Weetjes Bestemmingen

18 leuke weetjes over Bali

bali

Bali staat bekend als één van de meest charmante en meest exotische eilanden ter wereld. Het heeft alles te bieden, namelijk de ongerepte stranden, een boeiende cultuur en diverse attracties. Dit is een lijst van leuke weetjes voor de  vakantiegangers naar Bali. Wat zijn leuke weetjes over Bali?

Ik heb 18 leuke weetjes over Bali verzameld!

18 leuke weetjes over Bali

1. De duurste koffie ter wereld komt uit Bali. Deze koffie heet Kopi Luwak en wordt gemaakt van de bonen van de spijsvertering van een Civat kat. De Civat verteert namelijk niet de boon.

2. Wanneer je denkt aan de stranden van Bali dan denk je aan witte stranden en een heldere zee. Deze stranden zijn er zeker op Bali, maar op het eiland zijn ook een aantal zwarte zandstranden te vinden. Deze stranden zijn bedekt met zwart zand dat afkomstig is van de gekoelde lava van de vulkaan.

3. Bali is een populaire toeristische bestemming en de economie op het eiland is voor ongeveer 80% afhankelijk van dit toerisme. De hotels en restaurants vormen de grootste industrie in termen van inkomen.

4. De meeste Balinese bewoners  spreken 3 talen: Balinees, Indonesisch en Engels.

5. Balinese baby’s worden de eerste paar maanden van hun leven gedragen en dit komt omdat ze de grond niet mogen aanraken. De baby’s worden beschouwd als engeltjes en de verbinding met de geesten wordt in stand gehouden door het niet aanraken van de grond. Wanneer de tijd is gekomen dat ze de grond wel mogen aanraken, wordt er een grote ceremonie gehouden.

weetjes Bali, 18 leuke weetjes over Bali

6. Een andere grote ceremonie wordt gehouden wanneer een Balinese de puberteit bereikt; de tand indiening ceremonie. Deze ceremonie symboliseert drie dingen: de volwassenwording, de overgang van dier naar mens en de controle van de 6 menselijke kwalen (verlangen, hebzucht, woede, verwarring, jaloezie).

7. De meeste Balinese mensen hebben één van deze vier namen: Wayan, Made, Nyoman of Ketut. Het betekent gewoon ‘eerste geboren’, ‘tweede geboren’, ‘derde geboren’ en ‘vierde geboren’.

8. De Indonesische wateren zijn thuisbasis van ongeveer 3.000 soorten vis. Dat is het dubbele aantal van het aantal soorten die voorkomen in het Great Barrier Reef!

9. Nyepi dag is een uniek festival en wordt alleen gevierd in Bali. Tijdens dit festival is het hele eiland afgesloten en  is werken, reizen of zelfs lawaai maken niet toegestaan.

10. Bali ligt in Indonesië en Indonesië is een overwegend islamitisch land. Echter is de meerderheid van de Balinese bevolking hindoe.

weetjes Bali, 18 leuke weetjes over Bali

11. De Balinese kalender heeft slechts 210 dagen. Ze houden traditioneel een andere kalender die zijn oorsprong in de hindoe-religie heeft.

12. Het is verbazingwekkend dat iedere priester van elke godsdienst in Bali wordt betaald door de regering.

13. Bali heeft slechts twee seizoenen: het droge seizoen (van april tot oktober) en het natte seizoen (oktober tot april).

14. In het noorden van Bali kun je dolfijnen spotten en er zijn maar liefst 5 verschillende soorten dolfijnen aanwezig.

15. In de meeste huizen op Bali houden de bewoners huisdieren, zoals honden, katten, vogels, runderen, varkens en zelfs kippen. De meeste huisdieren worden voor de lol gehouden.

weetjes Bali, 18 leuke weetjes over Bali

16. Er zijn diverse bijnamen voor Bali: “The Island of Peace”, “The Island of Love”, “Morning of the World”, “The Island of Hinduism” en “The Island of Gods”.

17. Mount Batur en Mount Agung zijn twee actieve vulkanen op Bali.

18. Dans is een belangrijk onderdeel van de Balinese religie en cultuur. Deze dansen en optredens zijn opgenomen in elk ritueel in Bali en staan voor de toewijding van de lokale bevolking aan de goden.

Dit zijn mijn weetjes over Bali! Heb jij nog leuke weetjes over Bali?

Bekijk hier mijn reisroute voor Bali en Lombok 2 weken

weetjes Bali, 18 leuke weetjes over Bali


Tips boeken Bali


Bali

Nusa Penida, Bali

Geef een reactie