Angkor Wat

Ga jij binnenkort naar Cambodja? Dan ben ik er zeker van dat jij ook het beroemde Angkor Wat tempel complex gaat bezoeken! Het is één van de 7 wereld wonderen en die wil je niet missen tijdens jouw reis door Cambodja. Dit tempelcomplex van Angkor ligt vlakbij het leuke stadje Siem Reap. Deze tempels vormen het prachtige overblijfsel van het eens zo machtige Khmer-rijk. Jezelf vergapen aan de oogverblindende schoonheid van deze bouwwerken is een ervaring die héél hoog op je bucket list moet staan! Wat zijn leuke weetjes over Angkor Wat?

Ik heb 17 leuke weetjes over Angkor Wat.

17 leuke weetjes over Angkor Wat

1. Angkor is het grootste religieuze tempelcomplex ter wereld.

2. Angkor Wat betekent letterlijk vertaald de stad van tempels in het Khmer. Het woord “Angkor” is afgeleid van het woord “nagar”, wat stad betekent. “Wat” is afgeleid van het woord “vatthu” wat tempel betekent.

3. Angkor is één van de grootste bakermatten van de beschaving en Angkor wordt beschouwd als de grootste pre-industriële stad in de wereld.

4. In totaal hebben 300.000 arbeiders en 6.000 olifanten meegebouwd aan de bouw van Angkor Wat en in totaal heeft de bouw van deze hoofdtempel 37 jaar geduurd.

weetjes Angkor Wat, 17 leuke weetjes over Angkor Wat

5. De iconische oude tempel van Cambodja, Angkor Wat, werd gebouwd door koning Suryavarman II die van 1131 tot 1150 regeerde.

6. De tempel was aanvankelijk een hindoe tempel en het was zeer ongebruikelijk om een tempel te wijden aan Vishnoe, een Hindoe godheid, in plaats van de huidige koning. De tempel werd geleidelijk omgevormd tot een boeddhistische tempel aan het einde van de 12e eeuw.

7. De decoraties op de muren van de tempel vertellen een uniek Hindoe verhaal. Ze hebben afbeeldingen van fabels en mythen die van oorsprong in de hindoe-religie voorkomen.

8. Angkor Thom werd gebouwd door koning Jayavarman VII die van 1181 tot 1220 regeerde.

weetjes Angkor Wat, 17 leuke weetjes over Angkor Wat

9. De oude tempel van Angkor Wat werd in de 19e eeuw door Franse ontdekkingsreizigers ontdekt.

10. Het hele complex van Angkor strekt zich uit over meer dan 400 vierkante kilometer.

11. De eerste westerse bezoeker van dit tempelcomplex was de Portugese monnik António da Madalena.

12. De helft van de internationale toeristen die Cambodja bezoeken, brengen een bezoek aan Angkor Wat. De ticket verkoop van Angkor Wat genereerd gemiddeld een bedrag van 20 miljoen dollar per kwartaal.

13. De restauratie van de tempels wordt voornamelijk betaald door buitenlandse hulp. Slechts 28% van de opbrengst uit de kaartverkoop wordt besteed aan de restauratie.

weetjes Angkor Wat, 17 leuke weetjes over Angkor Wat

14. Het bijzondere van deze tempel is dat hij gebouwd is met zicht op het westen. Dit in tegenstelling tot verschillende andere tempels in de omgeving die allemaal met zicht op het oosten gebouwd werden. Archeologen en geleerden zijn het niet eens over de reden van deze afwijkende bouw.

15. De regio van Angkor staat geregistreerd op de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 1992.

16. De Angkor tempel Ta Prohm is gebruikt als de set voor de bekende film “Tomb Raider”. De filmmaatschappij heeft hier10.000 Amerikaanse dollars per dag voor betaald gedurende zeven dagen.

17. Het nationale Cambodjaanse bier is vernoemd naar de Angkor Wat tempel.

weetjes Angkor Wat, 17 leuke weetjes over Angkor Wat

Dit zijn mijn weetjes over Angkor Wat! Heb jij nog leuke weetjes over Angkor Wat?


Tips boeken Cambodja


Tip hotel Siem Reap

Hillocks Hotel and Spa is een erg fijne plek om te verblijven. Het personeel is enorm behulpzaam en vriendelijk. De kamers zijn zeer ruim, heel verzorgd en mooi. Aanrader: de gids voor het bezoeken van Angkor door het hotel. Hij geeft heel wat interessante info en leuke weetjes.

  •  Check hier de beschikbaarheid van dit hotel.
  • Niet wat je zoekt? Vind hier meer accommodaties in Siem Reap!
weetjes Angkor Wat, 17 leuke weetjes over Angkor Wat
Hillocks Hotel

Siem Reap

Cambodja

Tempels

weetjes Angkor Wat, 17 leuke weetjes over Angkor Watweetjes Angkor Wat, 17 leuke weetjes over Angkor Wat

Geef een reactie