse kerk.

weetjes Petra, 18 leuke weetjes over Petra in Jordanië

16. In 363 na Christus is de helft van de stad verwoest door een aantal zware aardbevingen. Veel gebouwen en de belangrijke watersystemen waren zeer beschadigd.

17. Om de stad te betreden moet je 1 km door een smalle kloof met hoge kliffen van 80 meter lopen.

18. Indiana Jones and the Last Crusade, een beroemde Amerikaanse film, is hier gefilmd.

weetjes Petra, 18 leuke weetjes over Petra in Jordanië

Dit zijn 18 leuke weetjes over Petra in Jordanië! Heb jij nog leuke weetjes over Petra in Jordanië?


Tip hotel Petra

Een erg leuk hotel om te verblijven is Petra Moon hotel. Het hotel bevindt zich dichtbij de ingang van Petra en heeft een heerlijk dakterras. De kamer vind ik erg ruim en comfortabel. De mensen in het hotel zijn allemaal vriendelijk en behulpzaam. Het zwembad op het dak is een heerlijke plek om even af te koelen na een dag wandelen in Petra.

  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Petra!
weetjes Petra, 18 leuke weetjes over Petra in Jordanië
Petra Moon Hotel

Klimaat en beste reistijd Jordanië

Jordanië is qua seizoenen gelijk aan Nederland, maar er heerst overwegend een woestijnklimaat. Het landschap in Jordanië varieert en de klimatologische omstandigheden verschillen enigszins. In de zomermaanden (juni t/m augustus) loopt de temperatuur zeer hoog op. Maar het is een zeer droge warmte én het koelt ’s avonds wel af in de hoger gelegen plekken zoals Petra en de woestijn. Het gebied bij de Dode Zee kent een hogere luchtvochtigheid en daardoor is het er in de zomermaanden wel erg warm en voelt het aan als een oven. De beste maanden voor een reis naar Jordanië zijn maart t/m mei en september en oktober. De temperaturen zijn dan mild en prettig en er valt over het minder regen. De watertemperatuur van de Rode Zee is ongeveer 20°C in de winter en 28°C in de zomer.

weetjes Petra, 18 leuke weetjes over Petra in Jordanië


Lees meer over Petra en Jordanië

Lees meer over het Midden Oosten


Tip boeken Jordanië

Geef een reactie