Weetjes Bestemmingen

16 leuke weetjes over Singapore

singapore

Singapore is een land in Zuidoost-Azië, gelegen op het zuidelijkste punt van het Maleise schiereiland. Het is opgebouwd uit een aantal eilanden en vormt een zeer populaire toeristische bestemming. Singapore is uitgegroeid tot één van de dichtstbevolkte en één van de meest welvarende landen ter wereld. De stad heeft een perfecte infrastructuur, is één van de veiligste steden ter wereld en is een shoppingparadijs. Wat zijn leuke weetjes over Singapore?

16 leuke weetjes over Singapore!

16 leuke weetjes over Singapore

1. Singapore heeft een passie voor toiletten. Er is een nationale “Toilet Dag” en het is illegaal je toilet niet door te trekken. De boete hiervoor is $150.

2. Deze kleine stadstaat is de minst corrupte in heel Azië en het 5e minst corrupte land ter wereld.

3. De inwoners van Singapore zijn de snelste voetgangers ter wereld. Volgens een studie lopen ze gemiddeld 6.15 km per uur.

4. Hoewel Singapore een stadstaat is, bestaat het uit 63 kleinere eilanden. De meeste van deze eilanden zijn onbewoond.

5. De vijf sterren in de vlag van Singapore vertegenwoordigen de idealen van democratie, vrede, vooruitgang, rechtvaardigheid en gelijkheid. De kleur rood betekent broederschap en wit staat voor zuiverheid.

weetjes over Singapore, 16 leuke weetjes over Singapore

6. Singapore heeft de tijdzone al 6 keer veranderd sinds 1905. Tot 31 mei 1905 was Singapore 6,5 uur voor op Greenwich Mean Time (GMT). Toen was het voor 7 uur vervolgens 07:20, 07:30, 09:00, 07:30 en in 1982 was het 8 uur voor op GMT.

7. Het is één van de slechts drie overlevende stadstaten in de wereld. De andere twee zijn Monaco en Vaticaanstad.

8. Op de achterkant van biljet van $1000 staat een deel van de tekst van het volkslied van Singapore.

9. Singapore heeft de grootste Yakult flessen in Zuidoost-Azië en tevens ook de duurste.

10. Het behoort tot de 20 kleinste landen in de wereld, met een totale oppervlakte van slechts 682.7 vierkante kilometer. De VS is ongeveer 15.000 keer groter.

weetjes over Singapore, 16 leuke weetjes over Singapore

11. De eerste nacht dierentuin is gevestigd in Singapore, sinds 3 mei 1994. De bouw van deze nachtsafari duurde bijna zeven jaar en koste $ 62,5 miljoen.

12. Gebouwen in Singapore mogen niet hoger zijn dan 280 meter. Er zijn momenteel drie gebouwen van deze hoogte: OUB Centre, UOB Plaza en Republiek Plaza.

13. De nationale taal is Maleisisch, en niet Engels! Het volkslied (Majulah Singapura) van het land is op deze taal geschreven. In Singapore zijn de vier officiële talen Engels, Chinees en Tamil Maleis.

14. Kauwgom is officieel verboden in Singapore en je kunt geen kauwgom kopen in de winkels. Alleen een arts kan het voorschrijven.

15. Singha betekent leeuw in de Maleise taal en daarom wordt Singapore wordt ook wel The Lion City genoemd. Het hoofd van de Leeuw is het symbool van Singapore. Grappig, omdat er nooit leeuwen gewoond hebben.

16. Eén op de zes Singaporese huishoudens heeft méér dan US$ 1.000.000. Singapore heeft het hoogste percentage van miljonairs in de wereld.

Zoek je een leuke accommodatie in Singapore? Kijk dan hier!

weetjes over Singapore, 16 leuke weetjes over Singapore

Dit zijn mijn weetjes over Singapore! Heb jij nog leuke weetjes over Singapore?


Tips boeken Singapore


Singapore

Weetjes

Geef een reactie